24.1.15

Όλα σικέ!



«Πρόεδρε, εσύ λες θα τα βάλεις με τη Μέρκελ και δεν μπορείς να κάνεις καλά τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας;»
Στέλιος Μανωλάς στον Αλέξη Τσίπρα

Τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70, κατά τη θερινή ανάπαυλα του πρωταθλήματος, στα γήπεδα ανά την Επικράτεια γινόντουσαν αγώνες ελευθέρας πάλης, το λεγόμενο «κατς».



Διοργανώνονταν από ατζέντηδες και τις πατρονάριζαν οι αθλητικές εφημερίδες καθώς, καλοκαίρι καιρό, ύλη εκτός από φημολογία για παραμυθένιες μεταγραφές δεν υπήρχε.
Ήταν ένα υβρίδιο μεταξύ αθλήματος και θεάματος, το ελληνικό αντίστοιχο του αμερικανικού Professional Wrestling. Τελευταίο αντιπροσωπευτικό δείγμα των πρωτοπαλαιστών της εποχής εκείνης υπήρξε μετέπειτα ο Απόστολος Σουγκλάκος, με το θάνατο του οποίου εξέπνευσε και το είδος.



Οι εφημερίδες δημιουργούσαν «κλίμα» ώστε να προσελκύεται κοινό και να κόβονται εισιτήρια. Με αναλυτικές περιγραφές των αγώνων και με πηχυαίους τίτλους του τύπου «Ο Αττίλιο παίρνει απόψε εκδίκηση από τον θηριώδη Ρασπούτιν».
Αγωνιστικοί κανονισμοί δεν υπήρχαν. Και όσον αφορά στη διεξαγωγή και στην έκβαση, τα περισσότερα στο λαϊκό αυτό θέαμα ήταν σκηνοθετημένα. Γι’ αυτό η γοητεία του μετεωριζόταν ανάμεσα στην πλάνη, την γνώση ότι το θέαμα ήταν στημένο, και την αλήθεια, το αίμα που έτρεχε στο ρινγκ.
Όμως όπως σε όλα τα κατά συνθήκην ψεύδη με τα οποία λειτουργεί η κοινωνία, υπήρχαν δεσμεύσεις τήρησης των προσχημάτων.
Ο κόσμος γνώριζε ότι τα δήθεν θανάσιμα κεφαλοκλειδώματα κάθε άλλο παρά τέτοια ήταν. Αλλά δεν ανεχόταν την εμφανή κοροϊδία, την πάλη «αέρος-αέρος», τις προκλητικά άσφαιρες συμπλοκές.
Κάπως έτσι, μερικά βράδια η δυσαρέσκεια για το κραυγαλέα στημένο θέαμα προκαλούσε επεισόδια, με τους θεατές να απαιτούν δια της βίας «τα λεφτά μας πίσω».
Ήταν το επόμενο πρωί ενός τέτοιου βραδιού που οι περαστικοί διάβασαν στον τοίχο του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το σύνθημα «ΚΑΤΣ=ΑΠΑΤΗ - ΟΛΑ ΣΙΚΕ!». Που έμεινε στην ιστορία ταυτόσημο του αθλήματος.
Όμως, το σκηνοθετημένο θέαμα με σκοπό την εξαπάτηση του κοινού μπορεί να εξέλιπε με το κατς, αλλά βρήκε τη θριαμβευτική του μετενσάρκωσή στην ελληνική Αριστερά. Γι’ αυτό, όποτε βλέπω συνεντεύξεις του Τσίπρα όπου εξαπολύει αόρατα χτυπήματα κατά της Γερμανίας, όταν με σκηνοθετημένα βαρύγδουπο ύφος δίνει απαντήσεις «αέρος-αέρος», νοιώθω την παρόρμηση να πάρω σπρέϋ και να γεμίσω τους τοίχους με το σύνθημα «Τσίπρας ίσον Απάτη – Όλα σικέ!».
Δεν διακατέχομαι ούτε από αφοριστική διάθεση ούτε από προσωπική δυσανεξία απέναντί του. Απλά έχει υπερβεί ασύγκριτα τα όρια της κοροϊδίας του κοινού, δείχνοντας ότι δηλώνει μεν αριστερός αλλά έχει υιοθετήσει το «δόγμα» του Αδόλφου : οι μάζες πιο εύκολα πιστεύουν ένα μεγάλο ψέμα παρά ένα μικρό.
Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση της Πολιτικής είναι η ερμηνεία της μέσα από την χαρακτηρολογία.
Έχετε γνωρίσει απατεώνες; Είναι τα καλύτερα παιδιά.
Απλοχέρηδες, ευφυείς, γοητευτικοί. Δεν θα σας αφήσουν ποτέ να πληρώσετε λογαριασμό.
Μόνο που μια ανύποπτη στιγμή, μεσημεράκι, θα σας πάρουν τηλέφωνο και θα (προσπαθήσουν να) σας πείσουν ότι για μια απίθανη αιτία δεν μπορούν κάνουν ανάληψη από τους ύψους εκατομμυρίων τραπεζικούς τους λογαριασμούς και γι’ αυτό «μού δίνεις ένα χιλιάρικο, θα στο επιστρέψω αύριο, να πάρω τη Mercedes από το σέρβις στο συνεργείο;»
Αν το πιστέψετε, ξεχνάτε το χιλιάρικο.
Αυτή είναι η ερμηνεία για την διαχρονική απήχηση στη μάζα των απατεώνων της Αριστεράς.
Ανδρέας : Ελληνικέ Λαέ, οι βάσεις φεύγουν …μένοντας!
Γιώργος : Λεφτά υπάρχουν!
Και τώρα, η πολιτική τους συνέχεια, ο κύριος «Κουρεύω χρέη!»
Που υποτίθεται με την σύμπραξη των Ισπανών Podemos θα γίνει ένας πανίσχυρος «Κουρέας της Σεβίλλης» για τα χρέη του ευρωπαϊκού Νότου.
Πάνω από 50% είπε τις προάλλες στον Χατζηνικολάου ότι θα κουρέψει το Χρέος. Κιμπαριλίκια.
Αν ο Τσίπρας έλεγε, ακούστε, έχω το εξής σχέδιο :
Αποχωρούμε από την Ευρωζώνη. Μέχρι να σταθούμε, συμφώνησα να μου δίνει τζάμπα πετρέλαιο και αέριο ο Πούτιν.
Τρόφιμα και χαρτί υγείας θα μου στέλνει ο Μαντούρο. Εμπορεύματα και μπιχλιμπίδια συμφώνησα να μου στέλνει τζάμπα η Κίνα. Φάρμακα η Κούβα.
Θα βάλω τη Ραχήλ διοικητή στο Νομισματοκοπείο να τυπώνει αβέρτα Ραχηλιάρικα.
Και, η Λουφτβάφε ανύπαρκτη είναι, τους καλυτέρους πιλότους έχουμε, με τα τελευταία μας ευρώ αγοράζουμε καύσιμα, ζητάω βάση μεταστάθμευσης από τη Σερβία, και πάμε να βομβαρδίσουμε το Μόναχο, να τους επιβάλουμε να μας κουρέψουν το Χρέος.
Θα έπαιρνα το σχέδιο του και τον ίδιο στα σοβαρά – κυρίως βασιζόμενος στην διατροφική επάρκεια που θα μας εξασφάλιζε ο Μαντούρο.
Αλλά όταν λέει ότι θα επιτύχει κάτι που δεν μπορεί να επιβάλει δια της στρατιωτικής ή οικονομικής ισχύος, τον λέω «απατεώνα». Τελεία.
Wolfgang Münchau στους Financial Times : ο μόνος τρόπος για να αναδιαρθρώσει η Ελλάδα το χρέος της θα είναι φεύγοντας από την Ευρωζώνη.
Δηλώνοντας ο Τσίπρας ότι θα παραμείνουμε εξάπαντος στην Ευρωζώνη, δηλώνει ότι αποδέχεται το παιγνίδι τους όρους του οποίου έχουν καθορίσει και ορίζουν άλλοι.
Σαν να παίζεις πόκερ και να λες με ένα ζευγάρι εννιάρια θα κερδίσεις το καρέ του άσσου. Έχει ήδη ακυρώσει τη μπλόφα του, την οποία μπορεί να «δει» η Μέρκελ. Γι’ αυτό οι Γερμανοί προτιμούν τον Τσίπρα, γιατί θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη γοητεία που έχουν οι απατεώνες.
Με τον πρώτο, τον Ανδρέα, η Ελλάδα υπερδανείστηκε γενόμενη έτσι υποχείριο. Με τον δεύτερο, τον «Λεφτά υπάρχουν!» κατάφεραν Γερμανοί και Γάλλοι σε 10 μήνες το 2009-2010 να ξεφορτωθούν 70 δις ελληνικά ομόλογα που κατείχαν οι τράπεζες τους.
Με τον τρίτο, θα καταφέρουν να ελέγχουν την Ελλάδα για καμιά εκατοστή χρόνια. Γιατί όπως βλέπετε, όσο πλησιάζει η Κυριακή ο Φίγκαρο της Κουμουνδούρου ανακρούει πρύμναν για βαθύ κούρεμα και μιλά για «τακτοποίηση», «επιμήκυνση», δηλαδή χτένισμα.
Σίγουρα και βαφή, δηλαδή παρελκυστική ρητορική και ορολογία, για να καλυφθεί η κυβίστηση στα μάτια του ελληνικού λαού.
Ερώτηση κρίσεως γι’ αυτούς που σκέφτονται να τον ψηφίσουν :
Όταν ένας εξαπατά στο μέγιστο θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα, δεν θα εξαπατήσει και στα υπόλοιπα;
Για να βοηθηθείτε στην απάντηση ρωτήστε τους gays που έμειναν με την χαρά, αναμένοντας την νομοθεσία για να υιοθετούν παιδιά που τους είχε υποσχεθεί ο Αλέξης.

Προφήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου