15.2.15

Μούφα και τα περί ΜΟΜΑ…



Στην αρχή, όταν άκουσα τον Καμένο να προαναγγέλλει την επανίδρυση της πάλαι ποτέ ΜΟΜΑ, που είχε δημιουργηθεί σε μια άλλου είδους Ελλάδα το 1957, και που είχε κλείσει ως περιττή και πολυδάπανη επί Μητσοτάκη, γέλασα.
Μετά που το ξανασκέφτηκα, το είδα πιο πονηρά.




Θεώρησα δηλαδή ότι η πρεμούρα κάποιων να τη ξαναφτιάξουν έχει σχέση με το να υπάρχει στη διάθεσή τους ένα εργαλείο πίεσης, ή ένα εργαλείο «εκβιασμού» προς τους μεγαλοεργολάβους.
Καλό ή κακό κάτι τέτοιο, αποφασίστε εσείς.
Χθες όμως διαβάζοντας αυτήν εδώ την είδηση  στο  Daily Opinion,   συνειδητοποίησα ότι ο Καμένος ήταν απλά αδιάβαστος, και μέσα στον «εθνικό» παραληρηματικό ενθουσιασμό του είχε ξεχάσει ότι «ανήκομεν εις την ΕΕ».
Διαβάστε…


Τα περισσότερα δημόσια έργα επιδοτούνται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει ο ανάδοχος να βγαίνει από διαγωνισμό στον οποίο εννοείται ότι δεν μπορεί να συμμετέχει το κράτος… αλλά που να τα σκεφτεί αυτά ο Καμμένος και οι διάφοροι «ψεκασμένοι» νεοέλληνες που πανηγύριζαν …
Και επειδή η «ΜΟΜΑ» ήδη υπάρχει και δεν περίμενε τον Καμμένο, να θυμίσουμε ότι τέτοια έργα (που δεν μπορούν να επιδοτηθούν από την ΕΕ) ήδη φτιάχνει το Μηχανικό του Ελληνικού Στρατού…
Άρα οι εξαγγελίες του Προέδρου ήταν κουτόχορτο για τα πεινασμένα γίδια!
Τελικά οι δεσμεύσεις της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως βάζουν φρένο στο να ριχτούν οι «νέες ΜΟΜΑ» δυναμικά στην αναδημιουργία της χώρας, και έτσι το έργο τους θα περιοριστεί μόνο σε μικρά έργα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στον ΣΚΑΙ «Η ΜΟΜΑ θα επανασυσταθεί, όχι με τη μορφή που είχε τότε, γιατί τώρα υπάρχουν και δεσμεύσεις με την ΕΕ: για παράδειγμα δεν μπορείς να μπεις σε διαγωνισμούς, όταν υπάρχουν δεσμεύσεις.
Ομως, μπορείς να πας να φτιάξεις ένα δρόμο στα Κουφονήσια, σε ένα μικρό χωριό ή στις Οινούσσες ή στην Πίνδο. Τέτοια έργα, με αυτεπιστασία, όπως λένε οι μηχανικοί, μπορούν να αναληφθούν».

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου