22.9.14

Emotional Rescue...

Rolling Stones



Επικίνδυνη πολιτική «φούσκα».



Στο κύριο άρθρο της «Εστίας» της περασμένης Παρασκευής υπογραμμιζόταν, πολύ σωστά και αδρά, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάθεια του να αναρριχηθεί στην εξουσία, διαθέτει πίσω του μια ισχυρή ομάδα επικοινωνίας και πολιτικού μάρκετινγκ, η οποία στην ουσία έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα της κρίσης μία επικίνδυνη πολιτική φούσκα.



Επίσης, με την βοήθεια συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, η ομάδα αυτή «ποντάρει» πολλά στην οικοδόμηση ενός διεθνούς προφίλ για τον κ. Τσίπρα – ο οποίος, την ίδια στιγμή, κάνει εντατικά μαθήματα αγγλικής γλώσσας, πράγμα που δεν θα του είναι και ιδιαιτέρως ευχάριστο.



ΚΑΙ αυτές ψηφίζουν....



Η συζήτηση που παραθέτουμε είναι πραγματική.
Συνέβη σε ομάδα στο Facebook για «μανούλες».
Από εκεί και μετά «ξέφυγε» και τείνει να γίνει viral στο twitter.
Γιατί;
Για τον εξής απλό λόγο.




Διότι από αυτή τη συζήτηση και μόνο αντιλαμβάνεται κανείς όχι το επίπεδο, αλλά το… υπόγειο, πολλών συμπολιτών, τη δεισιδαιμονία που υπάρχει διάχυτη και ριζωμένη στην κοινωνία μας και φυσικά εξηγείται γιατί οι Έλληνες δεν ξεσηκώνονται.
Άνθρωποι με τέτοιες δοξασίες, όπως θα διαβάσετε, σαφώς και δεν είναι εκείνοι που ιστορικά ξεσηκώνονται, που επιδιώκουν την ελευθερία.
Είναι από τους άλλους, τους «πτωχούς» αλλά… μακάριους, τους «προσκυνημένους» σε κάθε παράλογο, σε κάθε φόβο, σε κάθε καιρό…

Μαϊμού πτυχία παντού…



Σε σαφάρι, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, έχει εξελιχθεί η έρευνα για τα πλαστά πτυχία που κάνει ο ΔΟΑΤΑΠ.
Εκεί καταλήγουν τα αιτήματα των ελεγκτών του Δημοσίων για τους επίορκους υπαλλήλους, με πτυχία από ξένα πανεπιστήμια και από τη διαδικασία βγαίνουν λαβράκια.




Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός πτυχιούχου, ο οποίος αμειβόταν παχυλά από το Δημόσιο, με τον βασικό τίτλο σπουδών του- Πληροφορικής- να είναι από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, που όμως δεν υπάρχει.
Πλαστό ήταν και το μεταπτυχιακό του από Πανεπιστήμιο στην Ιταλία, το οποίο επίσης δεν υφίσταται, όπως είπε υπάλληλος του ΔΟΑΤΑΠ στο «Βήμα».
Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι για αυτή την περίπτωση δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, καθώς ο εν λόγω δημόσιος υπάλληλος είχε συνταξιοδοτηθεί δύο χρόνια πριν από τον έλεγχο...


Λαϊκισμός εκτός ορίων…



Ο λαϊκισμός χωρίς όρια ισοδυναμεί με μαχαιριά στο δημόσιο συμφέρον και πέραν πάσης αμφιβολίας εξελίσσεται σε βόμβα στα θεμέλια μιας ευνομούμενης πολιτείας.
 


Ο λαϊκισμός δεν χαϊδεύει απλά τα αυτιά, για να εξασφαλίσει ψήφους, αλλά κάνει χάρες παρ’ αξία.
Ως τέτοιος εμπεριέχει την αδικία των υπολοίπων πολιτών, τη φαυλότητα, την ευνοιοκρατία, συνήθειες κι έννοιες που ανθούσαν στη χώρα μας, αλλά που πρέπει να εξαλειφθούν, αν θέλουμε να κάνουμε βήματα ουσιαστικού εξευρωπαϊσμού.


Η χαρά των «μπαφιασμένων».



Όπως  δείχνουν τα πράγματα, τα πάντα όλα αλλάζουν στο κόσμο της … πίτσας!
Η αλυσίδα Podey Pizza του Λος Άντζελες άρχισε να πουλάει βάζα με σάλτσα πίτσας, εμποτισμένα με μαριχουάνα…




Το κάθε βάζο βάρους 5 ουγκιών της συγκεκριμένης σάλτσας κοστίζει $20 και περιέχει 500 mg ιατρικής κάνναβης, αρκετή για μια οικογενειακή, ή για δυο ατομικές πίτσες, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρίας.
Όπως λέει, «μπορείς να φας τρία κομμάτια, και να θεραπευτείς πλήρως…».


Αμφίπολη: Κρατάμε την ανάσα μας…



Το γεγονός ότι βρισκόμασταν σε μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη που θα έκανε την Ελλάδα ξανά το κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, το ξέραμε από την πρώτη στιγμή που η Αμφίπολη είδε το φως της δημοσιότητας.




Κάποιοι λοιδόρησαν τον πρωθυπουργό που πήγε στην ανασκαφή και κάποιοι κακόμοιροι του ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησαν ότι πάει να κερδίσει δημοσιότητα.
Οσο όμως οι αρχαιολόγοι πλησιάζουν προς το μεγάλο μυστικό τόσο το μεγαλείο του τάφου αποκαλύπτεται...