12.1.15

Επιτέλους και λίγο όραμα...

Μετά από 5 χρόνια αδυσώπητης κρίσης, όπου αναμοχλεύτηκε ξανά και ξανά κάθε υφέρπων φόβος μας, ακούμε επιτέλους και λίγο όραμα. Βλέπουμε λίγο φως ρε αδερφέ. Χωρίς κρατικιστικούς βερμπαλισμούς για διορισμούς και χωρίς τζαμπαμαγκιές και μπακαλίστικες αμπελοφιλοσοφίες.

Το περασμένο Σαββάτο στο Intercontinental ο Σαμαράς ανέλυσε το πρόγραμμα για την Ελλάδα του 2021. Αφού εξήγησε επιγραμματικά το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα (κόντρα στις κλασικές φωνές περί μη μεταρρυθμίσεων, κυρίως από αυτούς που μεταρρύθμιση είναι τα προνόμια της συντεχνίας τους), έδωσε λίγο φως για όσους θέλουμε πραγματικά να βγούμε από το τούνελ, αντί να στηλώνουμε τα πόδια μας μεμψιμοιρώντας.

7 βασικοί πυλώνες θα αποτελέσουν στόχο της Νέας Δημοκρατίας:

1. Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης: Θα συνεισφέρει πρόσθετα 13 δισεκατομμύρια ευρώ και 315 χιλιάδες πρόσθετες θέσεις εργασίας.
2. Τουρισμός: Θα συνεισφέρει πρόσθετα 16,5 δισεκατομμύρια ευρώ και 225 χιλιάδες θέσεις εργασίας.
3. Ενέργεια και Περιβαλλοντική Βιομηχανία (ανανεώσιμες πηγές, διαχείριση υδάτων, επεξεργασία στερεών και υγρών αποβλήτων – χωρίς τα έσοδα από τον ΤΑΠ και από την εξόρυξη υδρογονανθράκων): Θα συνεισφέρει 9,5 δισεκατομμύρια και 40 χιλιάδες θέσεις εργασίας.
4. Έρευνα και Τεχνολογία: Με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, θα συνεισφέρει 2 δισεκατομμύρια ευρώ και 50 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
5. Ναυτιλία: Θα συνεισφέρει 8,5 δισεκατομμύρια στο ΑΕΠ και 70 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
6. Διαμετακομιστικό εμπόριο (Logistics) – Μεταφορές: Θα συνεισφέρει 2,5 πρόσθετα δισεκατομμύρια στο ΑΕΠ και 65 χιλιάδες θέσεις εργασίας.
7. Βιομηχανία φαρμάκων: Θα συνεισφέρει πρόσθετα 2 δισεκατομμύρια και 25 χιλιάδες πρόσθετες θέσεις εργασίας.



Τα παραπάνω όμως με ένα βασικό προαπαιτούμενο. ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ!

Όχι μαγκιές σε συμμάχους, όχι βολέματα, όχι σκισίματα, όχι παλιμπαιδισμοί. Σκληρή δουλειά!

Γιατί αν περιμένουμε μαγικά ραβδάκια, μπορούμε να αποτανθούμε σε διάφορους σαλτιμπάγκους της πολιτικής σκηνής. Με τα αναμενόμενα καταστροφικά αποτελέσματα φυσικά.

TopGunZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου