9.10.14

Σύμβασις Αορίστου Χρόνου...

Διονύσης Τσακνής



Οι νεόπλουτοι του Σύριζα…



Στη χώρα όπου ανθούν η φαιδρά πορτοκαλέα και ο ΣΥΡΙΖΑ ακούσαμε κι αυτό: η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να... κρατήσει μούτρα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, ήτοι στον κ. Αδωνι Γεωργιάδη, εξαιτίας των ατυχών δηλώσεων του τελευταίου για τις καταθέσεις.



Στην προχθεσινή εκπομπή «Στον ενικό» (Star 6.10.2014) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Μητρόπουλος αποκάλυψε ότι «στο πλαίσιο της Πολιτικής μας Γραμματείας, στην οποία μετέχω και εγώ, μας απασχόλησαν οι θέσεις του για κάποιο ζήτημα και μας στενοχώρησε η τοποθέτησή του.
Οι θέσεις αυτές ήταν ακραίες και δεν έπρεπε να ειπωθούν από Ελληνα πολιτικό». Εξαιτίας λοιπόν μιας (ομολογουμένως κακής) αποστροφής του κ. Γεωργιάδη –ότι, δηλαδή, αν διευκρινίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το Σχέδιο Β θα πάρει τις καταθέσεις του από την τράπεζα και θα τις βγάλει στο εξωτερικό για να μην τις χάσει– ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε... να του κόψει την καλημέρα.
Και όχι μόνο αυτό: δόθηκε κεντρική γραμμή να μην εμφανίζονται βουλευτές και στελέχη του σε όποιο πάνελ καλούν τον κ. Γεωργιάδη!

Η επίσκεψη της Λυδίας στην κρυφή πατρίδα της…



Μια επαγγελματική υποχρέωση με έφερε για τρεις ημέρες στην όμορφη Μυτιλήνη, εκεί όπου ο προ-προπάππους μου από το Κρανίδι κατέληξε στο ορεινό Σκουτάρο έπειτα από τον φόνο ενός Τούρκου στην Κερύνεια.



Η πόλη ήταν γεμάτη τουρίστες από απέναντι, λόγω του Μπαϊραμιού.
Το μεσημέρι μετά το ακροατήριο έκατσα να φάω στου εξαίρετου Τζίμη του Χοντρού, πάνω στη θάλασσα.
Δίπλα μου ήρθε ένα ζευγάρι από τη Σμύρνη με το κοριτσάκι τους.
Ο άντρας, ένας ψηλός νεαρός, είναι -λόγω ομοιότητας- ο… χαμένος αδελφός του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, του Αγγελου Συρίγου, η ξανθή σύζυγος, με μια μπλούζα του Παναθηναϊκού (!) και σλάβικα χαρακτηριστικά καλλονών που συναντάς στο Βελιγράδι, θα έπαιζε άνετα σε διαφήμιση εισιτηρίων διαρκείας του βάζελου και το όμορφο κοριτσάκι τους, γύρω στα επτά.


Το γνωστό Πασόκ…



Όταν διάβασα την Δευτέρα το απόγευμα μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση του ΠαΣοΚ να κατηγορεί τον Σταύρο Θεοδωράκη ως ακροδεξιό, ως φίλο της Χρυσής Αυγής, και άλλα ηχηρά παρόμοια, ένιωσα τεράστια έκπληξη.
Δεν είχα ιδέα ότι κάποιοι από τους απλήρωτους υπαλλήλους του ΠαΣοΚ ακόμα εργάζονται.




Αμέσως πήγα να διαβάσω τι ειπώθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα.
Αναρωτήθηκα μήπως από την προηγούμενη Τετάρτη που του μίλησα, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε πάθε κάτι, μήπως είχε χτυπήσει το κεφάλι του με τη βέσπα. Ευτυχώς, τίποτα δεν είχε συμβεί…


Βρίσκουμε μόνο στάχτη εκεί που οι άλλοι βρίσκουν χρυσό!



Ακόμη κι αν είχαμε ανακαλύψει το θαυματουργό νερό που θα χάριζε την αιώνια ζωή στην ανθρωπότητα, είναι αμφίβολο αν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την χρεοκοπία!
Μην αμφιβάλλετε γι αυτό!



Για έναν περίεργο λόγο η Ελλάδα έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη Νορβηγία.
Για κάποιον λόγο, όμως, εκείνοι πετυχαίνουν κι εμείς χρεοκοπούμε.
Διαβάστε τι έγινε στις ιχθυοκαλλιέργειες στην Ελλάδα και στη Νορβηγία και έπειτα σκεφτείτε πόσες πιθανότητες έχουμε να μας σώσουν τα πετρέλαια...