29.10.14

You Don't Fool Me

Queen



Η κόκκινη Ρένα που έγινε… πουά!



Οι μάσκες έπεσαν: και ο πλέον καλοπροαίρετος και καλόπιστος πολίτης, αυτός που έχει σιχαθεί όλα τα κόμματα, όλους τους πολιτικούς και πολιτευτές και αναζητεί μια αλλαγή που θα μεταβάλλει και τους δικούς του υλικούς όρους διαβίωσης, κατάλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλυσοδένεται με τα προβλήματα των πολιτών ως αντιπολίτευση και όταν και αν αναλάβει εξουσία θα προσδεθεί στο άρμα των ισχυρών, των τραπεζών και άλλων μεγαλόσχημων.




Με τη Γιάννα να δίνει το σύνθημα οι υπαρκτοί ολιγάρχες θα αλώσουν για ακόμη μια φορά τη χώρα με όχημα τον ΣΥΡΙΖΑ.



Όχι άλλο κάρβουνο!



 Τελικώς, πρέπει -για λόγους που αδυνατώ να κατανοήσω- η αφέλεια, η ημιμάθεια, η ροπή προς συνωμοσιολογία και η ευπιστία προς κάθε παραμυθατζή ή/και απατεώνα να είναι γραμμένο στα γονίδιά μας.
Θα μπορούσα να δεχθώ ότι η κρίση και η απελπισία που γεννάει στους απλοϊκούς ανθρώπους είναι ικανή αιτία για τέτοια φαινόμενα.



Όμως, δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, τα συμπτώματα είναι παλαιά.
Ποιός δεν θυμάται το νερό του Καματερού, την περιβόητη Αγία Αθανασία του Αιγάλεω ή τις χιλιάδες που συνέρρεαν στο «θαυματουργό» μοναστήρι της Χρυσοβαλάντου;
Ή, πιο πρόσφατα, την υπόθεση των μετοχών της Τραπέζης Ανατολής, τις αρλούμπες του Αρτέμη Σώρρα και στην μανία με τις «προφητείες»  των αγαθών γερόντων, που κάνουν χιλιάδες συμπατριώτες μας να ονειρεύονται Κόκκινες Μηλιές, συμμαχίες με τη Ρωσία και άλλα φαιδρά, λες και δεν έχουν διαβάσει έστω την ιστορία του σχολείου...

Ο Τσίπρας και η επανάσταση της Γιάννας…



 Πριν από πολλά χρόνια ο Χρύσης που ήταν ΚΚΕ και δούλευε στην Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον είχε πει: «Θα ανησυχήσω όταν ο Καρέλλας αρχίσει να ψηφίζει ΚΚΕ».
Αν δηλαδή ένας βιομήχανος ψηφίζει ένα κόμμα που αντιτίθεται στα συμφέροντά του ένα είναι βέβαιο: το κόμμα δεν αντιτίθεται στα συμφέροντά του.
Το θυμήθηκα με τις δηλώσεις στήριξης της Γιάννας Αγγελοπούλου για τον ΣΥΡΙΖΑ που δίνει αφορμή να ξεκαθαρίσουν μερικές παρανοήσεις… 



Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα μπαχαλάκηδων ή αιθεροβαμόνων που αποφάσισε να διεκδικήσει την εξουσία. Είναι ένα αστικό κόμμα.
Πολύ πιο αστικό από τη Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ, που στην αρχική μορφή του στηρίχθηκε στην αντεξουσιαστική Αριστερά.
Στηρίχθηκε είτε από προοδευτικές ευαισθησίες είτε από τριβή με τον συγκεκριμένο χώρο…


Εσύ που ξεγυμνώνεσαι για λίγα λάικς…



Τις αναγνωρίζεις από μακριά.
Τα ονόματά τους είναι γραμμένα σε άθλια greeklish, έχουν εκατοντάδες τετράποδους άνδρες φίλους, ενώ αρκετές φωτογραφίες τους είναι ρυθμισμένες «δημόσια» για να έχουμε ποικιλία οφθαλμόλουτρου μήπως και δεν εμπεδώσουμε τη σέξι φωτογραφία προφίλ με το μπλαζέ αισθησιακό υφάκι.



Συνήθως είναι επιμελώς ατημέλητες selfie με φόντο το πολλά υποσχόμενο κρεβάτι τους, ή άψογα ρετουσαρισμένες από τον φωτογράφο που τις τράβηξε σε ένα από τα δεκάδες clubs του Σαββατόβραδου, στα οποία είναι κι οι πρώτες γκόμενες…


Η Κύπρος προς τη Ρωσία;



Η ​​συνεχιζόμενη ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ εγκυμονεί τον κίνδυνο κλιμάκωσης σε επικίνδυνο σημείο.
Η σύγκληση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, που είχε αρχικά σχεδιασθεί για τις 30 Νοεμβρίου, έχει αναβληθεί.



Το κλίμα επιβαρύνεται με φραστικές αντιπαραθέσεις.
Η Ελλάδα και η Κύπρος προχώρησαν στην ενοποίηση των θαλασσίων περιοχών τους.
Η αναβάθμιση της ελληνικής ναυτικής παρουσίας νότια της Κύπρου αποτελεί το αναμενόμενο επόμενο βήμα στην εξελισσόμενη «κόντρα».
Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι οι εξελίξεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε σκηνικό σύγκρουσης…

Οι κωλοτούμπες της Δούρου ταράζουν τον Σύριζα…



«Μαλλιά κουβάρια» γίνανε στον ΣΥΡΙΖΑ μετα την αποκάλυψη του  «Πρώτου Θέματος» την Κυριακή, για την απόφαση της Ρένας Δούρου να ολοκληρώσει και να μην ακυρώσει διαγωνισμό της προηγούμενης διοίκησης της περιφέρειας, σύμφωνα με τον οποίο η καθαριότητα των κτιρίων του κεντρικού τομέα ανατίθεται σε ιδιώτες, οταν η ίδια, αλλα και το κόμμα της αγωνίζονται ενάντια την επέλαση των ιδιωτικών συμφερόντων σε τομείς του δημοσίου, αλλα και εκφράζουν με πύρινα λόγια τη συμπαράστασή τους στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες απολύθηκαν προκειμένου να αναλάβουν την εργασία τους… ιδιωτικές επιχειρήσεις!!!!




 Η πλήρης αναντιστοιχία λόγων – όταν κάνουν αντιπολίτευση – και έργων  -όταν ασκούν διοίκηση και διαχειρίζονται εξουσία και χρήματα – προκάλεσε σοκ στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κυρίως γιατί οι πιο ψύχραιμοι και πιστοί στις διακηρύξεις του κόμματος, βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να χάσει το πολιτικο πλεονέκτημα που έχει, εξαιτίας των λαθών, των ανικανοτήτων, ου μην και τον κυνισμό που επιδεικνύει η νέα περιφερειακή αρχή της Αττικής, υπό την Ρένα Δούρου...

Η πτήση του (αυτοκράτορα) Ευάγγελου Βενιζέλου!



Σαν ανέκδοτο ακούγεται η ιστορία σχετικά με την απουσία του Ανδρέα Λοβέρδου από τη δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου.
Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο Facebook, «Σχετικά με τη μη παρουσία μου στη σημερινή δοξολογία στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Διέταξα ΕΔΕ για τη διαμόρφωση του προγράμματός μου, ως Υπουργού.
Την ανέθεσα στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την κα Διονυσοπούλου.
Το πρόγραμμά μου έχει μόνο την κατάθεση στεφάνου και την παρέλαση.
Επομένως, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στη δοξολογία θα εκπροσωπούσε άλλος. Εκεί έγινε η παρεξήγηση και η ΕΔΕ θα εντοπίσει με ποιου την ευθύνη»
(Το γεγονός ότι ασχολείται η Γενική Διευθύντρια Υπουργείου με ΕΔΕ για το συγκεκριμένο περιστατικό και η ελαφρώς ιδιόρρυθμη σύνταξη του παραπάνω σημειώματος του Υπουργού -Παιδείας- έχουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το ίδιο το περιστατικό της απουσίας του από τη δοξολογία, αλλά ας μην το κάνουμε ζήτημα διότι μπορεί να διατάξει κι άλλη ΕΔΕ κι άντε να αποδειχθεί ότι πρόκειται περί παρεξηγήσεως…)




Ο Υπουργός Εξωτερικών, όμως, και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος υπήρξε θύμα μιας ακόμη πιο ενδιαφέρουσας «παρεξηγήσεως» το μεσημέρι της Τρίτης και κατάφερε να βρει λύση στο πρόβλημά του χάρη στο εκρηκτικό του ταμπεραμέντο…