31.12.14

Χρόνια Πολλά .... 2015!

Ο ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ σας εύχεται:  Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!!!!!


Masquerade...

Clan of Xymox



Ο συμπαθής, πλην όμως επικίνδυνος, κ. Λαφαζάνης…



Απ όλους αυτούς που συμμετέχουν στο πολιτικό τσίρκο φρικιών που ονομάζεται Σύριζα, ο μόνος που (το ομολογώ) μου αρέσει, είναι ο Λαφαζάνης, ή αλλιώς «Δραχμαζάνης».
Πράγματι, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, εκτός από φυσιογνωμικά συμπαθής, είναι και ο μόνος που κατ’ εμέ παραμένει αταλάντευτος στο «ηρωικό» παρελθόν του.



Μου θυμίζει κατά κάποιο τρόπο εκείνον τον περίφημο Ιάπωνα στρατιώτη που το 1975 βρέθηκε σε ζούγκλα νησιού του Ειρηνικού, συνεχίζοντας μόνος του τον πόλεμο, που όμως είχε τελειώσει πριν από 30 χρόνια!
Αποκομμένος από τον κόσμο γύρω του, και από την πραγματικότητα…


Ερχόμαστε! Ανάψτε τα καλοριφέρ...



Όποιος πιστεύει πως έχει στο τσεπάκι τις επόμενες εκλογές πλανάται πλάνην οικτράν.
Η προεκλογική περίοδος θα έχει χαρακτηριστικά μεγάλης πόλωσης, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι εξελίξεις στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό.



Η στάση των Ευρωπαίων ήδη από τις δηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για την προτίμηση των πολιτικών με τους οποίους θα ήθελαν να διαπραγματευτούν τη συνέχιση των προγραμμάτων στήριξης της Ελλάδας με αντάλλαγμα τις μεταρρυθμίσεις.

Όχι στα νούμερα…



Με δεδομένο ότι οι εκλογές ήταν αναπόφευκτες, αφού σύσσωμη η αντιπολίτευση έπαιξε άσχημο παιγνίδι με τους θεσμούς, ας δούμε και την ευχάριστη πλευρά του θέματος.
Δηλαδή τον τερματισμό του βίου της σημερινής Βουλής, η οποία χωρίς καμιά αμφιβολία υπήρξε η χειρότερη του σύγχρονου πολιτικού βίου της χώρας.




Η διαπίστωση αυτή δεν είναι μόνο των δημοσιογράφων, των αναλυτών και των πολιτών που μπορούν και σκέφτονται.
Είναι και των σοβαρών βουλευτών που τιμούν με την παρουσία τους τα κοινοβουλευτικά έδρανα…

Την έκανε κι αυτός από το Ποτάμι… (αλλά ήρθε ο Τατσό)!



Ποταμός  εναντίον του Σταύρου Θεοδωράκη, είναι ο διαγραφείς από το Ποτάμι και εκ των ιδρυτικών του στελεχών του Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος μιλώντας  στο thebest.gr εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι το Ποτάμι πάει για διάλυση και επισημαίνει ότι «ο Θεοδωράκης θέλει ένα αρχηγικό κόμμα με 10- 15 βουλευτές άφωνους για να τους  διαπραγματευτεί ο ίδιος με το πολιτικό σύστημα.
Θέλει ανθρώπους άοσμους και άχρωμους που να μην έχoυν φωνή για να κάνει κουμάντο ο Θεοδωράκης ο οποίος όπως αποδεικνύεται ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική του επιβίωση» λέει…



Αναφερόμενους στους λόγους που οδήγησαν στη σύγκρουση ο κ. Κουρέτας τονίζει ότι είχε εκφράσει εδώ και καιρό τις επιφυλάξεις του στον Σταύρο Θεοδωράκη εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι το Ποτάμι γίνεται «κάτι άλλο από αυτό που ξεκίνησε, ένα κόμμα χωρίς διαδικασίες, χωρίς διαφάνεια, χωρίς πυξίδα" γεγονός που οδήγησε στην περιθωριοποίηση πολλών εκ των 30 ιδρυτικών στελεχών, τα περισσότερα από τα οποία είτε έχουν αναχωρήσει είτε ετοιμάζονται να αναχωρήσουν».

Habemus … εκλογές!



Και κάπως έτσι, Χριστουγεννιάτικα, εν μέσω ευχών για υγεία και ευημερία, οδεύουμε για εθνικές εκλογές.
Ο λευκός καπνός αναδύθηκε από τη Βουλή προχθές το μεσημέρι και η συντριπτική πλειοψηφία εκ των 300, αποχώρησε εν μέσω χειροκροτημάτων με αφορμή το σύρσιμο της χώρας σε εκλογές…




Για πολύ κόσμο η εξέλιξη δεν ήταν αναπόφευκτη.
Σίγουρα όμως για τους περισσότερους ήταν απευκταία…