17.10.14

Da Da Da...

Trio




Πετάει ο γάιδαρος;



Αυτή η ιστορία, όπου οι σύγχρονοι ηγέτες της καθ ημάς (γιαλαντζί) Αριστεράς, δηλαδή οι Σκουρλέτηδες και σία, διαβάζουν και επικαλούνται περιθωριακές εφημερίδες και ΜΜΕ, που αποτελούν τη σύγχρονη εκδοχή του πάλαι ποτέ κίτρινου λαϊκισμού…



Και μάλιστα χρησιμοποιούν τα ανερμάτιστα δημοσιεύματά τους προκειμένου να πλήξουν όσο μπορούν τη κυβέρνηση, κάνοντας κακό στον τόπο, αναμασώντας και εκτοξεύοντας λάσπη, μου θύμισε ένα ανέκδοτο που κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα τη δεκαετία του ’80, τότε που η πανίσχυρη ΑΥΡΙΑΝΗ χτυπούσε το ντέφι, και σύσσωμο το Πασόκ της πλέριας δημοκρατίας ακολουθούσε το ρυθμό…

Η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ…



Τα τελευταία καταιγιστικά γεγονότα, που συνέβησαν μέσα σε πολύ συμπυκνωμένο χρονικό διάστημα, έχουν ως επίκεντρο την εκ μέρους της ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατά μέτωπον επίθεση, για την κατάληψη της εξουσίας, με λάσπη, ψεύδη, κατηγορίες που αρνούνται να τεκμηριώσουν, επίκληση «αυριανικού» τύπου δημοσιευμάτων, απειλές κατά της τιμής και υπόληψης βουλευτών και ταύτισης του κόμματος με το συμφέρον του έθνους και του λαού.




Απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στους έως το 2006 συντρόφους στον ΣΥΝ (τότε με διέγραψαν για συμπεριφορά ανάρμοστη, όταν τεκμηρίωνα δημοσίως γιατί το ακαδημαϊκό άσυλο δεν θεσπίσθηκε για να προστατεύει κουκουλοφόρους και καταστροφείς δημόσιας περιουσίας, αλλά τη διδασκαλία και την έρευνα), τους επισημαίνω ότι η Αριστερά δεν έχει το δικαίωμα να μετέρχεται γκεμπελικών μεθόδων σπίλωσης των αντιπάλων…


Νοικιάζεται το σπίτι του Χίτλερ!



Το ιστορικό παρελθόν μιας κατοικίας μπορεί να ανεβάσει ή να κατεβάσει τη τιμή της.
Κάτι τέτοιο συμβαίνει με ένα, κατά τα άλλα, κτίριο φιλέτο στην αυστριακή μεθοριακή κωμόπολη Braunau am Inn.



Πρόκειται για το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ στις 20/4 του 1889.
Τότε ήταν πανδοχείο, και εκεί έμεινε ο Αδόλφος ως μωρό πριν η οικογένειά του μετακομίσει αλλού.

Κι αν δεν είχε παντρευτεί τον Κλούνεϊ;



Μπορεί και να είναι καλή δικηγόρος.
Δεν αμφιβάλλω και για την ποιότητα των υπηρεσιών της δικηγορικής εταιρίας Doughty Street Chambers.



Μεταξύ μας, όμως, αν δεν είχε παντρευτεί τον Τζορτζ Κλούνεϊ, η Αμάλ Αλαμουντίν δεν θα ήταν παρά μία από τους 92 Junior Counsels της εταιρίας.
Πιθανόν μια από τις πιο όμορφες, ίσως και η ομορφότερη -δεν είχα, βλέπετε, την υπομονή να δω μία προς μία τις φωτογραφίες των 237 απασχολούμενων δικηγόρων (μαζί με τους ασκουμένους) στην Doughty Street Chambers και να αποφανθώ εάν υπήρχαν ομορφότερες, άσε δε που δεν μ’ ενδιαφέρει κιόλας το ζήτημα.


Μηχανόβιοι εναντίον Χαλιφάτου…



Η περίφημη ολλανδική συμμορία μηχανόβιων No Surrender, είναι το τελευταίο μέλος του παγκόσμιου συνασπισμού δυνάμεων που πολεμάει την … ISIS!!!!




Ή μάλλον τρία μέλη της, τα οποία πιστεύεται ότι βρίσκονται στο Βόρειο Ιράκ πολεμώντας στο πλάι των εκεί Κούρδων.
Και όπως λένε οι ολλανδικές αρχές: «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα…».

Είναι ο Αλέξανδρος;



Σήμερα (χθες) 16/10/2014 το ΥΥΠΟ  ανακοίνωσε την  αποκάλυψη και του υπολοίπου μέρους του ψηφιδωτού.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι :
«Σήμερα που αφαιρέθηκαν και τα τελευταία στρώματα χωμάτων από την ανατολική πλευρά του ψηφιδωτού, αποκαλύφθηκε η τρίτη μορφή της παράστασης, πίσω από τον γενειοφόρο άνδρα, ο οποίος -εκτός από το στεφάνι- φοράει και κόκκινο ιμάτιο. 



Πρόκειται για γυναικεία νεανική μορφή, με κόκκινους ανεμίζοντες βοστρύχους, η οποία φοράει λευκό χιτώνα που συγκρατείται με κόκκινη λεπτή ταινία στο ύψους του στήθους. Φέρει κόσμημα στον καρπό του αριστερού της χεριού.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για την μυθολογική παράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, με την παρουσία του θεού Ερμή ως ψυχοπομπού, όπως είθισται σε ανάλογες αναπαραστάσεις (φωτο 1, 2, 3)...