4.11.14

Sometimes...

James



Όξω οι … καλικάντζαροι!



«Εξω καλικάντζαροι» φώναζε ο μητροπολίτης Καλαμών κύριος Χρυσόστομος στους αγωνιστές της ελεύθερης πρόσβασης στους χώρους του Πανεπιστημίου, των σωμάτων εννοείται και εκ του περισσού ορισμένων ιδεών.
«Εξω καλικάντζαροι» φώναξε ξανά ραίνοντας τους φωνασκούντας επαναστάτας με αγίασμα.



Ηταν προ ημερών στην επική συνεδρίαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου ο μητροπολίτης παρέστη ως πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής.
Ως γνωστόν, η συνεδρίαση διεκόπη, όπως και οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι συνεδριάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών τα τελευταία χρόνια, και οι πρυτανικές αρχές εκρατήθησαν προσωρινά εθιμικώ δικαίω.
Τον μητροπολίτη τον άφησαν να φύγει, μάλλον γιατί παιδιά ακόμη με την αγνή τους φαντασία φοβήθηκαν μην ο μαυροντυμένος γέροντας τους μεταμορφώσει σε καλικαντζάρους…

Περί της καύσης των νεκρών…



Κατανοώ ότι η θρησκεία δεν είναι μενού εστιατορίου να επιλέγεις τι προτιμάς και τι όχι να γευτείς, ανάλογα με τη διάθεσή σου.
Οι θρησκείες έχουν συγκεκριμένη φιλοσοφία και κανόνες για τους πιστούς τους.
Ας πάρουμε όμως δύο σημαντικά μυστήρια που αφορούν την ορθόδοξη χριστιανική πίστη.



Η βάφτιση, για παράδειγμα, αρχικά απευθύνονταν σε ενήλικες και μόνο ανθρώπους, οι οποίοι επέλεγαν να αφοσιωθούν στον χριστιανισμό, με πλήρη αίσθηση και συνείδηση.
Στην πορεία των χρόνων και λόγω της μεγάλης θνησιμότητας των βρεφών, το ιερατείο επινόησε τον θεσμό του νονού, ήτοι πνευματικού γονιού, ο οποίος θα μεταλαμπάδευε τη φιλοσοφία και την πίστη στο ανήλικο παιδί, όταν…

Η παντελής απουσία εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε.



Η Ευρώπη προβλέπεται να αντιμετωπίσει κολοσσιαία εξωτερικά προβλήματα στο κοντινό μέλλον.
Δεν υπάρχει όμως καμιά ένδειξη ότι τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ θα αντιδράσουν συντονισμένα και αποφασιστικά στις απειλές εναντίον των συμφερόντων τους.




Κάποιοι λένε πως για την απάθεια αυτή φταίει η λιτότητα.
Άλλοι λένε πως η ΕΕ εξαρχής δεν έγινε για να ασκεί εξωτερική πολιτική.
Τέλος, κάποιοι ισχυρίζονται πως οι Ευρωπαίοι είναι απλά αφελείς και ανασφαλείς ηττοπαθείς, που έχουν μια απλοϊκή προσέγγιση για τη λειτουργία του κόσμου.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν αληθεύει.
Οι πραγματικές αιτίες είναι πολύ πιο βαθιές.


Αριστερές ασκήσεις ανομίας…



Το ΕΚΠΑ είναι το αρχαιότερο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.
Μήπως θυμάστε ποιος έβγαλε λόγο στο ξεκίνημα του πρώτου πανεπιστημίου της ελεύθερης Ελλάδας, απευθυνόμενος στους πρώτους φοιτητές;
Ο στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Αν δεν την έχετε διαβάσει και δεν έχετε κάποιο σχετικό βιβλίο, εύκολα θα βρείτε την ομιλία του Γέρου του Μοριά στο διαδίκτυο.



Κύλησε, βέβαια, πολύ νερό στο αυλάκι από τότε.
Οι γεμάτες συγκίνηση πατριωτικές και χριστιανικές παραινέσεις του αρειμάνιου πολεμιστή, που έβλεπε τους κόπους του να πιάνουν τόπο, σήμερα θα του χάριζαν τη ρετσινιά του... φασίστα και του χρυσαυγίτη από το κούνημα που υποδύεται το κίνημα στα πανεπιστήμια…

Η κρυφή γοητεία της Αριστεράς.



Αφού ο Αλέξης καλπάζει προς την κυβερνητική εξουσία.
Αφού ο κύριος όγκος της Εθνικής Αντίστασης ήταν αριστερός.
Και αφού, κόντρα σε όλα τα διεθνή δεδομένα, οι περισσότεροι κομματικοί σχηματισμοί αυτοπροσδιορίζονται ως «αριστεροί».
Αφού όλα αυτά και πολλά άλλα, τι είναι σήμερα Αριστερά;



Θυμίζω εν τάχει.
Εκτός από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Αριστερός ο προσανατολισμός του ΠΑΣΟΚ. Με αριστερά συνθήματα ο μακαρίτης Ανδρέας μάντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες ΕΑΜίτες, ΕΛΑΣίτες και ΕΔΑΐτες!
Αριστερόστροφος και ο προσανατολισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ως κεντροαριστερός.
Αριστερών προδιαγραφών και η ρητορική του Φώτη Κουβέλη.
Με την απαραίτητη διευκρίνιση ότι ναι μεν αριστερός, αλλά καθόλου κομμουνιστικός. Δηλαδή της «Δημοκρατικής Αριστεράς».
Αριστερά αλληθωρίζει και ο Σταύρος Θεο­δωράκης.
Αφού η σημειολογία του Ποταμιού παραπέμπει στο γνωστό αριστεροκομμουνιστικό «το ποτάμι της Ιστορίας δεν γυρίζει πίσω»….

Το δικαίωμα στην οχλαγωγία…



Πού το βρήκε γραμμένο ο κ. Δημήτρης Στρατούλης ότι το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο –εκεί όπου μικρές ομάδες της παλαβής Αριστεράς δίνουν την ύστατη μάχη για να διατηρήσουν την άνομη εξουσία τους– «είναι στα εκατό καλύτερα του κόσμου» (Mega, 31.10.2014);




Και από πού προκύπτει η απόφανση του κ. Γιώργου Σταθάκη ότι «το σύνολο των ελληνικών πανεπιστημίων είναι από καλά έως άριστα» (ΣΚΑΪ, 31.10.2014);