16.12.14

Dead Flag Blues...

Godspeed you Black Emperor




Περί του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των αγωνιστών!



Η δεκαοκτάχρονη σύζυγος του γνωστού κακοποιού Νίκου Ρωμανού -η λεγόμενη και «μπαλαρίνα Βιργινία» στο Διαδίκτυο- δήλωσε ότι ο Νίκος της λαμβάνει πολλές επιστολές από κορίτσια (κορίτσια, προφανώς, σοβαρότατα βλαμμένα...), τα οποία του γράφουν διάφορα για να εκφράσουν τον θαυμασμό τους.



Εκείνη, όμως, θα ήθελε να φωνάξει σε όλες τις θαυμάστριες του Νίκου της: «Είναι δικός μου!»…

Τα δικά μου σενάρια για τον επόμενο μήνα…



Εδώ και καιρό είχα διαπιστώσει (το είχα γράψει μάλιστα  και σε άρθρο) μια απίστευτη μεμψιμοιρία, και έναν αδικαιολόγητο φόβο από πλευράς των νεοδημοκρατών,  που οφείλεται μάλλον σε αυτό που ονομάζεται «ενοχικό σύνδρομο της Δεξιάς».



Προσωπικά, επειδή ούτε ήμουν ποτέ Δεξιός, αλλά ούτε και νεοδημοκράτης, δεν διακατέχομαι από κανένα τέτοιο σύνδρομο, βλέπω τα πολιτικά και άλλα πράγματα εντελώς διαφορετικά, και θέλω να πιστεύω πως τα βλέπω  πιο αντικειμενικά, αφού έχω κοινό νου και στοιχειώδη λογική, κάτι που μάλλον λείπει από τα «κομματόσκυλα» ένθεν κακείθεν…

Δεν θέλουμε να γίνουμε Βενεζουέλα!



Οι Ευρωπαίοι γράφουν στα δικά τους έντυπα ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα γίνει η Βενεζουέλα της Ευρώπης.
Υπερβολικό; Ενοχλητικό;
Ίσως!




Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να τους επιβεβαιώσουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ της Καβάλας κάλεσε στην πόλη τους τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας κ. Φαρίντ Φερναντέζ, να τους μιλήσει για τον μέθοδο Τσάβες στην εξόρυξη πετρελαίων!
Δεν τους αρέσει το παράδειγμα της Νορβηγίας. Προτιμούν εκείνο της Βενεζουέλας. Το αστείο είναι ότι πιστεύουν ότι είναι και πετυχημένο!

Χορευταράδες ή ψεκασμένους;



Η πρώτη ελπίδα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση -εννοείται αν δεν έχει αυτοδυναμία- ακούει στο όνομα Ανεξάρτητοι Έλληνες, αν και τους χωρίζει «πολιτιστική άβυσσος», όπως είπε τις προάλλες ο Αλέξης Τσίπρας.



Έλα, όμως, που το κόμμα του Πάνου Καμμένου αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της κοινοβουλευτικής εξαφάνισης.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις του δίνουν ποσοστό στα όρια του 3% και ακόμα δεν έχουμε μπει σε εκλογική τροχιά, ούτε η πόλωση έχει φτάσει στο ζενίθ…

Ομοφωνία για τη μαχητική αναρχία ….και μετά τί;



Ο Ρωμανός είναι γεγονός ότι «άνοιξε» νέους δρόμους «συνεννόησης» μέσω της μεθόδου της ανοχής,  για θέματα και ζητήματα που μέχρι χθες ήταν απορριπτέα ακόμη και ως σκέψη.




Και ενώ η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων μέσω των εκπροσώπων τους επήλθε έστω και με μεγάλο ζόρι, σε άλλα θέματα, εθνικά, υψίστης σημασίας και σπουδαιότητας δεν υπάρχει ούτε ως αποχρώσα ένδειξη η περίπτωση συζήτησης και συνεννόησης.
Αλήθεια γιατί;

Άθεοι σε δημόσια αξιώματα;



Αν είσαι άθεος και ζεις σε μια από τις εξής πολιτείες της Αμερικής:  Arkansas, Maryland, Mississippi, North Carolina, South Carolina, Tennessee, και Texas, δεν μπορείς να αναλάβεις κάποιο δημόσιο αξίωμα!



Οι πολιτείες αυτές έχουν συγκεκριμένα άρθρα στο Σύνταγμά τους, που απαιτούν από τους δημόσιους αξιωματούχους να πιστεύουν στον Θεό…

Περί ομίχλης στο αεροδρόμιο…



Χθες, όπως και πολλές άλλες φορές, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ήταν «κλειστό» λόγω ομίχλης.
Και όπως κάθε άλλη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, το τι παπαριά ακούγεται από τα τοπικά και άλλα μέσα «ενημέρωσης» δεν λέγεται.




Όχι δεν δουλεύει το ραντάρ, όχι δεν λειτουργεί το σύστημα  τυφλής προσγείωσης, και πάει λέγοντας.
Ήρθε λοιπόν η ώρα να διαλύσουμε λίγο την «ομίχλη» των διάφορων ανερμάτιστων απόψεων που επικρατούν σε σχέση με το παραπάνω ζήτημα…