17.2.15

Είναι ο Τσίπρας δημαγωγός ή ο λαός ηλίθιος;



Με ένα άκρως επιθετικό άρθρο, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt επιτίθεται στην Αλέξη Τσίπρα για τη διγλωσσία του, ενώ δεν αφήνει εκτός κριτικής και τον ελληνικό λαό που τον ανέδειξε στη θέση του πρωθυπουργού.




Με τίτλο «Ο Τσίπρας είναι δημαγωγός ή ο λαός ηλίθιος;», η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως η απαίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού να αλλάξει το όνομα της Τρόικα υπογραμμίζει την τακτική της νέας ελληνικής κυβέρνησης για διγλωσσία και χαρακτηρίζει «δημαγωγό» τον νέο πρωθυπουργό της χώρας…



Η δημοκρατία, αναφέρει ο συντάκτης, αντιθέτως με τα κουτσομπολιά, δεν είναι μια ιδεολογία, αλλά ένας κανόνας συναίνεσης, μια συμφωνία σε αρχές. Και αυτό ίσχυε τόσο στα αρχαία χρόνια όσο και σήμερα. Μόνο οι κανόνες της δημοκρατίας οδηγούν στην έκφραση των επιθυμιών της πλειοψηφίας και από πολιτικές μπορούν να μεταμορφωθούν σε πραγματικότητα.
Αλλά, όπως τότε, και τώρα ο κίνδυνος της δημοκρατίας είναι η δημαγωγία. Παραλληλίζοντας τη σημερινή δημοκρατία με αυτή της αρχαίας Ελλάδας, ο συντάκτης του άρθρου παρουσιάζει το φαινόμενο της δημαγωγίας που βασικό της εργαλείο είναι να παρουσιάζει τα πράγματα αντίστροφα από την πραγματική τους διάσταση και να επιχειρηματολογεί χειραγωγώντας τους πολίτες, προσάπτοντας αυτές τις ιδιότητες στον Αλέξη Τσίπρα.
Περιγράφοντας τα αποτελέσματα μεταδοτικότητας που προκαλεί η δημαγωγία στους λαούς, ο συντάκτης καταλήγει περιγράφοντας την είσοδο του Χριστού στην Ιερουσαλήμ, όπου τον υποδέχτηκαν με «ωσαννά», ενώ λίγες μέρες μετά του φώναζαν «άρον άρον, σταύρωσον αυτόν», αναφέροντας ότι στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει φτάσει η ώρα που ο εξαπατημένος λαός θα αντιταχθεί στον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου