13.10.14

Once in a Lifetime...

Talking Heads



Οι ένστολοι, οι καθαρίστριες, οι Τούρκοι, και ο ... νερουλάς!



Τη στρατιωτική μου θητεία την υπηρέτησα πριν από σχεδόν 30 χρόνια.
21 ολόκληρους μήνες, και μάλιστα θεωρούσα τον εαυτό μου τυχερό, διότι πήγα 24 ετών, και αν είχα παρουσιαστεί λίγο καιρό πριν, θα έπρεπε να υπηρετήσω 26 μήνες.
Μάλιστα έβαλα και «μέσο» για να μη με κάνουν δόκιμο, αφού η θητεία μου τότε θα ήταν 28 μήνες!!!!!






Από τότε μέχρι σήμερα κύλισε πολύ νερό κάτω από το αυλάκι, με τα του στρατού δεν είχα καμία σχέση, και οι μόνες πληροφορίες που είχα για το αξιόμαχό του ήταν από τα ΜΜΕ (και τον Βερύκιο).
Αν συμπεριλάβω και τα διάφορα σκάνδαλα, ή τους διάφορους υπουργούς Εθν. Άμυνας που δεν είχαν πάει καν φαντάροι…
Με αποτέλεσμα να έχω σχηματίσει μια εντελώς λανθασμένη άποψη για τις δυνατότητες και το ηθικό των ενόπλων μας δυνάμεων.


Σενάρια φρίκης και απελπισίας…



Αξιολογώντας τα όσα συμβαίνουν στη Συρία και την εκεί γεωγραφική περιοχή, μπορούμε να κάνουμε κάποιες υποθέσεις που αφορούν και στην Πατρίδα μας.




Το Ισλαμικό Κράτος έχει μια πολύπλευρη και αξιόλογη δύναμη.
Πρεσβεύει μια θρησκεία μίσους προς τους αλλόδοξους, έχει εξαιρετικά φανατικούς οπαδούς, διαθέτει πολύ χρήμα και υποστηρίζεται από δυνάμεις που είναι ενάντιες στα συμφέροντα της Ελλάδας…

Το άθλημα είναι αντρικό...



Σε αυτή τη χώρα, μόλις συμβεί κάτι, όλοι γίνονται ειδικοί.
Τράκαρε νταλίκα; Ολοι μηχανολόγοι και νταλικέρηδες.
Πέφτει αεροπλάνο; Ολοι πιλότοι.
Εγκλημα; Ολοι δικηγόροι, δικαστές και ολίγον ντετέκτιβ.
Ατύχημα με όλμο; Ολοι ολμιστές.



Πριν καν συγκροτηθεί η επιτροπή που θα βγάλει το πόρισμα, πριν καλά καλά στεγνώσει το αίμα των πεζοναυτών, που χύθηκε στην εκπαίδευση, ένας απίθανος θίασος άσχετων, ενίοτε αστράτευτων, από πυροβολημένες γκόμενες, γραφείς, σιτιστές ωδικών πτηνών, καντηλανάφτες στον Λυκαβηττό και ντουβάρια «δημοσιογράφους», έως πάλιουρες, που υπηρέτησαν με μάνλιχερ, όταν ο Παπάγος ήταν εύελπις, άρχισαν τον χορό της γελοιότητας και της υστερίας.
Ελάχιστοι είπαν το αυτονόητο: ότι πρέπει σε ένδειξη ελάχιστου σεβασμού να το βουλώσουν άπαντες και να περιμένουν το πόρισμα.

Που βρίσκεται ο μπούλης;



Μα πού είναι τελικά ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν;
Αυτό το ερώτημα δεν έχει απαντηθεί εδώ και πάνω από έναν μήνα, διάστημα στο οποίο ο ισχυρός άνδρας της Πιονγκγιάνγκ δεν έχει πραγματοποιήσει δημόσια εμφάνιση, «φουντώνοντας» τα σενάρια και τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το πρόσωπό του.



Λίγο τα ελεγχόμενα από το καθεστώς ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας με την ενημέρωση μέσω... σταγονόμετρου, λίγο η δαιμονοποίηση των δυτικών Μέσων Ενημέρωσης, έχουν δημιουργήσει ένα πραγματικό μυστήριο που ιντριγκάρει.
Και δεν κρύβουμε ότι μας αρέσει.


Η Βαλαβάνη και το Κομπάνι…



Δεν είναι τυχαίο το μέτρο στον τίτλο.
Η Νάντια Βαλαβάνη είναι ποιήτρια και δη της Αριστεράς και ως τέτοια, προφανώς, απηύθυνε την urbi et orbi έκκλησή της για τη σωτηρία της πόλης Κομπάνι της Συρίας από τους τζιχαντιστές.



«Στο Κομπάνι», γράφει, «σήμερα διακυβεύεται κάτι πολύ περισσότερο απ’ την υπεράσπιση μιας ακόμη πόλης απ’ την προέλαση των τζιχαντιστών του ISIS. Διακυβεύεται αν θα χαθεί μέσα σε ένα λουτρό αίματος ή θα κρατήσει μια πόλη-πείραμα, που με την ύπαρξή της αποδεικνύει ότι στην περιοχή μπορεί να υπάρξει τοπική εξουσία μακριά από κάθε θρησκευτικό φανατισμό, με ισότιμη παρουσία ανδρών και γυναικών στα εκλεγμένα όργανά της και στην καθημερινή ζωή της, μ’ έντονα στοιχεία άμεσης δημοκρατίας…

Άρμα στην Αμφίπολη!



Το μεγαλύτερο τμήμα ψηφιδωτού δαπέδου, το οποίο καλύπτει όλη την επιφάνεια του δεύτερου χώρου, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια αφαίρεσης επίχωσης, στο πλαίσιο των ανασκαφικών εργασιών στην Αμφίπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.



Το ψηφιδωτό είναι κατασκευασμένο από μικρά βότσαλα, λευκού, μαύρου, γκριζωπού, μπλέ, κόκκινου και κίτρινου χρώματος.
Την κεντρική παράσταση περιβάλλει διακοσμητικό πλαίσιο, πλάτους 0,60μ., το οποίο συντίθεται από διπλό μαίανδρο, τετράγωνα και τρέχουσα σπείρα.
Το φόντο της παράστασης είναι σε αποχρώσεις γκρι - μπλε.