2.2.15

Περί της "Νέας Εθνικής Περηφάνιας"…



(και του ιντερνετικού μηχανισμού προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ)…

Την τελευταία εβδομάδα, βλέπουμε σε καθημερινή βάση στο διαδίκτυο
τις προσεκτικά στημένες προπαγανδιστικές εμπνεύσεις
του "διαδικτυακού μηχανισμού προπαγάνδας" του ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες αναπαράγουν στα social media
πλείστοι όσοι άλλοι γιατί είναι μέλη του προσεκτικά αυτού στημένου μηχανισμού προπαγάνδας.


 
Γιατί είναι τόσο απογοητευμένοι και συντετριμένοι και αφελείς, μέσα στην απελπισία τους, που ψάχνουν κάτι για να πιαστούν.
Δεν θα ασχοληθώ καν με φωτογραφίες και "ειδήσεις" που προκαλούν αλαλαγμούς και κύματα ενθουσιασμού του τύπου "φεύγουν τα κάγκελα από τη Βουλή" και
"πουλιέται η πανάκριβη Μερσεντές του Βενιζέλου",  που προπαγανδίζονται ως "συγκλονιστικά πρώτα βήματα της κυβέρνησης" και ως "νέος αέρας" πολιτικής στη χώρα, λες και ΑΥΤΑ είναι τα ουσιαστικά προβλήματα της Ελλάδας, και όχι το γεγονός, ας πούμε, ότι από εβδομάδα σε εβδομάδα ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΞΕΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΤΡΗΤΑ και κανείς δεν είναι πρόθυμος να τις δανείσει...




ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΕ ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ "ΕΙΔΗΣΕΙΣ" ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ:
ΕΙΔΗΣΗ ΠΡΩΤΗ:
"ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1940 ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΕΙ "ΟΧΙ" ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ!"
Δυστυχώς, αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΕΙΠΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ το 2010!
Όταν η Τρόικα απαιτούσε την άμεση ψήφιση και εφαρμογή του Μνημονίου
που αποκαλούσε "Μεσοπρόθεσμο" ο Βαγγέλης Βενιζέλος απείλησε να ρίξει την κυβέρνηση ΓΑΠ κατηγορώντας τον ΓΑΠ ως "ενδοτικό στις διαπραγματεύσεις"!
(κι αν σου θυμίζει πως "ενδοτικούς στις διαπραγματεύσεις" αποκαλεί ο Αλέξης Τσίπρας συλλήβδην τους κυβερνώντες την Ελλάδα από το 2010 μέχρι σήμερα,
αυτό είναι ενδιαφέρον...).
Αποτέλεσμα των "ζυμώσεων" που ακολούθησαν ήταν να διοριστεί ο Βαγγέλης Βενιζέλος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και να του ανατεθούν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.
Η Τρόικα πίεζε λοιπόν για άμεση ψήφιση και εφαρμογή του Μνημονίου, ο Βαγγέλης Βενιζέλος κράτησε σκληρή στάση, και όταν οι "γραφειοκράτες της Τρόικας" αρνήθηκαν να υποχωρήσουν, Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ  ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ (ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ!)  "THIS DISCUSSION IS OVER!"
Αποτέλεσμα της σκληρής στάσης του Βαγγέλη Βενιζέλου ήταν η Τρόικα να φύγει από την Ελλάδα, να κλείσει τα κινητά της να μην απαντάει στα email των Ελλήνων,
ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΠΙ 27 ΗΜΕΡΕΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ "ΣΥΞΥΛΗ" ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΡΕΥΣΤΡΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ!
Επόμενη μπλόφα της διαπραγμάτευσης Βενιζέλου ήταν να διαμηνύσει στην Τρόικα
"ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ! ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ!"
Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής ήταν πολύ απλά οι Γερμανοί να στείλουν στο διάολο Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο και Παπανδρέου, να τους πουν "κάντε ό,τι θέλετε", και να επεξεργαστούν σχέδιο θωράκισης του ευρώ απέναντι στην Έξοδο της Ελλάδας ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις δικές τους απώλειες.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν βέβαια η Ελληνική Κυβέρνηση να παρακαλάει την Τρόικα να επιστρέψει στις συζητήσεις, γιατί χρειαζόταν χρήματα, βέβαια, και να αναγκαστεί να ψηφίσει ένα "Μεσοπρόθεσμο"  ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ και το οποίο καθιέρωσε και τον ΕΝΦΙΑ (για να σου δώσω μόνο ένα παράδειγμα).
ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΩΣ "ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ"  ΠΟΥ "ΕΥΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ" ΕΠΕΙΔΗ ΚΡΙΤΙΚΑΡΩ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΘΕΝΗ ΜΝΗΜΗ!
ΜΙΛΑΩ ΕΤΣΙ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ "ΕΥΧΟΜΑΙ" ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟΤΥΧΕΙ!
Και αν αυτοί που με κατηγορούν έχουν ασθενέστερη μνήμη από την δική μου,
ή πλήρη άγνοια για τα πολιτικά τεκταινόμενα στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια,
ή προτιμούν να "διαγράφουν από τη μνήμη τους" τα γεγονότα γιατί προτιμούν να ζουν με ευσεβείς πόθους ώστε να νιώθουν καλύτερα, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα, δυστυχώς... όχι δικό μου.
ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ:
"Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,
ΕΚΑΝΕ "ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΚΡΕΑΣ" ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ,
ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ, ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ"
Από που προκύπτει το συμπέρασμα αυτό;
Σύμφωνα με το "δημοσίευμα", από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Σουλτς: "Κύριε Σουλτς η Γερμανία χρεοκόπησε τη χώρα μας και μέσα σε αυτό το USB υπάρχουν  όλες οι υποθέσεις-σκάνδαλα που το αποδεικνύουν:  Siemens, τρένα, υποβρύχια, κατασκευαστικές εταιρείες, φοροαποφυγή και διαρκής ασυλία.
Το πιο τρανταχτό παράδειγμα της νοσηρής σχέσης της εγχώριας πολιτικής ελίτ και των κυβερνήσεων (ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: των κυβερνήσεων ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!)
ήταν η περίφημη λίστα Λαγκάρντ την οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις άφησαν ανέλεγκτη με την ανοχή της Γερμανίας. Και αυτή δεν ήταν η μόνη λίστα.
Εάν εσείς που δίνατε τα λεφτά επιμένατε να ελεγχθούν οι Ελληνες ολιγάρχες  αντί να πετάτε τα λεφτά σας στα σκουπίδια θα ήταν πιο αποτελεσματικό το πρόγραμμα.
Δεν είναι δυνατόν να απολύουμε 400 καθαρίστριες και να επιτρέπουμε στους μεγαλοφοροφυγάδες να φοροαποφεύγουν εκατοντάδες δις ευρώ;
Δεν τα γνωρίζατε όλα αυτά;" είπε, που λες, ο περήφανος Τσίπρας στον Σουλτς,
και "τον κόλλησε στον τοίχο".
Η δική μου απορία, όπως και φαντάζομαι του κάθε λογικού ανθρώπου, είναι:
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΣ;
Ο ΣΟΥΛΤΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Ή Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;
ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Ή ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ;
Τι δουλειά έχει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας "να παραδίδει USB με αποδείξεις της διαφθοράς στην Ελλάδα" στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΑ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ  ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ;
Και κάτι άλλο: ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, πιστεύει κανείς ότι ασχολήθηκε ποτέ η Τρόικα να πει στην Ελληνική κυβέρνηση "απολύστε 400 καθαρίστριες";;;
Μα, είστε σοβαροί;
Είστε καθόλου σκεπτόμενοι;
400 καθαρίστριες ήταν το θέμα της Τρόικας, ή ότι η Ελλάδα χρωστάει δισεκατομμύρια, δανείζεται επιπλέον χρήματα για να ξεχρεώσει τα χρωστούμενα, ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΞΟΔΕΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ;
Ή ο πόνος, η απογοήτευση και ο αποπροσανατολισμός σας έχει θολώσει ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ την κριτική σας σκέψη;
Ξέρω, ξέρω... Θα συμφωνήσουν μαζί μου, όσοι ήδη συμφωνούν μαζί μου.
Οι υπόλοιποι, μάλλον από τον πόνο, την απογοήτευση, και την εύλογη και κατανοητή ανάγκη τους  να νιώσουν και πάλι περήφανοι για τη χώρα μας,
θα προτιμήσουν να αγκιστρωθούν στη δική τους θεώρηση των πραγμάτων.
Και φυσικά, οι μισθοφόροι του μηχανισμού προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ
δεν θα διαβάσουν καν το κείμενο, αλλά θα φροντίσουν να μου απαντήσουν
ότι δεν είναι ΑΥΤΟ το ζητούμενο, αλλά το μπλα μπλα μπλα"…
Δεν θα ασχοληθώ. Σιγά μην ασχοληθώ.
Εγώ γράφω αυτά που γράφω, μήπως και καταστήσω πιο σαφή  την οπτική γωνία μου, και μήπως και βοηθήσω κάποιους να δουν τα πράγματα πιο ξεκάθαρα.
Αλλά, at the end of the day, ο καθένας θα δει αυτό που θέλει να δει και θα βιώσει την πραγματικότητα που θέλει να βιώσει,  μέχρι που η Πραγματικότητα (με "Π" κεφαλαίο"...) να σηκωθεί και να τον δαγκώσει στον κώλο.
(Κατά τα άλλα, εσείς, ξέρετε... μην ενοχλείσθε: Κέφι-Γλέντι-Χορός-Πρώτη-Φορά-Αριστερά...)

Socrates Soumelas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου