24.2.15

Αλέξης: Πιο μνημονιακός και από τον Άδωνι;



Σήμερα ήταν μια μέρα που τα είχε όλα.
Πολιτική, οικονομία, ανατροπές, αγωνία, Μπαρουφακισμούς, κλπ.
Και πάνω απ όλα είχε πλάκα…
Και επειδή είμαι φύσει πλακατζής, την καταχάρηκα.




Όλα άρχισαν το πρωί με ένα τηλεφώνημα από τη σπιτονοικοκυρά μου.
Συριζαία (πρώην Πασοκτσού) που επαγγέλλεται εισοδηματίας, μιας και ζει από τα ουκ ολίγα ακίνητα που της άφησε ο μακαρίτης ο μπαμπάς της. Και που μίσησε τον Σαμαρά διότι έβαλε, λέει, χέρι στο κεραμίδι του κοσμάκη (βλ. ΕΝΦΙΑ).
Γι αυτό εδώ και ένα χρόνο περίπου ζει και αναπνέει την επανάσταση (βλ. Σύριζα), αφού ο Αλέξης «θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, και θα μειώσει χαράτσια και φόρους».
Μπορεί να θεραπεύσει και τον καρκίνο σκέφτηκα, αλλά το άφησα.
Κούνια που τη κούναγε…



Τέλος πάντων, ιδού τι ήθελε να μου πει: «Από αυτό το μήνα θέλω να μου δίνεις τα λεφτά του ενοικίου στο χέρι σε παρακαλώ, και όχι να τα βάζεις στον τραπεζικό λογαριασμό»!!!!
Καταλαβαίνετε πόση εμπιστοσύνη έχει κι αυτή στις τράπεζες, τώρα που έγινε κυβέρνηση το σκορποχώρι… Εκτός κι αν νομίζατε ότι όλοι αυτοί που άδειασαν τις τράπεζες είναι βιοπαλαιστές του … ΠΑΜΕ.
«Βεβαίως», της είπα, «μόνο μη τα βάζεις κι εσύ στον απορροφητήρα και πάθεις αυτό που έπαθε ο Βαρεμένος»… γελώντας σαν μικρό παιδί.
Μου το’ κλεισε θυμωμένη.
Αργότερα είπα να πάω για καφέ στο στέκι που συχνάζουν οι φίλοι μου. Όλοι Συριζαίοι (πρώην Πασόκοι), που περίμεναν κι αυτοί πως και πως την μεγάλη ανατροπή, την οποία θα έφερνε ο Στρατούλης και τα άλλα παιδιά. Που όχι μόνο θα άλλαζαν την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη ολάκερη! Μαζί με το Ντε Λίνκε και τους Ποντέμος έλεγαν…  οι ψεκασμένοι των Αν Ελ τους έκατσαν.
Τέλος πάντων, τους βρήκα στη θέση τους, πλην όμως κουμπωμένους, για να μη πω μελανιασμένους.
Μάλιστα οι μισοί, πάνω στη κουβέντα, «ομολόγησαν» ότι ψήφισαν Ποτάμι(!), και όχι Αλέξη, όπως διατυμπάνιζαν εδώ και μήνες.
Μιλάμε για ιδεολόγους δηλαδή.
Να μου το θυμηθείτε πως σε μερικούς μήνες από τώρα θα ψάχνουμε με το φανάρι να βρούμε άνθρωπο που ψήφισε Σύριζα…
Και επειδή αυτό το διάστημα το καταχαίρομαι να κουλαντρίζω τους σελέμηδες που πίστεψαν στον Αλέξη, άσχετα αν δηλώνουν Ποταμίσιοι, τους άρχισα στη προβοκάτσια.
Με το καλημέρα ξεκίνησα: «Τι έγινε παίδες, το έσκισε ο Δόκτορας το μνημόνιο, ή ακόμη»;
Σιωπή…..
Μετά ρώτησα τον Μητσάρα, που δουλεύει ξυλουργός στο αεροδρόμιο, αν τελικά θα ιδιωτικοποιηθεί ή όχι, αφού άλλα έλεγε ο Αλέξης πριν, κι άλλα προχθές, όταν δήλωσε σε γερμανικό μέσο ότι το τίμημα που δίνουν οι Γερμανοί της FRAPORT είναι «τίμιο», ή κάπως έτσι.
Δαγκώθηκε… το μόνο που ψέλλισε ήταν ένα «κάτσε να δούμε… μη προτρέχεις».
Άρχισα μετά το δούλεμα στον Θανάση, που έχει κόρη της παντρειάς, και που περίμενε πως και πώς να βγει ο Σύριζας για να προχωρήσει στις 100. 000 προσλήψεις στο δημόσιο, μπας και τη βολέψει. Έχει, λέει, κολλητό τον κουμπάρο του οδηγού του υφυπουργού τάδε (πρώην Πασόκου).
«Προχωράει το πράγμα…», απάντησε, «θα πάρουν είπαν 15.000 άτομα».
«Ναι, αλλά αυτές οι προσλήψεις είναι προϋπολογισμένες από την προηγούμενη κυβέρνηση και είχαν ήδη ανακοινωθεί πριν από τις εκλογές»…
Δεν μου είπε τίποτα. Κοιτούσε με ενδιαφέρον τον μολυβένιο ουρανό…
Στη συνέχεια περίλαβα τον Προκόπη, τον 50άρη συνταξιούχο.
«Τι έγιναν οι αυξήσεις των συντάξεων; Μπήκαν…»;
«Κάτσε ρε συ περίμενε… μόλις τελειώσει με τους Γερμαναράδες, όλα θα σιάξουν», απάντησε με ύφος.
«Ναι, αλλά εγώ άκουσα τον Στρατούλη να λέει πως ίσως δεν θα μειωθούν οι συντάξεις το 2015… δεν είπε τίποτα για αυξήσεις»!
Ο Προκόπης ξαφνικά θυμήθηκε ότι έπρεπε να κατουρήσει και έφυγε φουριόζος προς τη τουαλέτα.
Στράφηκα λοιπόν στον Παναγιώτη, που είναι ιδιωτικός υπάλληλος, και πληρώνεται με 500 ευρώ το μήνα, δουλεύοντας τετράωρα. Και που ουσιαστικά είναι ο μόνος (εκτός από τους άνεργους) που δικαιούται να θαυμάζει τον Σκουρλέτη.
«Τι έγιναν τα 751 ευρώ, προχωράνε οι αυξήσεις»; Ρώτησα…
«Έλα ρε συ, κάνε υπομονή. Τα υποσχέθηκαν. Αριστεροί είναι οι ανθρώποι (sic), δεν είναι απατεώνες σαν τους άλλους. Θα το κάνουν κι αυτό… αλλά όχι άμεσα αφού άμα γίνει έτσι στα ξαφνικά θα κλείσουν οι επιχειρήσεις».
«Σώπα ρε συ….»….
Εκεί είχα πάρει φόρα… το διασκέδαζα.
Γι αυτό και τους έπαιξα λίγο, σαδιστικά και χαιρέκακα,  με τις απολυμένες καθαρίστριες, που μάλλον δεν θα επαναπροσληφθούν ποτέ, για τους λαθρομετανάστες που ο Πανούσης θα αφήσει ελεύθερους, και που ίσως να προσλάβει στο δημόσιο(!), και που όπως είπε μπορεί να καταργήσει και την ΣΕΝΓΚΕΝ μονομερώς, για την κατάργηση των ΜΑΤ, που προχθές έδρασαν όπως παλιά τόσο στα γήπεδα όσο και στην Αμυγδαλέζα, με μπόλικα χημικά, από αυτά που κατάργησε ο Σύριζας, για τον υπουργό Υγείας που καταργεί τις επισκέψεις στα ιδιωτικά νοσοκομεία, αλλά που ο ίδιος χθες εισήχθη εσπευσμένα στο Ωνάσειο (ΝΠΙΔ παρακαλώ),  κλπ κλπ.



Ο  κατάλογος των κυβιστήσεων είναι ατελείωτος. Όρεξη να έχει κανείς να παίζει με τα νεύρα των Συριζαίων.
Ότι υποσχέθηκε ο Αλέξης και ο θίασός του προεκλογικά, ότι παπαριά είπαν οι υπουργοί πριν καν ορκιστούν, όλα ανατρέπονται, και μάλιστα με τη σφραγίδα του Δρος Μπαρουφάκη, αυτού που ήδη έχει γίνει ο διεθνής περίγελως.
Μέχρι και ο Γλέζος, που τον είχαν σημαία,  πήρε χαμπάρι τη κοροϊδία, και τώρα τον κατηγορούν για… γεροντική άνοια!
Μέχρι και το ΤΑΙΠΕΔ, που η Βαλαβάνη το είχε «καταργήσει» την τρίτη κιόλας μέρα αφ ότου ανέλαβε, σήμερα έμαθα πως όχι μόνο δεν καταργείται αλλά διευρύνεται!!!!!
Αυτή που καταργείται είναι η ΜΟΜΑ του Καμένου, που βέβαια είχε καταργηθεί από το 1991, αλλά ο Καμένος δεν το ήξερε και ήθελε να κάνει κι αυτός το κομμάτι του.
Όπως καταργείται η αριστεία στα σχολεία, και όπως καταργείται η αξιοκρατία στο δημόσιο (βλ. νέο νόμο περί κρίσεων), κλπ.
Και βέβαια αυτό που ΔΕΝ καταργείται, ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, είναι τα προνόμια και οι εξουσίες των συνδικαλιστών εργατοπατέρων της συμφοράς, και των συντεχνιών, που όπως αρμόζει σε φασιστικά καθεστώτα (φασισμός σημαίνει συντεχνιασμός να ξέρετε) αυτοί πάντα κάνουν κουμάντο. Εξ ου και τα όσα ανακοινώθηκαν για τη ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ, λες κι αυτή ήταν η άμεση και μοναδική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης.
Κατά τα άλλα ας φωτίσει ο Θεός τους κυβερνώντες μας να συνεχίσουν τις κωλοτούμπες (κι ας φωνάζει ο Γλέζος) διότι η εναλλακτική λύση είναι … οι χουρμάδες από το Σουδάν στα πλαίσια της διεθνούς στήριξης που απολαμβάνουν οι περήφανοι αγωνιστές του Σύριζα.
Εν κατακλείδι, αν όλα συνεχίσουν να κυλάνε όπως και σήμερα, τότε ο Αλέξης σίγουρα θα μείνει στην ιστορία… ως πιο μνημονιακός και από τον Άδωνι!

Strange Attractor

ΥΓ- Και μέσα στο γενικό ρεσιτάλ κωλοτούμπας, έρχεται και το ΚΚΕ και ρίχνει αλάτι στη πληγή του Σύριζα, καταθέτοντας σήμερα πρόταση νόμου για την άμεση κατάργηση του μνημονίου!!!!
Τι θα ψηφίσουν επ’ αυτού άραγε οι ονειροπαρμένοι «αντάρτες» βουλευτές του Τσίπρα;
Τι θα ψηφίσουν ο Πάντζας και η Ραχήλ;
Θα αφήσουν τους βελανιδοφάγους τοκογλύφους να μας γδέρνουν τα όνειρα,με τη συνδρομή του Αλέξη,  ή θα ψηφίσουν αυτό που τους υπαγορεύει η καρδιά τους; 
Διότι άλλο Κουτσούμπας και άλλο... κωλοτούμπας!
Χα χα χα…..

2 σχόλια:

  1. Δώσε πόνο αγαπητέ μου Strange, δώσε.......Όσο περισσότερο χιούμορ κάνεις, τόσο περισσότερο πονάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καπως έτσι αισθανομαι και εγω με τους συριζάτους φίλους και γνωστούς. Να είσαι καλά να τους τα χώνεις με τον τρόπο που μονο εσύ ξέρειε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή