23.10.14

Rock the Casbah...

The Clash



Ήρθε η ώρα να το δούμε αλλιώς…



Απορροφημένοι τόσα χρόνια με τα προβλήματα και τα δεινά της οικονομικής κρίσης, σταματήσαμε να σκεφτόμαστε τα γενικότερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την γεωγραφική γειτονιά μας.




Μια γειτονιά που ανέκαθεν ήταν έτοιμη να εκραγεί, είτε μιλάμε για τα Βαλκάνια, είτε για το Αιγαίο, είτε για τη Μέση Ανατολή…

Μπορεί ο Τσίπρας να εγγυηθεί τον έλεγχο του Λαφαζάνη;



Ο Αλέξης Τσίπρας και η συν αυτώ προεδρική «φρουρά» του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί τον τελευταίο καιρό στροφή στο ρεαλισμό και την πραγματικότητα.
Την Κυριακή που μας πέρασε όμως, στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπεβλήθη πρόταση για κρατικοποίηση τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων, για εγγραφή στο προϋπολογισμό των γερμανικών αποζημιώσεων (όχι ο θησαυρός του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν προτάθηκε να εγγραφεί στον προϋπολογισμό ως παρακαταθήκη του παγίου δόγματος «λεφτά υπάρχουν»). 


 
Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε, με ψήφους 76 έναντι 61, κατά της πρότασης που υπέβαλε η αριστερή πτέρυγα του κ. Λαφαζάνη.
Οι τράπεζες θα μείνουν ιδιωτικές, τα ΑΤΜ, ανοιχτά και ενδεχομένως τα ράφια και τα πρατήρια καυσίμων σε πληρότητα.
 

Ψυχασθενής ο Καναδός τζιχαντιστής;



Όποιος έχει πάει στην Οτάβα του Καναδά θα ξέρει ότι πρόκειται για μια ήσυχη, καθαρή, επαρχιακή (βαρετή) πόλη, όπου όλα είναι στη θέση τους, και τίποτα δεν ταράσσει την ηρεμία των κατοίκων της.
Μέχρι χθες, που η τζιχάντ μεταφέρθηκε σε αυτή την ήρεμη γωνιά της Δύσης.



Ο βλαμμένος που βούτηξε στο πένθος τον Καναδά και σόκαρε τους φιλήσυχους κατοίκους του είναι σεσημασμένος στις αρχές, οι οποίες τον είχαν χαρακτηρίσει «υψηλού κινδύνου ταξιδιώτη», έχοντας κατασχέσει το διαβατήριό του.

Η Αριστερά, τα Μνημόνια, και τα άλογα της Ιστορίας…



Η συνιστώσα Luis Vitton, με γούνα, πούρο και τρία επίθετα, μόλις γαργάλησε τα άλογα της Ιστορίας και αυτά πέθαναν από τα γέλια.
Τα «αντισυστημικά»… βιζόν μάς λείπανε.




Στο θέμα μας.
Δεν είναι αληθής ούτε πολιτικά παραγωγικός ο ισχυρισμός ότι «πετάει η ομάδα», ότι πρέπει να ετοιμαστούμε να φάμε με χρυσά κουτάλια γιατί η ανάπτυξη ήδη «καλπάζει» στα λιβάδια που οργώνει ο Χρυσοχοΐδης και σπέρνει ο Χαρδούβελης. Πάμε βήμα βήμα και ακόμη η αβεβαιότητα παραμονεύει σε κάθε στροφή αυτού του ανηφορικού μονοπατιού, που όμως, ως κατάσταση, δεν είναι τα χειρότερα, όπως νομίζουν πολλοί…

Οι... αντισυστημικοί και ο ΣΥΡΙΖΑ.



Αναρωτιέμαι για τον επόμενο «αντισυστημικό» της χώρας που θα βγει να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά τον Δ. Γιαννακόπουλο (γιο του μεγαλοφαρμακοβιομήχανου) και την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί κάποιος άλλος μεγαλοπαράγοντας να δηλώσει τη συμπάθειά του για τον ενδεχόμενο (με πολλές πιθανότητες) αυριανό νικητή των εκλογών.



Δεν αποκλείω να προέρχεται από τον ΣΕΒ, από την Ένωση Εφοπλιστών ή από οπουδήποτε αλλού…


Τι πραγματικά συμβαίνει στην κυπριακή ΑΟΖ;



Το νεοαποκτηθέν προεδρικό αεροσκάφος τύπου Air Force1 (όλα τα ’χει η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε) απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Καμπούλ με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακάθισε και έκανε νόημα στους δημοσιογράφους και τους αξιωματούχους να μαζευτούν.
Ήταν τραχύς και απότομος.




Άρχισε να μιλά για τους Αμερικανούς.
«Δεν πρόκειται να τους δώσω τίποτε. Δεν θα κάνω πίσω.
Πρώτα να ανατραπεί ο Άσαντ και μετά βλέπουμε.
Δεν θα ανεχτώ να εξοπλιστούν και να ενισχυθούν οι τρομοκράτες του PYD (Κούρδοι πεσμεργκάδες της Συρίας).
Ο δημοσιογράφος που εκτελούσε το ρόλο του… «αναμεταδότη» κατέγραφε επιμελώς το νεο-οθωμανικό οίστρο του προέδρου του.
Το ρεπορτάζ του ήταν έτοιμο και γλαφυρά δοσμένο.
Ο τίτλος που είχε επιλέξει ο εντεταλμένος δημοσιογράφος ήταν ενδεικτικός. «Έδωσε τα ρέστα του ο Πρόεδρος»...