24.3.15

Ο Βορίδης «σώζει» τον Κατρούγκαλο;



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο με τον Κατρούγκαλο, ο ίδιος, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ αντέκρουσαν τις κατηγορίες με δύο επιχειρήματα.
Πρώτον, «μας επιτίθεται η διαπλοκή» (την οποία, βεβαίως, ο υπουργός έχει τιμήσει δεόντως, πιάνοντας στασίδι στα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες της). Και, δεύτερον, «δεν υπάρχει θέμα, ο Κατρούγκαλος έκλεισε το δικηγορικό του γραφείο μόλις έγινε ευρωβουλευτής» (ψέμα, αλλά δεν μας ενδιαφέρει αυτό επί του παρόντος).




Μόλις τα πράγματα άρχισαν να ζορίζουν, επιστράτευσαν ένα τρίτο επιχείρημα, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τη δικηγορική δραστηριότητα του… Βορίδη.  Ναι, είναι αλήθεια: επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προσκείμενες σ’ αυτόν ιστοσελίδες αναζήτησαν σωσίβιο για τον Κατρούγκαλο στον Βορίδη!



Τις μας λένε, δηλαδή;
Ότι ο Βορίδης ήταν (όσο ήταν βουλευτής) συνήγορος υπεράσπισης δύο επιχειρηματιών στον χώρο της ενέργειας, που κατηγορούνται για απάτη (και ό,τι άλλο). Και η «διαπλοκή», αντί να προβάλει την ηθική απαξία αυτής της πράξης του Βορίδη, τα βάζει με τον Κατρούγκαλο, του οποίου η πράξη, βρε αδερφέ, έχει μικρότερη ηθική απαξία, αφού «υπερασπιζόταν απολυμένους»!(και μετά έγινε υπουργός στο υπουργείο που θα τους τακτοποιούσε…).
Ερώτημα πρώτον: Ζήτησαν ποτέ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την παραίτηση του Βορίδη, όταν έγινε υπουργός, έστω κι αν τότε δεν ήταν συνήγορος της εταιρείας και δεν είχε δεοντολογικό πρόβλημα;
Γιατί δεν έκαναν ερώτηση στη Βουλή, ώστε να τον υποχρεώσουν να απολογηθεί;
Ερώτημα δεύτερον: Περίμεναν ότι η «διαπλοκή» θα  κατακεραύνωνε γι’ αυτό τον  Βορίδη; Για αφελείς δεν τους έχω.
Και ερώτημα τρίτον (και πιο καίριο): Μέτρο δεοντολογίας και ηθικής για τα στελέχη μιας αριστερής κυβέρνησης είναι οι πράξεις του Βορίδη;
Δηλαδή, για να το πούμε ωμά: επειδή το έκανε ο μνημονιακός Βορίδης και δεν το έκανε θέμα η «διαπλοκή», τι ασχολείσθε με τον αντιμνημονιακό Κατρούγκαλο, ο οποίος στο κάτω-κάτω υπερασπιζόταν απολυμένους παίρνοντας το «αντιμνημονιακό» ποσοστό 12% ως αμοιβή;
Είναι επιχείρημα αυτό;
Αν αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης για μια νέα κυβέρνηση, με γεια της με χαρά της. Αν ο πήχης που πρέπει να περάσουν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί που τον έβαλε ο Βορίδης, δεν μένει παρά να τους ευχηθούμε «και εις ανώτερα».

Γιώργος Καρελιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου