5.12.14

A thousand kisses deep...

Leonard Cohen




Προετοιμασία για έγκλημα;*



Ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Τζίμης Πανούσης και η «Ελληνοφρένεια», με επιστολή τους τάχθηκαν «με όλες τους τις δυνάμεις» αλληλέγγυοι με τους ληστές του Βελβενδού.
Οι άθλιοι κυβερνητικοί εταίροι της ΝΔ, ο βουλιμικός αντιπρόεδρος και ο –αλλοίμονο…- υπουργός της Παιδείας, ο οποίος τελευταία αναφέρεται από τον Τύπο ως Loverδος, έσπευσαν να υπενθυμίσουν την ιδεολογικοπολιτική τους καταγωγή σχεδόν υιοθετώντας το προκλητικό αίτημα του νεαρού ληστή, λες και τα εργαστήρια της Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ είναι μάθημα ανατομίας στην Ιατρική.




Ταυτόχρονα, η γνωστή συνομοταξία που στηρίζει απαρέγκλιτα κοινούς παραβάτες του ποινικού δικαίου οι οποίοι διαπράττουν εγκλήματα με ιδεολογική επίφαση, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Κωνσταντοπούλου, Κατριβάνου, Κουράκης) και λοιποί δημιουργούν «κλίμα» στη Βουλή , στα ΜΜΕ, στην κοινή γνώμη, στο πεζοδρόμιο , ενώ υπό κατάληψη βρίσκονται Μετσόβειο και Αριστοτέλειο...

Αλέξης: Ο «χρήσιμος ηλίθιος» του συστήματος;




Είχα γράψει κάποτε πως ο Αλέξης, είτε εν γνώσει του είτε όχι, παίζει τον ρόλο του στηρίγματος του πλέον αντιδραστικού τομέα του παγκόσμιου συστήματος, το οποίο δήθεν πολεμάει.
Και αυτό γίνεται διότι πλασάροντας τον εαυτό του ως αριστερό, ξεγελάει μια ολόκληρη γενιά νέων οι οποίοι ούτε έχουν διαβάσει μαρξιστική θεωρία, ούτε έχουν ζήσει κομμουνιστικούς αγώνες και καταστάσεις, ούτε ξέρουν τι εστί πραγματική Αριστερά..




Με αποτέλεσμα όλοι αυτοί, συν όλοι οι απολιτίκ πολίτες, να θεωρούν ότι Αριστερά σημαίνει μπαχαλάκηδες, μολότοφ, σαμποτάζ, δραχμολαγνεία, ισλαμολαγνεία, άρνηση για την άρνηση, κλπ.
Καμία σχέση δηλαδή με την ουμανιστική προσέγγιση του Μαρξ, και των άλλων (πριν και μετά) θεωρητικών του κομμουνισμού, που σκοπό είχαν την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και όχι το χάος για το χάος…


Ο «κάλπικος» Πούτιν!



Για πολλούς Ρώσους το απαξιωμένο πλέον ρούβλι φέρνει μνήμες της μεγάλης κρίσης του 1998, τότε που μέσα σε έξι μόλις μήνες το ρωσικό νόμισμα έφτασε να αντιστοιχεί σε 1/21 απέναντι στο δολάριο (από 1/6) που ήταν πριν.




Την περασμένη Τετάρτη έπεσε ακόμη πιο κάτω, σε 1/54 έναντι του δολαρίου.
Συνολικά, το ρούβλι έχασε φέτος το 40% της αξίας του, εξαιτίας κυρίως των πεσμένων τιμών του πετρελαίου το οποίο αποτελεί την μεγαλύτερη εξαγωγή της Ρωσίας, αλλά και των διεθνών κυρώσεων που επέβαλλε η Δύση λόγω Ουκρανίας.
Ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατακόρυφα, και τώρα καραδοκεί η ύφεση…


Αθάνατες ελληνικές ΕΔΕ!!!!!



«Πυροβολούσε πάνω από τον τάφο του δικτάτορα Παπαδόπουλου, χαιρετούσε ναζιστικά μπροστά από το τρένο του Χίτλερ (το 2011), ενώ έχει κατηγορηθεί και για βιαιοπραγία κατά αστυνομικού.
Δεν μιλάμε για κάποιο υπόδικο στέλεχος της Χρυσής Αυγής αλλά για τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ύδρας!



Ένας αστυνομικός που εκμεταλλεύεται διάτρητες διαδικασίες και παραθυράκια και παραμένει εδώ και τρεις μήνες στην θέση του (από τότε δηλαδή που δημοσιοποιήθηκε η σχέση του με τον ναζισμό), παρότι έχουν διαταχθεί διάφορες ΕΔΕ. Στις 18 Νοεμβρίου απερρίφθη και η τελευταία αίτηση αναστολής κατά της απόφασης του ανώτερου συμβουλίου μεταθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και διετάχθη ξανά η άμεση μετάθεσή του από το νησί της Ύδρας…

Το πολιτικό πρόβλημα του τόπου…



Είναι σαφές ότι το μεγάλο πρόβλημα του τόπου δεν είναι τόσο η κατάσταση της Οικονομίας αλλά το πολιτικό ζήτημα.
Η Ελλάδα διαθέτει πολιτικό προσωπικό που δεν ξεπερνά τα όρια της μετριότητας κι αδυνατεί να κατανοήσει την πραγματικότητα ή να σταθεί σοβαρά απέναντι στις περιστάσεις.




Ταυτοχρόνως διαθέτει και πολίτες που είναι «διαπαιδαγωγημένοι» σε πρακτικές ήσσονος προσπάθειας, ενώ γίνονται έρμαια του λαϊκισμού εξ αιτίας της άγνοιας των πραγμάτων.
Το πολιτικό πρόβλημα μεγεθύνεται πλέον και καθίσταται κορυφαίο.
Ειδικά όταν κυβέρνηση κι αξιωματική αντιπολίτευση δεν
μπορούν να βρουν ούτε τα ελάσσονα για να συνεννοηθούν.
Να το δούμε πιο αναλυτικά;

Όταν ο γερμανικός «ιμπεριαλισμός» κατακτά τους ελληνικούς αιθέρες…



Ποιος ΟΠΑΠ και ποιο Ελληνικό;
Οι αποκρατικοποιήσεις που ενέχουν, πέρα από οικονομικές, διπλωματικές και γεωστρατηγικές προεκτάσεις, είναι εκείνες που σχετίζονται με τις υποδομές: Λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομος, ενέργεια.
Μέχρι στιγμής, η κορυφαία αποκρατικοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ, είναι τα περιφερειακά αεροδρόμια. 



Οι λόγοι, οι ακόλουθοι:
-Ήταν από τις ελάχιστες αποκρατικοποιήσεις που κατατέθηκαν 3 δεσμευτικές προσφορές. Ο ανταγωνισμός έντονος (Fraport – Koπελούζος / Vinci – Μπόμπολας / Corpocation America – Mυτιληναίος), με νικήτρια την κοινοπραξία της γερμανικής Fraport με τον όμιλο Koπελούζο (το 65% της κοινοπραξίας στη Fraport).
-Το τίμημα που δόθηκε ήταν 1,23 δις. (εφάπαξ τίμημα) + 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα. Επίσης, το ελληνικό δημόσιο θα λαμβάνει ετησίως το 28,5% των λειτουργικών κερδών (EBITDA) της αναδόχου κοινοπραξίας για περίοδο 40 ετών...

Κυκλοφοριακό, ύφεση και ανεμελιά…



Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συμβαίνει στην πόλη μας.
Η αδιαφορία των πάντων έχει ξεπεράσει ακόμη και το μεγαλείο τους.
Η πόλη ζει ρυθμούς ξέφρενου ατομισμού, απύθμενου θράσους, απαράμιλλης αδιαφορίας, απίστευτης ανοχής στην αναίδεια, αγένεια και κάθε είδους αντικοινωνικότητα.



Μέχρι πριν από λίγα χρόνια γνωρίζαμε τις ώρες αιχμής της κυκλοφορίας των ΙΧ, την ανυπαρξία πάρκινγκ, καθώς και την αδιαφορία της Πολιτείας στα μείζονα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης.
Τώρα πια βιώνουμε κάτι διαφορετικό…