1.1.15

Το Πασόκ είναι (ακόμη) εδώ, και θα συνεχίσει να είναι…



Ένα από αυτά που ακούγονται κατά κόρον τα τελευταία 2-3  χρόνια είναι πως μέσα στα χίλια της στραβά, η κρίση μας έκανε κι ένα καλό: Εξαφάνισε το Πασόκ, που σήμερα βολοδέρνει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.




Και για πάρα πολλούς αυτό είναι καλό, αφού το Πασόκ που κυριαρχούσε επί δεκαετίες, εκτός από τη πλήρη ισοπέδωση των πάντων, εκπροσωπούσε και ότι πιο χυδαίο υπάρχει, δηλαδή τον συντεχνιασμό, που για τους γνωρίζοντες από πολιτικές επιστήμες είναι ταυτόσημος με τον φασισμό.
Μάλιστα, φασισμός σημαίνει συντεχνιασμός (κυριολεκτικά)…


Και εκεί είναι το βασικό πεδίο όπου μεγαλούργησε το Πασόκ, καθιστώντας τον κάθε άξεστο και αμόρφωτο εργατοπατέρα, ρυθμιστή των πάντων, και συνομιλητή της εκάστοτε εξουσίας.
Καθιστώντας τον συνδικαλισμό σε βασικό θεσμό της δημοκρατίας, και πετυχαίνοντας παράλληλα να τον απαξιώσει πλήρως (σαν να ήταν σχεδιασμένο).
Οπότε, σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό, τουλάχιστον γλιτώσαμε από τους «φρικτούς μικρομεσαίους» που κάποτε αλώνιζαν…
Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;
Μάλλον όχι, αφού το Πασόκ αποδείχθηκε πολιτική κατσαρίδα, ικανό να επιβιώνει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Με αποτέλεσμα, να συγκυβερνά και να θέτει όρους ακόμη και τώρα, που τα ποσοστά του θυμίζουν το αλήστου μνήμης ΚΟΔΗΣΟ.
Με υπουργούς, υφυπουργούς, γραμματείς, φαρισαίους, και όλο εκείνο το κακό συναπάντημα.
Και με επικεφαλής τον θρυλικό Μπένυ, που δεν βάζει γλώσσα μέσα, και που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει.
Το πώς άντεξε τόσο καιρό ο Σαμαράς…
Ναι, λένε κάποιοι… αλλά τουλάχιστον στις επόμενες εκλογές το κακό αυτό Πασόκ θα καταποντιστεί, και αν όχι, τότε θα είναι ένα ακόμη «κομματίδιο» γκρουπούσκουλο  σε στυλ ΔΗΚΚΙ, Δράση, Δραχμή κλπ. Κάτι σαν συνιστώσα δηλαδή.
Και άρα τα λαμόγια που κάποτε βασίλευαν θα είναι πλέον ξεδοντιασμένα.
Και εδώ όμως, αυτοί που το λένε, είναι λάθος.
Διότι δεν έλαβαν υπόψη τη τεράστια μετακίνηση όχι μόνο ψηφοφόρων αλλά και στελεχών του Πασόκ προς τον Σύριζα, ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί ένα νέο μεταμοντέρνο Πασόκ, στελεχωμένο όχι από άφθαρτους (όπως πιστεύουν οι αγαθοί) αλλά από σκληροπυρηνικά και έμπειρα κομματόσκυλα του άλλοτε Πασόκ.
Θα δείτε φερ ειπείν τα ψηφοδέλτια του Σύριζα, που αν δεν κάνω λάθος, θα είναι γεμάτα από τέτοια φαντάσματα του παρελθόντος, που βρήκαν νέα κομματική στέγη, και μια νέα ευκαιρία για εφόρμηση επί της κουτάλας της εξουσίας (και τα δημόσια ταμεία).
Για τέτοιους άφθαρτους μιλάμε.
Που και πάλι, αν πάρω στα σοβαρά αυτά που ακούω εδώ κι εκεί, είναι έτοιμοι να μας πηδήξουν, απειλώντας από τώρα με προγραφές, διώξεις, και ρεβανσισμό.
Διότι ότι και να λέμε, το Πασόκ είναι ακόμη εδώ.
Μεταμφιεσμένο μεν, εξίσου πεινασμένο δε…
Το νου σας.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου