6.2.15

Ολόκληρη η Μεσόγειος κόντρα στην Ελλάδα!



Ο Νότος της Ευρώπης καλεί τον Τσίπρα να ακολουθήσει τους κανόνες της ΕΕ.
Οι συμμαχίες που έψαχνε ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει της διαπραγμάτευσης εξαφανίστηκαν πριν καν δημιουργηθούν.
Ο Νότος της Ευρώπης γύρισε την πλάτη στην Ελλάδα, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από τις δηλώσεις Ιταλών, Πορτογάλων και Ισπανών υπουργών.




Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντον, ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά την ύπαρξη της Τρόικα.
«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι έτοιμοι να παίξουν τον ρόλο τους, αλλά με σεβασμό στους κανόνες. Η Τρόικα έχει ακόμη λόγο ύπαρξης, αλλά πρέπει να επανακαθοριστούν τα προγράμματά της» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ιταλικό Τύπο…


Υπέρ της απόφασης της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα στάθηκε και ο Ματέο Ρέντσι.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι νόμιμη, έγινε την κατάλληλη στιγμή και θέλοντας να δει τη θετική πλευρά των πραγμάτων δήλωσε πως η συγκεκριμένη κίνηση θα φέρει τα ενδιαφερόμενα μέρη στο ίδιο τραπέζι.
Πιο σκληρός ήταν ο Αντόνιο Πιρές ντε Λίμα.
Ο υπουργός Οικονομίας της Πορτογαλίας στάθηκε στις θυσίες του πορτογαλικού λαού αναφέροντας ότι η Ελλάδα είναι κυρία του πεπρωμένου της.
«Η Πορτογαλία πέρασε χρόνια σκληρής λιτότητας η οποία τώρα αποδίδει καρπούς και η Ελλάδα πρέπει επίσης να συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της προς τους εταίρους της στο ενιαίο νόμισμα και τους πιστωτές» ανέφερε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters όπου απέκλεισε κάθε είδους επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους της Ελλάδας.
«Η Αθήνα πρέπει να παίξει με βάση τους κανόνες του παιχνιδιού που ορίσθηκαν από τα μέλη του ευρώ, ιδιαίτερα δεδομένων των θυσιών που έκανε η Πορτογαλία, μια χώρα που μπήκε επίσης σε πρόγραμμα στήριξης» συμπλήρωσε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ισπανία. Ο Κριστομπάλ Μοντόρο εμφανίσθηκε κατηγορηματικά αντίθετος στην ιδέα «να αλλάξουν οι κανόνες» της ΕΕ για να υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματα της Ελλάδας.
Ο υπουργός Οικονομικών των Ισπανών μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TVE δήλωσε πως η Ελλάδα οφείλει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και να εφαρμόσεις τις μεταρρυθμίσεις, όπως έκαναν οι περισσότεροι λαοί της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου