20.2.15

Ευτυχώς δεν υπάρχει Σύριζα Ωκεανίας!



Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που δεν συστάθηκε Σύριζα Ωκεανίας Μαορί διότι ο  κάβος για την  χώρα θα ήταν μεγαλύτερος .
Όταν έχουν εξέλθει 18-20 δισ. ευρώ απο τις τράπεζες και έχεις να πληρώσει 6,6 δισ. ευρώ σε τόκους το επόμενο  διάστημα, όσο κι αν  προσπαθήσεις δεν μπορείς να είσαι αισιόδοξος γιατί και η συμφωνία να υπογραφεί θα έχει διάρκεια 6 μηνών, με το σημερινό πολιτικό προσωπικό. 



Το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει η χώρα θα είναι πάλι δυσανάλογα μεγάλο. Διότι κάθε ημέρα που περνά αυξάνονται τα προαπαιτούμενα που σου ζητούν και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας απαντά μονότονα ότι, λάβαμε νωπή λαϊκή εντολή ή ότι εκφράζουμε αυθεντικά τον  λαό – παρόλο που έλαβε το 36% του  63% των ψήφων...



Είναι τέτοια, όμως, η αλαζονεία ώστε ο Σύριζα εκφράζει όλη την Ευρώπη !!  ( σ.σ Δυστυχώς δεν έχει ιδρυθεί Σύριζα Ωκεανίας και Νέας Ζηλανδίας ; ).
Κακός και κάκιστη  η συμπεριφορά του Γερμανού υπουργού κ. Σοϊμπλε, καθώς ο αποπληθωρισμός κτυπά την  πόρτα.
Αλλά όταν ακούει οτι, η Ελλάδα εκφράζει Ευρώπη, Ωκεανία, Νέα Ζηλανδία κλπ  τότε το πείσμα του προτεστάντη πολιτικού μεγαλώνει και ζητά ακόμη περισσότερα.
Επιτέλους, ο πρωθυπουργός οφείλει να καταλάβει πως βρίσκεται σε ανάλογο σημείο, όπως είχε βρεθεί η Ελλάδα το 2009 όταν είχαν φύγει 30 δισ. ευρώ. Με λίγα λόγια, για να σωθεί το “καράβι” χρειάζεσαι όλους τους Έλληνες και όχι να χαϊδεύει τα αυτιά σ όλους όσοι βγαίνουν  στο Σύνταγμα ή στις πλατείες.
Όταν δίνεις τον αγώνα της ζωής σου επίσης δεν πας στο θέατρο να παρακολουθήσεις το  έργο “Ευτυχισμένες ημέρες” του Σάμουελ Μπέκετ.
Μαζεύεις τον υπουργό σου απο τα θεάτρα και φτιάχνεις κανονικά την επιστολή όπως έχεις συζητήσει με τους Ευρωπαίους.
Μαζεύεις και τον  εταίρο σου υπουργό που ονειρεύεται “κούγκι” και ελευθερία στα “κατεχόμενα”.

Δημήτρης Παφίλας

1 σχόλιο: