7.3.15

Μια ζωή καταδικασμένοι…



Γράφουμε τον τελευταίο καιρό, από τότε που μας προέκυψε το ιστορικό ατύχημα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι μας φταίει ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης, ο Πανούσης, η κυρά Τασία ή ακόμη και η Ζωή η μάγκισσα που έχει κάνει άνω - κάτω τη Βουλή. Τους κριτικάρουμε για τις ανοησίες που κάνουν.




Στην οικονομική πολιτική απορούμε με τις κινήσεις Βαρουφάκη.
Μένουμε έκπληκτοι με το γεγονός ότι κοροϊδεύουν τους δανειστές ή ότι δεν έχουν κανένα πρόγραμμα διατήρησης της χώρας στο κλαμπ της Ευρώπης.



Ο Βαρουφάκης έχει γίνει ροκ σταρ την ίδια στιγμή που πολλοί γελάνε μαζί του. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνεδρίαση της ΕΚΤ στην Κύπρο κάνανε όλοι πλάκα με τον Στουρνάρα και του λέγανε για τον μέγα οικονομολόγο, ενώ το αστείο της συνεδρίασης ήταν όταν κάποιος έλεγε «τρόικα» οι άλλοι γελώντας έλεγαν «όχι τρόικα, institutions».
Στο εσωτερικό μέτωπο διαβάζουμε ότι δεν έχουν μεταναστευτική πολιτική. Αφήνουν τους ξένους στην Ομόνοια δίνοντάς τους φυλλάδια για το που θα πάνε να φάνε κανένα πιάτο φαΐ ή που θα κάνουν μπάνιο.
Βγάζουν διαταγές για να ανοίξουν τα σύνορα ή τσακώνονται για το ποιος είναι ο πιο καλός φίλος του αλλοδαπού.
Απορούμε όταν βλέπουμε τον Καμμένο να θέτει σε κίνδυνο την εξωτερική πολιτική και άμυνα της χώρας.
Βλέπουμε την Αστυνομία να διαλύεται και οι μπαχαλάκηδες να καίνε το κέντρο με τα ΜΑΤ να μένουν ακίνητα.
Η Ζωή… ζωή να’ χει μας κάνει να γελάμε και να κλαίμε ταυτόχρονα που την ψήφισε σχεδόν όλη η Βουλή και τώρα έχει γίνει «αρχηγός» της Χρυσής Αυγής.
Για να μην πούμε για τις διεθνείς σχέσεις όπου πλέον δεν μας εμπιστεύεται κανείς.
Όμως, γιατί απορούμε με αυτά που βλέπουμε; Ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ; Τι κάνει ο Τσίπρας που δεν το είχε πει λίγο - πολύ προεκλογικά; Και για τις μαγκιές στην οικονομία μας είχε προϊδεάσει, και για την μεταναστευτική πολιτική, και για την ασφάλεια ή την άμυνα γνωρίζαμε.
Γιατί μένουμε έκπληκτοι; Δεν πήραμε γουρούνι στο σακί.
Ξέραμε τι ψηφίζαμε, όπως ξέρουμε κάθε φορά που πάμε στις κάλπες.
Έχουμε τους κυβερνώντες που μας αξίζουν, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.
Είμαστε όλοι Συριζαίοι και ψεκασμένοι, ακόμη κι εκείνοι που στις κάλπες δεν συνήργησαν στο λάθος,
Η χώρα αυτή ρέπει προς το ατύχημα. Τις περισσότερες φορές είναι ο λαός που οδηγεί προς τη μια κατεύθυνση κι όχι προς την άλλη. Ιστορικά η Ελλάδα έχει κάνει τόσα πολλά λάθη και της έχουν κοστίσει τόσο πολύ όσο καμιά άλλη χώρα.
Ο λαός επέλεξε τους κοτζαμπάσηδες και τους Γερμανούς αντί για τον Καποδίστρια που ήθελε να μαζέψει ένα κράτος νεοσύστατο και απολύτως χύμα.
Ο λαός κατέβασε από το θρόνο τον Χαρίλαο Τρικούπη κι έβαλε τον Δηλιγιάννη κι έμεινε στην ιστορία η φράση «Ανθ’ ημών Γουλιμής».
Οι Έλληνες έδιωξαν με τις κλωτσιές τον Εθνάρχη Βενιζέλο κι έφεραν το Γούναρη και τον Βασιλιά για να οδηγηθούμε στην Μικρασιατική Καταστροφή. Ο ίδιος λαός επέλεξε τον Ανδρέα Παπανδρέου αντί για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και ο ίδιος έκανε πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη.
Κάθε φορά κι ένα ιστορικό λάθος με το τελευταίο να είναι από τα χειρότερα. Όχι γιατί ήταν ο Σαμαράς αλλά γιατί ο Τσίπρας είναι το ιστορικό ατύχημα που θα γίνει σύντομα δυστύχημα.
Και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά προς το θετικό θα δυστυχήσει και η χώρα. Όμως, μην κλαίτε για το λάθος, πήραμε αυτό που μας αξίζει.
Τον Βαρουφάκη θέλαμε αυτή τη στιγμή; Τον Βαρουφάκη έχουμε.
Τη Χρυσή Αυγή θα αποθεώσουμε σε λίγο καιρό; Αυτή θα ψηφίσουμε και μετά θα κλαίμε για το έγκλημα.
Αγαπητοί συνέλληνες, όπως γράφαμε και πριν τις εκλογές, δεν αναγνωρίζεται το λάθος μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης.
Μας κυβερνούν οι επιλογές και πρέπει να ζήσουμε μ’ αυτές. Κι επειδή δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το λάθος μας σε ένα μόλις μήνα γι΄ αυτό δίνουμε 70% αποδοχή στον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη.
Γι΄ αυτό μένουμε με το στόμα ανοικτό όταν βλέπουμε να μη φοράνε γραβάτα ή να μιλάνε με δημιουργική ασάφεια. Και γι΄ αυτό θα βάλουμε τα κλάματα αν χάσουμε κάποια στιγμή τη Ζωή που θέλει να μείνει στην ιστορία.
Και τέλος, επειδή το λάθος μας είναι πρόσφατο δεν εξοργιζόμαστε με τον διορισμό του ξαδέρφου Τσίπρα ή τις ατελείωτες ουρές στο ΙΚΑ.
Για σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο Σαμαράς διόριζε το ξαδερφάκι του ή αν έπεφτε ξύλο έξω από κάποιο ΙΚΑ και στην κυβέρνηση ήταν η ΝΔ.
Ας ζήσουμε λοιπόν όσο αντέξει αυτόν τον σοσιαλιστικό αχταρμά που ψηφίσαμε.
Κι όταν καταλάβουμε ποτέ το λάθος μας ελπίζουμε μόνο μην είναι πολύ αργά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου