28.2.15

Επαναστατικός παρασιτισμός…



Το επαναστατικό τεταρτημόριο του ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογημένα πιστεύει πως το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου ισοδυναμεί ιστορικά με την κατάληψη των Χειμερινών Ανακτόρων από τους μπολσεβίκους.




Και μάλιστα έχει κάθε λόγο να θεωρεί πως έχει με το μέρος του την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, σε αντίθεση με τον Λένιν που διέθετε μόνον τα όπλα και το θάρρος ή το θράσος της γαλουχημένης στην παράνομη δράση οργάνωσής του. Εδώ όλα έγιναν νόμιμα, με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, με τον τρόπο δηλαδή που πραγματοποιείται η επανάσταση στην Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία τα τελευταία σαράντα χρόνια...



Διότι την πίστη τους οι «γενναίοι της επαναστατικής ηδονής» δεν την αντλούν από τις προεκλογικές εξαγγελίες του κόμματος με το οποίο εξελέγησαν, ή απλώς το υποστήριξαν. Αυτό είναι το σύμπτωμα του προβλήματος που αντιμετωπίζουν, ο πυρετός που προκαλείται από την ασθένεια.
Η δε ασθένεια είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στη νοοτροπία τους, όσο και η απέχθεια που προξενεί η αντίληψη περί «αριστείας» στο μαρξιστικό νευρικό σύστημα του υπουργού κ. Μπαλτά. Είναι ζήτημα παιδείας που λένε, και αυτό.
Κοινωνικής και πολιτικής παιδείας εν προκειμένω. Αυτής της κοινωνικής και πολιτικής παιδείας που διενεμήθη δημοκρατικότατα σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης και η οποία στηριζόταν στην αρχή ότι η επανάσταση έχει πάντα δίκιο απέναντι σε όλες τις άλλες μορφές της κοινής μας ζωής.
Τους τρόπους εφαρμογής αυτού του δικαίου τους γνωρίζουμε καλά: μια μάλλον μονότονη γκάμα εκδηλώσεων που ξεκινούσε από τους πενήντα νοματαίους που έκλειναν τον δρόμο ή τους μαθητές που έκαναν καταλήψεις αντί για κοπάνες και έφταναν ώς τις μαζικές καταστροφές και τις πυρπολήσεις του 2008.
Η επανάσταση, εκτός του ότι είχε δίκαιο, ήταν και δωρεάν. Την επιδοτούσε η δημοκρατική νομιμότητα, σαν την ΠΟΕ ΟΤΑ και την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, και ως επιδοτούμενη εννοείται ήταν στο απυρόβλητο.
Οι πενήντα νοματαίοι της επαναστατικής πρωτοπορίας μπορούσαν να κατεβάζουν τους διακόπτες της ηλεκτροδότησης και να πνίγουν τις πόλεις στη βρώμα των απορριμμάτων όταν έκριναν σκόπιμο.
Την ελληνική κοινωνία μπορεί να τη βίασαν η διαφθορά, οι πελατειακές σχέσεις και ο κρατισμός της πολιτικής τάξης, τη βίασε όμως εξίσου και συμμετείχε στην πτώχευσή της ο επαναστατικός παρασιτισμός, που ενεργοποιούσε τα αντανακλαστικά των κοινωνικών ενοχών δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων. Οπως δωρεάν έκλειναν τους δρόμους, έτσι τώρα νομίζουν πως δωρεάν απέκτησαν και την ιδιοκτησία των δρόμων.
Ουδεμία σχέση με την ιστορική αριστερά, η οποία ήταν έτοιμη να θυσιάσει και τη ζωή της ακόμη. Αυτοί δεν έβριζαν τον Λεωνίδα Κύρκο μετά τις καταστροφές του 2008;
Επειδή το αποθεματικό κεφάλαιο του πολιτικού συστήματος κοντεύει να εξαντληθεί, η ευθύνη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη.
Σ’ αυτήν δόθηκε η ευκαιρία να κρατήσει όρθια την ευρωπαϊκή Ελλάδα και αυτή ξέρει καλύτερα από όλους πώς να χειριστεί όσους, επειδή είναι ανίκανοι να αναλάβουν ευθύνες, συνεχίζουν να τέρπουν το κοινό τους με ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής.
Η παιδεία του παρασιτισμού μπορεί να σου επιτρέπει να μιλάς δέκα ώρες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, όμως το έργο που πρέπει να επιτελέσει ο κ. Τσίπρας είναι πολύ σημαντικότερο από την κρεβατομουρμούρα.

Τάκης Θεοδωρόπουλος

1 σχόλιο: