29.12.14

Cry in the wind...

Clan of Xymox



Δυο ανύπαρκτα κόμματα, μας οδηγούν στο παγόβουνο…



Ολοταχώς, λοιπόν, για εκλογές.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, κυρίως, αλλά κι οι 20 βουλευτές δυο ανύπαρκτων κομμάτων (συμφώνως με τις δημοσκοπήσεις), οδηγούν την χώρα σε μεγάλες περιπέτειες, απέναντι στη θέληση των πολιτών, την κοινή λογική και την σταθερότητα που απαιτεί η οικονομία.
Μυαλό δεν βάζουμε.



Δεν πρέπει να ξεχνάμε κάποια πράγματα:
-         Δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που υπήρχε μια μικρή και μη κανονική χώρα, που τη… ζήλευαν όλοι οι ξένοι για την ομορφιά και τον τρόπο ζωής των πολιτών της. Αυτοί οι κακοί ξένοι, της έκοψαν τα …διακοποδάνεια, τα γλέντια, την ανεμελιά, την ασυδοσία του δημοσίου, αλλά της ζήτησαν να γίνει κανονικό κράτος, δίνοντάς της ένα σκασμό χρήματα…


Στις δημοκρατίες, το ψάρι βρωμάει από την ουρά...



Έγινε και η τρίτη ψηφοφορία τελικά, και όπως όλα έδειχναν από κάποιο σημείο και μετά, απέβη άκαρπη κι αυτή, και άρα πάμε φουλ για πρόωρες εκλογές.
Για να μιλήσει ο σοφός λαός.




Αυτός που διαχρονικά ψηφίζει ανεπαρκείς, και μετά αυτομαστιγώνεται ρίχνοντας το φταίξιμο στους «καραγκιόζηδες» που ο ίδιος στέλνει στο κοινοβούλιο...


Το 2015 δεν είναι 2012…



Ε​​ίτε θέλουμε πρόωρες εκλογές είτε όχι, είναι χρήσιμο να κατανοήσουμε ότι το 2015 δεν είναι το 2012.
Στα δυόμισι χρόνια που πέρασαν από τις προηγούμενες εκλογές, ούτε η Ελλάδα έμεινε ίδια ούτε ο υπόλοιπος κόσμος. 



Μάθαμε πολλά - για τις αντοχές αλλά και τις αγκυλώσεις μας, για τη στήριξη των Ευρωπαίων αλλά και για τα όριά της, εκεί όπου το εθνικό συμφέρον καταργεί την κοινοτική αλληλεγγύη.
Μάθαμε τόσα ώστε να ανησυχήσουμε ότι η σημερινή συγκυρία ίσως φανεί πολύ πιο επικίνδυνη για την Ελλάδα…

Ναι ρε… θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ!



Μην με απειλείτε ότι θα καταστραφεί η χώρα.  
Είστε σαν αυτούς που όλο λένε για τα κακά του τσιγάρου.  
Αλλά εγώ συνεχίζω να καπνίζω ρε, γιατί …δικαίωμά μου να αυτοκτονήσω.
Δεν θα το κόψω επειδή θα πάθουν καρκίνο τα παιδιά μου και θα πεθάνω πρόωρα.  



Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι από τις πρώτες σε ποσοστά στο κάπνισμα.  
Δεν μας νοιάζει ρε η πρόοδος, δεν δεχόμαστε τα καπιταλιστικά σου μέτρα και σταθμά, δεν θα μου πεις ότι πρόοδος είναι που έχουμε να φάμε!

Η ρωσική κρίση θα μεταδοθεί στην Ευρώπη!



Οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, που στηρίχτηκαν (με δισταγμό) από τους Ευρωπαίους, βλάπτουν όλο και πιο πολύ.
Είναι όμως φανερό πλέον, ότι δεν βλάπτεται μόνο η Ρωσία.
Το ίδιο βλάπτονται οι άμεσοι γείτονες της Ρωσίας, αλλά και οι Ευρωπαίοι.





Και να σημειώσετε ότι θα ζημιωθεί ακόμη και η διατλαντική συμμαχία, η οποία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της δυτικής πολιτικής εδώ και 70 χρόνια, από τότε που δημιουργήθηκε η νέα μεταπολεμική τάξη πραγμάτων…


Κάντο όπως η Ουγγαρία Αλέξη…



Πριν τέσσερα χρόνια η πσεκασμένη κυβέρνηση της Ουγγαρίας (της οποίας το πρόγραμμα είχε εντυπωσιακές ομοιότητες με τα παπάρια μάντολες που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ) έδιωξε το ΔΝΤ.




Λίγους μήνες μετά, ικέτευε, εκλιπαρούσε, ξεφτιλιζόταν διεθνώς, έκλαιγε στα πόδια του ΔΝΤ για να επιστρέψει και να της δώσει 3,5 δις, ποσό που δεν φτάνει ούτε για τους ξηρούς καρποί εδώ σε μας…