28.1.15

Χτύπημα ενάντια στους μηχανικούς από τον πρόεδρό τους

Είχε κάνει εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση σε πολλούς μηχανικούς η πολιτικάντικη και ανερυθρίαστη παρέμβαση του επιστημονικού μας οργάνου, του ΤΕΕ, στο θέμα του Ελληνικού. Πριν λίγους μήνες είχε βγει μια υποτιθέμενη μελέτη για την "αξία" του Ελληνικού η οποία εκτοξεύονταν υποτίθεται στα 3 δις ευρώ. Πολλοί είχαμε επισημάνει πως η αξία ενός περιουσιακού στοιχείου προς πώληση ορίζεται πρωτίστως από την αγορά: αν δεν υπάρχει κάποιος να δώσει 3 δις, δεν αξίζει 3 δις. Να θυμίσουμε πως η επένδυση του Ελληνικού φέρνει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίες και ανάσα στον κατασκευαστικό και μηχανικό κλάδο. Γιατί τα θυμηθήκαμε όλα αυτά? Μα για τον εχθρό όπως εξελίσσεται του κλάδου των μηχανικών, τον πρόεδρο του ΤΕΕ και νυν Υφυπουργό κο Σπίρτζη.

Σήμερα το πρωί στο Mega, λίγο πολύ, δήλωσε πως ιδιωτικοποιήσεις τέλος. Αφού ακούσαμε τις γνωστές πομφόλυγες περί ανασυγκρότησης (λες και είμαστε σε ελληνική ταινία του '60), θάφτηκαν, ουσιαστικά, οι ελπίδες χιλιάδων μηχανικών που θα βρίσκανε δουλειές στις αναπτυξιακές επενδύσεις που θα έφερναν οι ιδιωτικοποιήσεις. Η στείρα εμμονή με την τιμή "πώλησης", όπως μπερδεύονται και λένε αυτό που είναι ουσιαστικά παραχώρηση, και η αντιμετώπισή της ως ένα ευχολόγιο, ξεχνώντας το πρόγραμμα των απαραίτητων επενδύσεων που ακολουθούν την παραχώρηση αυτή, όχι μηχανικό, ούτε μπακάλη δεν χαρακτηρίζει. 

"Η κεντρική γραμμή της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις υποδομών που εξυπηρετούν και μπορούν να βοηθήσουν στο να βγούμε από την κρίση."

Μάλιστα. Και το συγκεκριμένο ειπώθηκε με αφορμή τα αεροδρόμια. Δηλαδή, έχουμε και λέμε:
-Πετάμε στα σκουπίδια ζεστό μετρητό που χρειαζόμαστε.
-Πετάμε στα σκουπίδια επενδύσεις δις ευρώ που απαιτούνται για την αξιοποίηση των αεροδρομίων.
-Θα ρίξουμε από πάνω και λεφτά στα αεροδρόμια, από αυτά που δε μας φτάνουν ούτε για συντάξεις μέχρι το Πάσχα.
Έχει γίνει καμιά μελέτη σκοπιμότητας? Υπάρχει έστω μια απλή χρηματοροή, ένας υπολογισμό μιας απλής ΚΠΑ βρε αδερφέ, προπτυχιακό μάθημα των μηχανικών είναι αυτά.

Ο πρόεδρος του φορέα των μηχανικών εργάζεται ιδεοληπτικά ενάντια στους ίδιους τους μηχανικούς. Στους νέους επιστήμονες που δεν προλάβανε την φούσκα της οικοδομής και το ντάντεμα των προηγούμενων χρόνων και τώρα πολεμάνε για την επιβίωσή τους μέσα σε ένα εχθρικό καθεστώς που απαξιώνει τον κόπο τους και τις σπουδές τους.

Ντροπή. Απλά ντροπή.

TopGunZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου