11.11.14

Loop De Li...

Bryan Ferry



Η τακτική της επιθετικής επαιτείας…



    
Στην αρχή, όταν τον άκουγα να το λέει και μάλιστα με το ύφος του να το απαιτεί κιόλας, εκνευριζόμουν.
Το ξεπέρασα όμως· και τώρα, όταν τον ακούω να το επαναλαμβάνει (κάθε φορά μάταια ο φουκαράς), τον λυπάμαι.


Καταλαβαίνω ότι δείχνει κάτι καθόλου κολακευτικό για εμένα ως άνθρωπο το γεγονός ότι, στιγμιαία έστω, λυπάμαι τον Ευάγγελο τον Βενιζέλο, αλλά το αφήνω στην άκρη: δεν θα ρίξω το επίπεδο της στήλης ασχολούμενος με την ασημαντότητά μου.
Τώρα μιλάμε για τον Ευάγγελο τον Βενιζέλο: τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, τον καθηγητή, τον συγγραφέα, τον υπουργό!


Το σχέδιο του Καμένου για να βγούμε από τη στενωπό…



Έμαθα σήμερα το πρωί, ακούγοντας στο ραδιόφωνο τον νέο «Κομανέτσι» Γιώργο  Τράγκα,  ότι χθες βράδυ ο σπινθηροβόλος Χατζηνικολάου είχε στην εκπομπή του προσκεκλημένο  τον μεγάλο πολιτικό διανοητή της χώρας Πάνο Καμένο,  τον επονομαζόμενο και «τελευταίο των αγαναΧτιστών».



Προσωπικά, και χθες να το μάθαινα, αποκλείεται να τον έβλεπα, καθώς προτιμώ να παρακολουθώ καρτούνς του Γούντυ του Τρυποκάρυδου παρέα με τον μικρό μου, παρά να ακούω τις σαχλαμάρες των Αν. Ελ.
Τώρα που το σκέφτομαι, ακόμη και παλιά επεισόδια των … Πανθέων θα έβλεπα, ακόμη και Πάολα θα άκουγα, προκειμένου να μη δω, ή μάλλον να μην ακούσω, τον «κόκκινο» Πάνο, τον όψιμο γερμανοφάγο.
Ο οποίος έχει ξεπεράσει (αν είναι δυνατόν) ακόμη και τον Αλέξη σε «μπολσεβίκικους» φανφαρονισμούς…

Τι είναι χούντα;



Με αφορμή τη χθεσινοβραδινή εκπομπή του Πρετεντέρη, όπου όπως άκουσα δυο «ζαλισμένα» νέα παιδιά επαναλάμβαναν τη βλακεία που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, ότι δηλαδή έχουμε και καλά χούντα(!), ανεβάζω το παρακάτω άρθρο, μπας και μάθουν οι αγαναΧτιστές, νέοι και μεγάλοι, τι πραγματικά είναι χούντα…
S.A.




Χούντα λοιπόν δεν είναι να γράφεις από το πρωί ως το βράδυ στα social media «έχουμε χούντα» και ουδείς να ασχολείται μαζί σου. 
Χούντα είναι η απαγόρευση των social media, του youtube, του ίντερνετ γενικώς, πλην των επίσημων «φορέων ενημέρωσης»….

Η Μεσόγειος φλέγεται!



Έγραψε ο Κίπλινγκ: «Η Ανατολή είναι Ανατολή, και η Δύση Δύση,/ Και ποτέ οι δυο τους δεν θα συναντηθούν/Εως ότου Γη και Ουρανός βρεθούν ενώπιον της Θείας Κρίσεως».
Το Ισλάμ φαίνεται ότι  αποτελεί πλέον πηγή φονταμενταλισμού - θέση που κυριάρχησε στη Δύση μετά την  φοβερή 11η Σεπτεμβρίου 2001.
Η λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» έφερε  κι ένα «βαρύ ισλαμικό χειμώνα.».
Η Μεσόγειος «φλέγεται» έκτοτε   κυριολεκτικά




Η νέα εξέλιξη στην περιοχή υπήρξε η έξαρση του Ισλαμικού φονταμενταλισμού, που εμφανίζεται να χειραγωγείται από Ισλαμιστές ηγέτες και δεν μπορεί να καμφθεί εύκολα…


Μήπως να γίνουμε Εκουαντόρ;



Προφανώς πολλοί Έλληνες ανησυχούν για τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα αν ο Σύριζα αναλάβει τη διακυβέρνησή της.
Προφανώς, επίσης, οι ανησυχίες τους είναι δικαιολογημένες αν κρίνουμε από την πολιτική που ακολουθεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε όλα τα κρίσιμα θέματα (αξιολογήσεις, μεταρρυθμίσεις κ.λπ.)




Όμως, μία έρευνα, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, δείχνει ότι η άνοδος στην εξουσία σε μία χώρα ενός αριστερού -και δη έντονα «αντιμπεριαλιστικού»- κόμματος, δεν συνεπάγεται κατ' ανάγκη ότι η χώρα αυτή θα γίνει λιγότερο ελκυστική. Μπορεί να συμβεί και το ακριβώς αντίθετο!


Αμφίπολη, τα σενάρια της αλήθειας…



Aνεξαρτήτως από τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξουν οι ανασκαφείς της Αμφίπολης μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, το «μυστήριο» του τύμβου Καστά έχει καταφέρει να διεγείρει τη συλλογική φαντασία περισσότερο από κάθε άλλη ανακάλυψη των τελευταίων δεκαετιών.



Κι ενώ οι μετριοπαθείς μη ειδικοί αρκούνται σε υποθέσεις για την ταυτότητα των κατασκευαστών του τάφου ή τη διερεύνηση πιθανών συσχετισμών με τον Μέγα Αλέξανδρο, την οικογένεια και τους απογόνους του, στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν αμέτρητες εκδοχές πολύ πιο ευφάνταστων σεναρίων.
Στις μηχανές αναζήτησης, οι λέξεις-κλειδιά «Αμφίπολη, η αλήθεια» αποδίδουν εκατοντάδες χιλιάδες αποτελέσματα, η πλειονότητα των οποίων ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα...

Όταν μιλάει η αγορά, οι συνωμοσίες κάνουν πέρα...



Κάποτε, όταν ο κάλος κεντρικός τραπεζίτης Ben Bernanke ανακοίνωσε ότι ο αποπληθωρισμός δεν θα χτυπήσει τις ΗΠΑ όσο αυτός είναι πρόεδρος της Fed, οι επενδυτές και κάτοχοι χρυσού άνοιγαν σαμπάνιες.



Με το τύπωμα που θα ακολουθήσει και την υποβάθμιση που θα πάθει το δολάριο -σαν αποτέλεσμα της πολιτικής του Bernanke- ο χρυσός μπορεί να πάει και στα 30.000 δολάρια ΗΠΑ έλεγαν ορισμένοι (ναι είναι ένα νούμερο που παλιά είχε ακουστεί). Βέβαια όλοι ξέρουμε πλέον ότι αυτό δεν έχει γίνει…