19.3.15

Πέντε θανάσιμα 24ωρα για τον Αλέξη Τσίπρα…



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Όταν ο στενότερος σύμμαχος της κυβέρνησης στην ΕΕ, ο σοσιαλιστής Πιερ Μοσκοβισί, δεν αποκλείει πλέον μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τάσσεται με το μέρος της Γερμανίας στο ζήτημα των επανορθώσεων, τότε μάλλον ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να αναπροσανατολίζεται σε μια αλλαγή της συνταγής του, του τελευταίου μήνα.




Το κλίμα την τελευταία εβδομάδα έγινε πολύ χειρότερο για τη χώρα μας, όχι μόνο στις Βρυξέλλες, αν και όλοι θα 'θελαν να ξεπεράσει με κάθε τρόπο η ελληνική κυβέρνηση την κατάσταση της ασφυξίας...


(Προ)χθες το απόγευμα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών στο Βερολίνο, η Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε πολύ δύσκολη τη διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση και ατελέσφορη τη μέχρι σήμερα διαδικασία των τεχνικών συζητήσεων στην Αθήνα.
Στο Βερολίνο θεωρούν ότι αυτές οι συζητήσεις δυσχεραίνονται και από το μέγεθος της «τρύπας» που παρουσιάσθηκε στα δημόσια οικονομικά και από τη διαχείριση της προηγούμενης κυβέρνησης που βρισκόταν το τελευταίο 8μηνο σε έναν διαρκή προεκλογικό αγώνα.
Και αυτό ακριβώς χρεώνουν στον Τσίπρα: ότι είναι «ελληνικό πολιτικό προσωπικό σαν το παλιό, που χαϊδεύει τα αυτιά των ψηφοφόρων».
Τη Δευτέρα το βράδυ, μιλώντας σε ακροατήριο του ιδρύματος Αντενάουερ, ο Σόιμπλε είπε σε υψηλούς τόνους ότι «οι μισθοί στην Ελλάδα είναι ακόμα υψηλοί και το προσωπικό στο δημόσιο κατά κεφαλή περισσότερο απ' ό,τι σε άλλες χώρες της ΕΕ».
Εδώ πρέπει να προσθέσω μια οφειλόμενη επανόρθωση στους αναγνώστες του protagon.
Έγραψα προχθές ότι ο Σόιμπλε πιθανόν να ζητήσει από την Αθήνα μια αλλαγή της νομοθεσίας για τη φορολόγηση των εφοπλιστών. Αυτή η πληροφορία ήταν λαθεμένη, καθώς στηρίχθηκε σε ένα απόσπασμα του προφορικού λόγου χωρίς να έχω υπόψιν μου τι είχε προηγηθεί.
Σύμφωνα με τον Γκίντερ Μπάνας της «Φραγκφούρτερ Αλλγκεμάινε Τσάιτουνγκ», ο Σόιμπλε απευθυνόταν στο δικό του κομματικό ακροατήριο που ζητάει να «φορολογηθούν οι εφοπλιστές με αλλαγή του συντάγματος».
«Αυτή ήταν μια ωραία υπόσχεση» είπε ο Σόιμπλε, αναφερόμενος σε κάποιες από τις προεκλογικές θέσεις κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν θα φορολογήσουν τους εφοπλιστές στην Ελλάδα. Διότι με το που θα το επιβάλλουν θα έχουν φύγει. Αν δεν έχουν ήδη φύγει».
Πριν να γίνει επαγγελματίας πολιτικός, ο Σόιμπλε δούλευε στην εφορία και στη συνέχεια άσκησε δικηγορία για φορολογικές υποθέσεις.

Τάσος Τέλλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου