28.2.15

Πασχαλιάτικη συνταγή, προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ…



Σε λίγο καιρό, όπως κάθε χρόνο και κάθε άνοιξη, θα γιορτάσουμε το Πάσχα των Ελλήνων.
Μια περίοδο θρησκευτικής κατάνυξης, και σκληρής νηστείας, που είθισται να ακολουθείται από φαγοπότι την Κυριακή.




Μια Κυριακή που όλοι οι Έλληνες, ακόμη και στο εξωτερικό, έχουν συνδυάσει με σούβλες, κοκκινέλια, και μπόλικο χορό.
Φέτος όμως είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση για την πατρίδα μας.
Φέτος έχουμε κυβέρνηση για Πρώτη Φορά Αριστερά.
Και μπόλικη αξιοπρέπεια…



Γι αυτό και μέσα στα πλαίσια της γενικότερης εθνικής ανάτασης, ο φίλος μου ο Μήτσος που είναι σφόδρα συριζαίος (πρώην Πασόκος), και που έχει τα κονέ του στις συνιστώσες, έψαξε, ρώτησε, και έμαθε μια απλή παραδοσιακή συνταγή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα μας χρησιμεύσει τις άγιες μέρες.
Την Κυριακή λοιπόν του Πάσχα, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει αντί για αρνάκια (που είναι κρίμα να σφάζονται) στη σούβλα, κάτι πιο απλό, πιο παραδοσιακό, και σαφώς πιο λιτό, και μέσα στις κατευθυντήριες γραμμές που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Δρας Μπαρουφάκης μιλώντας περί λιτού βίου.
Εν ολίγοις η συριζέικη συνταγή για το φετινό Πάσχα, με την οποία συμφωνώ απολύτως, είναι φακές λαδερές.
Με συνοδεία άφθονου γάργαρου νερού.
Οπότε, αγοράζετε ένα κιλό φακές, τις πλένετε καλά, τις βάζετε σε κατσαρόλα με λίγο νερό, λίγο αλάτι, και ελάχιστο λαδάκι, και στη συνέχεια τις βράζετε.
Όταν είναι έτοιμες, τις σερβίρετε καυτές, και αν γίνεται βάλτε και λίγο ξυδάκι στο κάθε πιάτο για ακόμη περισσότερη νοστιμιά.
Συνοδέψτε την παραπάνω συνταγή με λίγο νερό, αν γίνεται από τουλούμπα, και αν υπάρχει στην αγορά και από καμιά πράσινη πιπεριά τουρσί.
Και αν πράγματι θέλετε να είστε στο πνεύμα των ημερών, καταψύξτε τις μαγειρεμένες φακές, μετά βάλτε τις σε μια πλαστική σακούλα, και σουβλίστε άφοβα. Μέχρι να ροδοκοκκινίσει το πακέτο.
Για να είστε πιστοί στα ήθη και στα έθιμα, βάζοντας παράλληλα και πλάτη στη μεγάλη μάχη που δίνει ο Αλέξης κι η τρελή παρέα του ενάντια στους τοκογλύφους των Βρυξελλών.
Για μουσική και χορό προτιμήστε κάτι προς το αντάρτικο, ή αν είστε ιδιαίτερα μερακλήδες βάλτε στο κασετόφωνο ζουρνάδες και νταούλια. Είναι μόδα φέτος.
Εκτός κι αν προτιμήσετε παραδοσιακά μουσικά ακούσματα, π.χ. Ρέμο, Κιάμο, κλπ.
Εγώ ως ροκάς, χρόνια τώρα ακούω μόνο Τζον Τίκι, ή όταν αισθάνομαι κάπως, βάζω Σαρμπέλ. Μπορεί και Τάμτα… εξαρτάται.
Και μετά το γλέντι, χαλαρώστε και χωνέψτε … τα πιο ενδιαφέροντα έρχονται μετά… κατά Ιούνη μεριά.

Strange Attractor

ΥΓ- Και για επιδόρπιο ... χουρμάδες του Σουδάν, απ αυτούς που θα μας στείλουν οι αλληλέγγυοι Σουδανοί φίλοι του Αλέξη. Το κανόνισε ο Κουράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου