11.3.15

Οι Έλληνες στον ψυχίατρο!



Χαμηλώνουν για άλλη μια φορά οι προσδοκίες των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές και πλέον η κατάσταση τις επόμενες ημέρες θα γίνεται οριακή. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση πείστηκε να επιτρέψει την… είσοδο στη χώρα χαμηλόβαθμων μελών των τεχνικών κλιμακίων που θα έρθουν για να ενημερωθούν για την οικονομία.




Όχι, όμως, οργανωμένα για να μη θιγεί η βασική προεκλογική υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «τέλος η τρόικα».
Στην Αθήνα θα παίζουν… μπιρίμπα ή θα πίνουν καφέ στους Ζόναρς οι χαμηλόβαθμοι ενώ στις Βρυξέλλες άλλοι χαμηλόβαθμοι, τουλάχιστον από την πλευρά της Ελλάδας, θα διαπραγματεύονται το μέλλον της χώρας…



Ο Βαρουφάκης σηκώθηκε κι έφυγε για το Παρίσι προκειμένου να μη φωτογραφηθεί με κανέναν Μαζούχ, Γκογιάλ κ.λπ. και τον πούνε «μνημονιακό». Όμως έφυγε ακόμη και ο Γ. Χουλιαράκης που είχε κάνει τις προηγούμενες διαβουλεύσεις με τους τροικανούς.
Έτσι στο τραπέζι των συζητήσεων θα είναι κάποιος… Θεοχαράκης και η Έλενα Παναρίτη.
Πρόκειται φυσικά για την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που επειδή δεν την έκανε υπουργό ο Γ. Παπανδρέου τον βρίζει όλη μέρα και μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Βαρουφάκη κάνοντας τη σύμβουλο. Είναι η ίδια που σύμφωνα με πληροφορίες είχε προτείνει εδώ και χρόνια να γίνονται «φοροπράκτορες» οι νοικοκυρές. Μιλάμε για τόσο φαεινές ιδέες.
Στα στιβαρά χέρια της Παναρίτη λοιπόν θα κρατηθεί το μέλλον της χώρας τα επόμενα 24ωρα για να αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι αυτός ο τόπος πάσχει από παντελή έλλειψη σοβαρότητας.
Εκτός κι αν εμείς άλλα καταλαβαίνουμε από τις αποφάσεις των Γιούρογκρουπ κι άλλα ο Βαρουφάκης και η κυβέρνηση. Όμως, τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από κάθε άλλη φορά. Με τη διαπραγμάτευση να έχει «χαμηλώσει» αρκετά είναι πιθανόν να μην υπάρξει συμφωνία ξανά, να περνούν οι ώρες και οι ημέρες και να χειροτερεύει η κατάσταση της οικονομίας. Κι όποιος δεν καταλαβαίνει ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη εθελοτυφλεί.
Οδηγούμαστε με γεωμετρική ακρίβεια σε σύγκρουση με τους δανειστές και αν όχι σε σύγκρουση πάμε με πολύ δυσμενείς όρους σε μια συμφωνία που τον Ιούνιο θα γίνει Βατερλό.
Τότε που θα τεθεί το θέμα του χρηματοδοτικού κενού και θα πρέπει να υπογράψουμε νέο μνημόνιο. Ακόμη κι αν το πουν συμβόλαιο ανάπτυξης, αν δεν ληφθούν μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης τότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Ίσως να γίνει πράξη το όνειρο μιας μεγάλης μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρηματιών, πληρωμένων κονδυλοφόρων και μέρους του ελληνικού λαού που θέλει ακόμη επιστροφή στη δραχμή.
Με το μέλλον της οικονομίας να το κρατά η Παναρίτη και ο Βαρουφάκης και με τον Τσίπρα να κόβει βόλτες ξανά στο Παρίσι για να δει τον Γκουρία που τον πληρώνει για να δίνει συμβουλές, θα πορευτούμε και αυτή την εβδομάδα.
Πέρασε ένα μήνας από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι όλα τα ίδια μένουν. Την ίδια ώρα δεν έχει ψηφιστεί ούτε ένα νομοσχέδιο, η χώρα είναι ακυβέρνητη και η Βουλή έχει μετατραπεί σε κάστρο για την πριγκίπισσα Ζωή.
Το λάθος έγινε στις εκλογές, όμως, δεν περιμέναμε πως θα ήταν ό,τι χειρότερο έχει ζήσει η χώρα.
Τα γερμανικά ΜΜΕ είναι πράγματι προκλητικά, όπως π.χ. το Spiegel. Μήπως όμως, χρειαζόμαστε όντως έναν ψυχίατρο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου