26.1.15

Τουλάχιστον ας τσακιστούμε με αξιοπρέπεια…



Η δημοκρατία είναι ένα σύστημα που δεν έχει ασφαλιστική δικλίδα για τα Lemmings, τα μικρά τρωκτικά που αυτοκτονούν ομαδικά πέφτοντας από γκρεμούς στη θάλασσα με την ελπίδα ότι η ακτή που βλέπουν είναι αρκετά κοντά για να τη φτάσουν κολυμπώντας.




Υπάρχουν φυσικά διαφορές, όπως ότι στα Lemmings δεν υπάρχουν πολιτικοί αρχηγοί για να τους πούνε ότι η ακτή είναι δύο χεριές κολύμπι, αλλά το στοιχείο της παράκρουσης παραμένει.
Πάμε λοιπόν σε μια κυβέρνηση που αν είναι του ΣΥΡΙΖΑ η λογική με την οποία θα έχει εκλεχθεί θα τρόμαζε ακόμα και τα Lemmings…
 


Οχι γιατί κάποιος στον ΣΥΡΙΖΑ λέει να πηδήσουν οι Ελληνες στη θάλασσα και να κολυμπήσουν προς μια ακτή της οποίας η απόσταση είναι άγνωστη, αλλά γιατί ο ένας λέει να ανεβούν οι Ελληνες στο βουνό και να πετάξουν και ο άλλος να πηδήξουν στη θάλασσα και να κολυμπήσουν.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι μετά τη Ραχήλ Μακρή που είπε ότι η κυβέρνηση μπορεί να τυπώσει 100 δισ., ένας άλλος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Κοζάνης ο Γιώργος Χιωτίδης, είπε: «Αν χρειαστεί να κάνουμε παύση πληρωμών, θα κάνουμε παύση πληρωμών».
Δηλαδή, αν βγουν και οι δύο, μπορούμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε και να τυπώσουμε και 100 δισ. για να έχουμε σε μια ώρα ανάγκης.
Το γιατί οι Ελληνες προβλέπεται να στείλουν στην εξουσία ένα κόμμα που τη μία λέει ότι στηρίζει τις επενδύσεις και την άλλη μέσω του Θοδωρή Δρίτσα ότι θα επανεξετάσει τη συμφωνία με την Cosco είναι ένα σύνθετο θέμα.
Εκτός από τη φυσική κούραση μετά από έξι χρόνια λιτότητας και ανεργίας, υπάρχει η ψυχολογική παράμετρος που τα κόμματα, αλλά κυρίως τα Μέσα, πέρασαν στον κόσμο ότι «δεν πάει παρακάτω».
Οτι παιδάκια λιποθυμάνε από πείνα στα σχολεία, δυστυχισμένοι ψάχνουνε στους κάδους για φαγητό και ότι οι Ελληνες αυτοκτονούν κατά χιλιάδες.
Οπότε αφού φτάσαμε στον πάτο του βαρελιού, ό,τι και να ψηφίσουμε, χειρότερα δεν μπορεί να πάμε.
«Ας βγάλουμε λοιπόν και αυτούς να τους δοκιμάσουμε. Αν δεν πάνε καλά, θα βγάλουμε τους άλλους. Και αν οι άλλοι δεν πάνε καλά, τους παράλλους», είναι η λογική.
Τέτοιο κόλπο, όμως, όπου ο χρόνος θα ακινητοποιηθεί για να διαλέγουν οι Ελληνες κυβερνήσεις μέχρι να βρουν την καλή, σαν να είναι γραβάτες ριγέ ή πουά, δεν υπάρχει…

Αντώνης Πανούτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου