11.1.15

Μακάρι να πετύχει ο Τσίπρας!!!



Σε μια προεκλογική περίοδο από τα παλιά, με έντονες αντιπαραθέσεις και ξύλινη γλώσσα ο Σαμαράς έκανε την επιλογή του.
Τα ακροδεξιά παπαγαλάκια, η δεξιά «πλατφόρμα» της ΝΔ, τον έσυραν σε ένα κλίμα πόλωσης και τρομολαγνείας.



Το δίλημμα Σαμαράς ή χάος, σταθερότητα ή BANKRUN και στο βάθος το grexit που έβαλαν η ανεκδιήγητοι συμβουλάτορές του  θα χαρίσουν υψηλά ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστά που κανείς δεν θα περιμένει, ποσοστά αυτοδυναμίας.
Γιατί, κακά τα ψέματα, η διαφορές των 2 και 3 μονάδων που δίνουν οι δημοσκοπικές εταιρείες, απλά δεν υπάρχουν


Και το καταλαβαίνεις αυτό όταν μιλάς με κόσμο, δεξιό κόσμο, σε περιοχές που παλιά η ΝΔ χτυπούσε 50άρια.
Μια δημοσκοπική διαφορά 5-6 μονάδων 20 μέρες πριν τις εκλογές θα απηχούσε την πραγματικότητα.
Μια διαφορά που όσο πλησιάζαμε την 25η Ιανουαρίου θα διευρυνόταν. 
Μετά όμως την 26η Ιανουαρίου, έχοντας τον αέρα της μεγάλης νίκης, και αφού ξεπερνούσαν με άνεση το χαμηλό εμπόδιο της εκλογής ΠτΔ, οι συριζαίοι σωτήρες μας θα ξεχυθούν προς Ευρώπη μεριά να κάνουν την περίφημη διαπραγμάτευση.
Με ύφος χιλίων καρδιναλίων οι Τσακαλώτοι, οι Βαρουφάκηδες και οι Μηλιοί θα πάνε να τρίξουν τα δόντια των Ευρωπαίων, να τους δείξουν τι εστί βερίκοκο, και από πού ακριβώς κλάνει το κουνούπι.
Σαν έτοιμοι από καιρό (70 χρόνια σχεδίαζαν και περίμεναν την κατάληψη της εξουσίας), θα πάρουν παραμάσχαλα τις σημειώσεις, τους οικονομικούς πίνακες, τα στατιστικά στοιχεία και τις «ευχές» ΟΛΩΝ των Ελλήνων και θα ανηφορήσουν στους κουτόφραγκους. 
Όλων των Ελλήνων; Μάλλον όχι θα μου πείτε.
Ένα μεγάλο ποσοστό θα εύχεται την αποτυχία αυτής της προσπάθειας με απώτερο στόχο την δημιουργία πανικού και αντιΤσιπρικού κλίματος στη χώρα, την διενέργεια νέων εκλογών, από τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσει στα γνώριμα ποσοστά του και την δημιουργία άλλης μια συγκυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. 
Η αποτυχία της διαπραγμάτευσης είναι πολύ πιθανή, πιθανότερη πάντως της επιτυχίας αυτής.
Δεν ξέρω αν αληθεύει αυτό που υποστηρίζουν οι ψεκασμένοι Έλληνες σχετικά με το Αγγλικό δίκαιο και άλλες τέτοιες π……ς, πάντως αυτό που μας λέει τώρα ο Σαμαράς είναι πολύ πιθανό να το βρούμε μπροστά μας στα μέσα στης προσεχούς άνοιξης.
Και μετά τι; Εκλογές και άλλη κυβέρνηση μέσα σε κλίμα χάους και χρεωκοπίας; 
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι ΠΑΣΟΚογενείς προσμίξεις θα το αφήσουν να συμβεί αυτό.
70 χρόνια είναι πολλά, πάρα πολλά.
Έχοντας την νωπή λαϊκή εντολή και την «τεχνογνωσία» των άλλοτε πρασινοφρουρών θα προσπαθήσουν να εγκαταστήσουν στη χώρα ένα καθεστώς που με διώξεις πολιτικών αντιπάλων και καθημερινές τηλεδίκες, θα έχει σκοπό να κάνει το λαό να ξεχάσει τα μύρια προβλήματα της «πτωχευμένης» καθημερινότητάς του, και σαν τους πάλαι ποτέ Ρωμαίους υπηκόους να απαλύνει τον πόνο τους στο θέαμα της πολιτικής αρένας. 
Δώσε αίμα στον Λαό, δοκιμασμένη τακτική.
Τα αρχέγονα ένστικτα θα ξυπνήσουν και όλοι θα απολαμβάνουν την καθημερινή σφαγή των απανταχού κεφαλαιούχων.
Εκδότες, μέτοχοι  τηλεοπτικών σταθμών, εργολάβοι και κυρίως πολιτικοί και πολιτευτές των κομμάτων εξουσίας θα γίνονται έρμαιο στις ορέξεις του λαού.
Η κρατική ΝΕΡΙΤ που τόσες αντιδράσεις έφερε με την ίδρυσή της θα γίνει το πιο δημοφιλές κανάλι της χώρας, το πιο σημαντικό εργαλείο της κυβέρνησης. Τηλεθεάσεις 3% θα αποτελούν παρελθόν και θα καταγράφει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Ο τελικός του Champions League θα μάχεται να ξεπεράσει το 20% της τηλεθέασης ενώ το ΝΕΡΙT HD θα έχει χτυπάει χαλαρά 50άρια.
Και τα τοπικά κανάλια, αντιλαμβανόμενα το κενό που θα αφήσουν τα μεγάλα ιδιωτικά των Αθηνών, θα γίνουν βασιλικότερα του βασιλέως με σκοπό να αποκτήσουν μερίδιο στην πίτα «ξεσκίζοντας» τους κατά τόπους «ολιγάρχες». 
Η μεγαλύτερη αλήθεια που ακούγεται από το 2012 είναι ότι δεν μπορούν να μας βγάλουν από το ευρώ. Μάλλον δεν μπορούν καν να μας αναγκάσουν να βγούμε από το ευρώ.
Και ο Τσίπρας σίγουρα δεν θέλει να μείνει στην συνείδηση του λαού ως ο Πρωθυπουργός της δραχμής.
Μια πτώχευση εντός ευρώ θα είναι το αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού του με τον Λαφαζάνη.
Έχοντας για όπλο του τα χρήματα που μας δάνεισαν οι Φράγκοι από τους εθνικούς τους προϋπολογισμούς θα πατήσει το κουμπί και ως άλλος καμικάζι αυτοκτονίας θα προσπαθήσει να πλήξει την καρδιά της Ευρώπης. 
Οι δανειστές, ξέροντας ότι δεν μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ θα προσπαθήσουν να μειώσουν την χασούρα και να απομακρύνουν την χώρα από την ευρωπαϊκή ένωση.
Θα θυμηθούν λοιπόν τις βασικές αρχές της ΕΕ, τον χριστιανισμό, την ελεύθερη οικονομία και την Δημοκρατία και μη μπορώντας να πατήσουν στα δύο πρώτα (βλέπετε, ο Αλέξης μέχρι και το περιστέρι κράτησε στον καθαγιασμό των υδάτων) θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν μια πολιτειακή ανωμαλία. 
Βλέποντας όλα αυτά σαν όραμα να περνούν από μπροστά μου (χωρίς να έχω πάρει τίποτα, το τονίζω αυτό) και βλέποντας την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται, ελπίζω να καταφέρει ο Τσίπρας να βγάλει κάτι καλό από όλη αυτή την ιστορία.
Και αυτό θα πρέπει να το ελπίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ 

Γιώργος Μαρτίνος

ΥΓ. Στην μνήμη αυτού που έφυγε νωρίς…………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου