27.1.15

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ισραήλ.



Ο ριζοσπαστικός αριστερός ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε τις εκλογές της Ελλάδας, υποσχόμενος να βάλει τέρμα στη λιτότητα και να προκαλέσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, θεωρείται πως έχει μια ξεκάθαρη αντι - ισραηλινή στάση.




Ο 40χρονος ηγέτης του Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η χθεσινή ψηφοφορία θα σηματοδοτήσει «την επιστροφή της αξιοπρέπειας» στη χώρα του.
Το κόμμα του έχει στις τάξεις του μια σειρά από αριστεριστές, από μαρξιστές έως και πράσινους...


Πρόκειται για κόμμα που έχει πολλές φορές ταυτιστεί με τον παλαιστινιακό αγώνα, ενώ το πρόγραμμά του συμπεριλαμβάνει την απαίτηση του τερματισμού της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας- Ισραήλ, και τη στήριξη της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967.
Η Ελλάδα και το Ισραήλ συνεργάζονται στενά από το 2008, σε τομείς όπως η άμυνα, οι πληροφορίες, η οικονομία, και ο πολιτισμός.
Τόσο οι στενοί συνεργάτες του Τσίπρα, όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επανειλημμένα επιτεθεί εναντίον του Ισραήλ και των «Σιωνιστών», ισχυριζόμενοι πως δεν είναι αντισημίτες, αλλά απλά αντισιωνιστές.
Ο πρώην αρχηγός του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος έχει πολλές φορές προσφέρει τις υπηρεσίες του ως συνήγορος υπεράσπισης καταδικασμένων αλλά και φερόμενων ως τρομοκράτες Αράβων, που καταφτάνουν στην Ελλάδα.
Πέρσι, ο Τσίπρας δήλωσε ότι «ο κόσμος θα πρέπει να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το Ισραήλ να σταματήσει τις εγκληματικές επιθέσεις, και τη σκληρότητά του απέναντι στους Παλαιστίνιους».
Όπως είχε πει το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια πορείας στην Αθήνα εναντίον της ισραηλινής επιχείρησης Protective Edge κατά της Χαμάς: «Είναι απαράδεκτο να βλέπουμε το Ισραήλ να δολοφονεί παιδιά στη Παλαιστίνη. Πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας και να ζήσουμε ειρηνικά, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό…  όταν άμαχοι και παιδιά δολοφονούνται σε παραλίες που βλέπουν στις ίδιες θάλασσες που βρέχουν την Ευρώπη, δεν μπορούμε να μένουμε παθητικοί, διότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στην απέναντι όχθη της Μεσογείου, αύριο μπορεί να συμβεί στη δική μας…».

    Απόδοση: S.A.

    Jerusalem Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου