27.9.14

Bang Bang...

Nancy Sinatra



Νόμος είναι το δίκαιό μου…



Οι κοινωνίες οργανώνονται έτσι ώστε να υπάρχουν κοινοί κανόνες, που να τηρούνται από όλους.
Έτσι προκύπτουν οι νόμοι, η εκτελεστική εξουσία που τους εφαρμόζει και η δικαστική εξουσία που ελέγχει την εφαρμογή τους.
 


Αυτό ξεχωρίζει τις πολιτισμένες κοινωνίες από τη ζούγκλα. Εκεί ισχύει το δίκαιο του ισχυρότερου…


Εμπόριο ελπίδας…



Αποχαύνωσαν την κοινωνία με  «όραμα» μια θέση τεμπελιάς  και διαφθοράς στο κράτος.
Άφησαν την παιδεία να φθάσει μέχρι την τρομοκρατία και την πορνεία.
Διέλυσαν με τον κρατισμό τον παραγωγικό ιστό της χώρας από τον αγρό μέχρι την μεταποίηση.
Αποσύνθεσαν και τον κοινωνικό ιστό συνθλίβοντας την μεσαία τάξη.
Και τώρα πουλάνε φθηνές ελπίδες σε μια κοινωνία έξω από τον δρόμο που της άξιζε.



Κράτησαν καμιά δεκαριά κρατικούς πορνοδασκάλους και πορνοκαθηγητές προφυλαγμένους όσο μπορούσαν και ξαφνικά ανακάλυψαν (όλοι τους) ότι τέτοια καθάρματα δεν μπορούν να μετέχουν στο κρατικό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Γιατί βρήκε η Περιστέρη και όχι ο Λαζαρίδης τον τάφο της Αμφίπολης;



Ένα χρόνο πριν βγει στη σύνταξη, η Κατερίνα Περιστέρη βρέθηκε στο επίκεντρο της κοινής γνώμης, ανακαλύπτοντας τον μεγαλύτερο αρχαίο τάφο, τον τάφο της Αμφίπολης.



Κανείς δεν την γνώριζε.
Προϊσταμένη της ΚΗ ' Εφορίας προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, είχε φέρει στο φως και έναν άλλο συλημένο μακεδονικό τάφο στην Αμφίπολη, αλλά δεν υπάρχει πουθενά σχετική αναφορά.


Ο Ντινόπουλος κι ο Αλέφαντος!



 Στο ποδόσφαιρο, όταν το ματς έχει στραβώσει κι απομένει λίγος χρόνος για να ισοφαρίσεις και να το στείλεις, έστω, στην παράταση, ο προπονητής βάζει ό,τι καλύτερο έχει στον πάγκο.
Βγάζει τους κουρασμένους παίκτες ή όσους δεν αποδίδουν με βάση το σχέδιό του, κάνει αλλαγές στο σύστημα και -τέλος πάντων- παίζει το τελευταίο του χαρτί.




Με βάση όσα έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στον ανασχηματισμό, ο Αργύρης Ντινόπουλος φάνταζε για κάποιους μέσα στη Νέα Δημοκρατία ως ο παίκτης που θα έκανε τη βρώμικη δουλειά.
Εντάξει, δεν θα μπορούσε να είναι ο Μέσι, δεν έχει το ειδικό βάρος να πάρει μόνος του την κυβέρνηση και να τη φέρει μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Αλλά θα ήταν αυτός που θα κάνει τη βρώμικη δουλειά.
Κι όντως την κάνει.



Ο πάπας, οι τράπεζες και τα χρέη…



«Είναι αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι».
Τη διαπίστωση αυτή εξέφρασε ο πάπας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή τους.




Ας ξεπεράσουμε το γεγονός ότι ο πάπας ελέγχει την Τράπεζα του Βατικανού (γνωστή και για τα μεγάλα σκάνδαλα των τελευταίων ετών) και ας δούμε αν αυτή η δημοφιλής διαπίστωση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ειδικά στην Ελλάδα.


Καμμένος εναντίον… Ραχήλ!



Άλλη μια σελίδα στο βιβλίο των εκρηκτικών σχέσεων της Ραχήλ Μακρή με τον Πάνο Καμμένο γράφτηκε την Παρασκευή με την απόφαση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να παραπέμψει τη βουλευτή Κοζάνης στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος «για αντικομματική συμπεριφορά».



Αυτή δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η βουλευτής προκαλεί εσωτερικές αναταράξεις στο κόμμα καθώς και τον περασμένο Μάριο είχαν έντονο τηλεφωνικό διάλογο λίγη ώρα μετά την ανεξαρτητοποίηση της Χρυσούλας Γιαταγάνα και του Κώστα Γιοβανόπουλου.