16.2.15

Ο μήνας του μέλιτος με το λαό... τελειώνει.



«Σε αυτές τις συνθήκες η αντίσταση εμφανίζεται ως η «φυσική» κατάσταση των ανθρώπων περισσότερο από μια ζωή στα γόνατα. Ωστόσο, παρά ορισμένες σοβαρές εργατικές κινητοποιήσεις, τη λαϊκή εξέγερση της Κερατέας και τις εκρήξεις αυτενέργειας νέων κινημάτων τύπου «Δεν πληρώνω»,η συντριπτική πλειοψηφία της εργαζόμενης κοινωνίας και των νέων παραμένει «παγωμένη».




Πρόκειται για ένα απόσπασμα από άρθρο της Νάντιας Βαλαβάνη πριν από λίγο καιρό, όταν ήταν ακόμη βουλευτής και κατέβαζε τις μπάρες ή προέτρεπε τους πολίτες να μην πληρώνουν τους «μνημονιακούς φόρους».
Τότε που το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» είχε την αμέριστη συμπαράστασή της σε μια… έκρηξη αυτενέργειας κατά της κακής κυβέρνησης...


Ήταν τότε που οι Συριζαίοι έβλεπαν αλλιώς την πατρίδα ενώ τώρα είναι άλλη Ελλάδα.
Η κ. Βαλαβάνη, αγωνίστρια του Πολυτεχνείου που εξαργύρωσε τη συμμετοχή της στα γεγονότα του ’73 με μια υπουργική καρέκλα, μας προέτρεψε να σκεφτούμε πατριωτικά και να τρέξουμε να πληρώσουμε τους φόρους μας.
Ξέχασε όσα έλεγε, ξέχασε τα κινήματα αυτενέργειας και τους εξεγερθέντες και είναι πλέον από την άλλη πλευρά.
Γι’ αυτό και το κίνημα «Δεν πληρώνω» εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της.
Ο πρόεδρος του κινήματος «Δεν Πληρώνω» Βασίλης Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Star δήλωσε με έμφαση: «Όταν ακούμε την έκφραση πατριωτικό καθήκον σφιγγόμαστε λιγάκι, γιατί την είχε χρησιμοποιήσει ο Μουσολίνι όταν ζητούσε θυσίες από τους Ιταλούς και πουλούσαν τις βέρες τους».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βγήκε για να απαλύνει τους φτωχούς από τα βάρη της κρίσης. Αυτή τη στιγμή η κυρία Βαλαβάνη ζητά από τους ίδιους ανθρώπους που πλήρωσαν την κρίση - κάνοντας επίκληση στο πατριωτικό τους καθήκον – να συνεχίσουν να πλήττονται» .
Είναι απλά τα πράγματα. Υπουργοί και στελέχη σαν τη Βαλαβάνη θα βρουν μπροστά τους τις ψευτιές και το παραμύθι που πούλησαν στον ελληνικό λαό.
Πολύ σύντομα ο μήνας του μέλιτος με το λαό θα τελειώσει…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου