13.12.14

Vicious...

Lou Reed




Η Βαβέλ του Σύριζα…



Παλιά είχαμε τις 12 ή 13 συνιστώσες (ξεχνάω πόσες ακριβώς), που η καθεμιά έλεγε τα δικά της, μέσα και έξω από τον Σύριζα.
Τρεις κι ο κούκος ήταν, και δικαιολογούνταν.




Αργότερα, όταν τα δημοσκοπικά ποσοστά άρχισαν να ανεβαίνουν, και ο Αλέξης αποφάσισε να κατακτήσει τον κόσμο, και άρχισε τα ταξίδια, είχαμε τον Σύριζα Εξωτ. και τον Σύριζα Εσωτ.
Όπου άλλα λέγανε στο Όστιν και στους «τοκογλύφους», και άλλα στους εσωτερικούς καταναλωτές της επαναστατικής «τσιπροσύνης»...


Αλέξη πιάσε τον ζουρνά…



Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, με την αστάθεια και την αβεβαιότητα να κυριαρχούν, δεν είναι τίποτα περισσότερο από το πολιτικό σκηνικό που έχει στηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια.




Οι δανειστές, μας έσωσαν το 2010.
Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, αυτή είναι η αλήθεια.
Μας έσωσαν και μας έβαλαν όρους και προϋποθέσεις για να γίνουμε κανονικό κράτος…


Πάμε για πόλεμο Δύσης Ρωσίας;



Η ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας, και η εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία, που στηρίζεται από τη Μόσχα, σημαίνουν ότι η ειρήνη στην Ευρώπη δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.




Για πολλούς λόγους, η σημερινή αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία είναι πολύ πιο σοβαρή και πιο επικίνδυνη από εκείνη της κρίσης των πυραύλων της Κούβας το 1962...


Ένα αστέρι γεννήθηκε!



Φαντάζομαι ότι όλοι ξέρετε ένα παιδικό τραγουδάκι που λέει: «Αχ, κουνελάκι, κουνελάκι, ξύλο που θα το φας».
Αυτό ήταν το σάουντρακ μέσα στο μυαλό μου καθώς ξεκαρδιζόμουνα από τα γέλια βλέποντας στην οθόνη το βίντεο με τον δήθεν απεργό πείνας Μιχελογιαννάκη να μασουλάει. (Αξίζει, πραγματικά, να το αναζητήσετε στο Διαδίκτυο.)

Να τι άφησε πίσω του ο Μιχελογιανάκης.

Μασουλάει κάτι σαν παξιμάδι.
Παξιμάδι κρητικό;
Παξιμάδι του Δάνη;
Ειλικρινά, δεν ξέρω και ούτε θέλω να μάθω...

Τα όπλα στο χέρι, και βουρ για το βουνό….



Το έχω γράψει και άλλες φορές, και συνεχίζει να αποτελεί πάγια πεποίθησή μου.
Ότι δηλαδή, τη μεγάλη ζημιά στη χώρα δεν την έκαναν ούτε οι μπαχαλάκηδες, ούτε οι συνιστώσες, ούτε καν οι διεθνείς χρηματαγορές και οι τοκογλύφοι.
Τη μεγάλη ζημιά την έκαναν οι χαζοχαρούμενοι ψηφοφόροι και τα στελέχη των Αν. Ελ.




Αυτοί που αντί να βάλουν πλάτη στον Σαμαρά, όταν μεταξύ εκλογικών αναμετρήσεων είδε και κατάλαβε το διακύβευμα και έγινε μνημονιακός, σήκωσαν την παντιέρα του αγαναΧτισμού, στερώντας από τη ΝΔ την αυτοδυναμία, που αν την είχε όλα θα ήταν διαφορετικά, και δεν θα τρέχαμε τώρα να σωθούμε, εξαρτώμενοι από τη ψήφο της Ραχήλ και του κάθε Βαρεμένου…


Η Σουηδία σε κρίση!



Μετά από δεκαετίες προσκόλλησης σε σταθερούς κανόνες και προβλέψιμα μοντέλα, η πολιτική κατάσταση στη Σουηδία έχει εισέλθει σε αχαρτογράφητη περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες.




Πολλοί ήταν αυτοί που σοκαρίστηκαν από το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατέρρευσε και προκήρυξε εκλογές δύο μόλις μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία.
Εξάλλου, το Σουηδικό μοντέλο αποτέλεσε για πολλά χρόνια και μέχρι την παγκόσμια κρίση το 2008, πρότυπο επιτυχίας στην Ευρώπη.
Τι έγινε εν τέλει;