25.11.14

Coyote...

Joni Mitchell




ΚΑΙ η Αριάννα Χάφινγκτον είναι αντισυστημική!!!!!



Έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη η ελληνική έκδοση της διαδικτυακής σελίδας Huffington Post, έχοντας σαν πρώτο θέμα με κεφαλαία: ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΡΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ».




Το δημοσίευμα αρχίζει ως εξής: «Πυρά κατά της Τρόικα εκτόξευσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά την ημίωρη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο και Διευθύντρια Σύνταξης της Huffington Post, Αριάννα Χάφινγκτον, στο Προεδρικό Μέγαρο» και συνεχίζει: «Είχε προηγηθεί η παρότρυνση της Αριάννας Χάφινγκτον προς τους Έλληνες πολίτες να πουν ένα μεγάλο “όχι” στις απαιτήσεις της Τρόικα. “Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή και εάν μπορώ να σας πω τη δικιά μου άποψη: θα είναι πολύ σημαντικό να πούμε ‘όχι’ στην τρόικα. Το ‘όχι’ ήταν πάρα πολύ σημαντικό όταν το είπαμε στον Μουσολίνι, δεν λέω ότι είναι το ίδιο, καθόλου, αλλά είναι σημαντικό τώρα να βάλουμε πρώτα τους ανθρώπους. Γιατί υπάρχει πολύς πόνος”»…

Μυστικός συντροφικός δείπνος…



Ο Πάνος Σκουρλέτης γύρισε το κλειδί στο παλιό καλό μαύρο Trabant, το εργαλείο της Κεντρικής Επιτροπής για τις διακριτικές αποστολές.
Ο δίχρονος δικύλινδρος κινητήρας βρυχήθηκε σαν παλιό Sachs μπατίρι τσαντάκια του ’80, βγάζοντας ντουμάνι από γαλάζιο καπνό και λίγες τούφες μαύρο.




Ο Πάνος άναψε ένα μαύρο Davidoff με τον παλιό ρουμάνικο αναπτήρα, που είχε σκαλισμένα δεξιά αριστερά τα κεφάλια του Νικολάϊ και της Έλενας Τσαουσέσκου κι έβαλε πρώτη.
Ο αναπτήρας ήταν δώρο μιας ρομά συντρόφισσας από την Τιμισοάρα.
Είχαν ζήσει καυτές στιγμές κάτω από την λάμπα των 30 Watt στην μικρή σοφίτα της, συζητώντας για το ρουμανικό θαύμα, το τραχιάς ποιότητας αλληλέγγυο χαρτί για την «Αυγή» και την ιστορική επίσκεψη του Μπάμπη Δρακόπουλου μαζί με τον Χρύσανθο στην Βόρεια Κορέα.
Έβαλε σιγανά μια παλιά κασέτα TDK με Μποφίλιου και Στάθη Δρογώση για να ατσαλώσει το φρόνημα…


Τα νέα της αγαπημένης μας Γιούλας Μπουρδόλη!



Με ζήτηξε ο Στρέιντζ να σας πω τα νέα μου, διότι αφότου εχάθηκα, με αναζητούνε όλοι οι φίλοι μου στο ιντερνέτι και δεν με βρίσκουνε.
Ακούστε λοιπόν…
Από τότενες που με εξεδίωξαν βιαίως από το φεσιμπούκι, επειδής κάποιες ζουλιάρες με κάνανε ρεπόρτ ότι δήθεν είμαι έκφυλη και προκλητική, ενώ η αλήθεια είναι ότι φοβόσαντε μη τους κόψω τα τυχερά, αισθάνομαι γυμνή.
Και δεν το κρύβω ότι πλήττω η γυναίκα.



Όλοι όσοι με ξέβρετε καλά και παρακολουθείτε την πορεία μου, έχετε αντιληφτεί ότι είμαι άτομο πληθωρικό, διαδραστικό, και πάνω απ όλα με αρέσει να προσφέρω γενναιόδωρα το είναι μου.
Να κάνω πολιτικές παρεμβάσεις, αναλύσεις, αλλά και να δίνω συμβουλές ομορφιάς αφού αυτό σπούδασα.
Ίσως και για αυτό να παρεξηγήθηκα από ορισμένους πεινασμένους, οι οποίοι με είδαν μόνη και απροστάτευτη να ξεγυμνώνομαι ψυχικά στο ιντερνέτι, και θεώρησαν ότι είμαι από εκείνες τις παστρικές που με ένα δυο μηνύματα στο ινμπόξι θα ενδώσουν στη φλόγα της αμαρτίας….

Υπάρχει ένας… Καμμένος…



Κλεμμένο από τον τοίχο της φίλης Θωμαής. Μου άρεσε…
S.A.

Υπάρχει και μία κωμικοτραγική φιγούρα στην πολιτική σκηνή του τόπου που ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος!
Είναι αυτός στον οποίο σήμερα, αντικατοπτρίζεται η έννοια της πολιτικής απόγνωσης!




 
Είναι αυτός που όντας στην πολιτική αρένα έτη πολλά, δυσκολεύεται να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ εννοιών: 'Επικοινωνιακή πολιτική" και "Πολιτική της επικοινωνίας"!


Οι εργατοπατέρες ζουν και βασιλεύουν…



 Είναι μερικά πράγματα που δυσκολεύεσαι να τα καταλάβεις ακόμη και μετά από 30 χρόνια σουρεαλιστικό σοσιαλισμό και βλαχοκαπιταλισμό συν 4 σκληρά μνημονιακά.



Για παράδειγμα, είναι δυνατόν να αποτελεί ακόμη μέρος της αδιαπραγμάτευτης διαπραγμάτευσής μας το ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑ τον χρόνο θα έχουν οι εργατοπατέρες;
Believe it or not (το γράφουμε από σήμερα και στα αγγλικά για να το καταλαβαίνουν και η Huffigton & CIA), όλη αυτή την περίοδο που ο ελληνικός λαός ΕΦΤΥΣΕ αίμα, οι συνδικαλισταράδες του Δημοσίου εξακολουθούσαν να έχουν... 80 ημέρες τον χρόνο άδεια για να κάνουν διεργασίες ώστε να διαλυθεί ο τόπος περαιτέρω.
Πόσες θα ’πρεπε να έχουν;
Οχι... δέκα, που λέει η Τρόικα, αλλά καμία!

Η ανάγκη για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη παγκόσμια οικονομία.



Η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα (Federal Reserve) έριξε τρισεκατομμύρια δολάρια στις αγορές σε μια προσπάθεια ρευστοποίησης, αγοράζοντας ιδιωτικά και κρατικά ομόλογα, σε τρεις γύρους της λεγόμενης ποσοτικής χαλάρωσης.
Οι προσπάθειες αυτές όμως δεν είχαν τα ανάλογα αποτελέσματα όσον αφορά σε μια οικονομική ανάκαμψη.



Η αμερικανική οικονομία αυξήθηκε κατά 12% από την εποχή της μεγάλης ύφεσης (2007-2009), με την ανεργία να πέφτει κάτω από 6%.
Το αν συντέλεσε σε αυτό η ποσοτική χαλάρωση απομένει να αποδειχτεί.
Η σημερινή ανάκαμψη μοιάζει αναιμική σε σχέση με την αντίστοιχη μετά την ύφεση του 1960-1961 (35%), ή την ανάπτυξη του 28% μετά τη στασιμότητα των 1970ς.
Και στην Ιαπωνία επίσης, η επιθετική ποσοτική χαλάρωση απέτυχε να τονώσει την οικονομία, ή να καταπολεμήσει τη στασιμότητα...

Η Αγωγή του Πολίτου…



Ποια είναι τα υλικά του δημόσιου βίου της χώρας;
Πολιτική ή εν πάση περιπτώσει αυτό που έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε «πολιτική».
Και όταν λέμε πολιτική, στην τηλεόραση βλέπουμε την είσοδο του Μαξίμου και κάποιον γνωστό να μπαίνει ή να βγαίνει.



Η πολιτική εδώ και χρόνια, ούτε θυμάμαι πόσα, περιορίζεται στις ασκήσεις επιβίωσης των πολιτικών, ποιος θα μπει και ποιος θα βγει απ’ το Μαξίμου.
Το αν θα γίνουν εκλογές, το πότε θα γίνουν εκλογές, το ποιος θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας και με ποιον τρόπο θα εκλεγεί, όλα αυτά εξαρτώνται από τους λογαριασμούς των θεραπόντων ιατρών οι οποίοι φροντίζουν κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους…