16.3.15

Η αλήθεια για την κρίση και τον ΣΥΡΙΖΑ…



Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια;
Το ΟΑΚΚΕ, η Οργάνωση για την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ, δίνει μια διαφορετική ερμηνεία στην κρίση που περνά η Ελλάδα, ερμηνεύοντας εντελώς διαφορετικά τις συγκυρίες.




Όσο και να συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το κείμενο, οφείλει να παραδεχτεί πως αποτελεί μια άκρως ενδιαφέρουσα ερμηνεία της κρίσης.
Η οργάνωση στον παρόν κείμενο (που έγινε και αφισσάκι) δίνει τον τίτλο "ΟΙ ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ" και τον υπότιτλο "Ξεσηκώνουν με απάτες μίσος για την Ευρώπη και σαμποτάρουν την παραγωγή για να μας μετατρέψουν σε αποικία της φασιστικής Ρωσίας"…

 
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:
"Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όπως υπάρχουν ψεύτες και ψεύτες. Το να υπόσχεται ένα κόμμα πράγματα που δεν μπορεί να τα κάνει για να αρπάξει την εξουσία, είναι ένα συνηθισμένο ψέμα.
Το να ισχυρίζεται όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις άρπαξε την εξουσία, ότι πραγματοποίησε μια πολύ βασική του υπόσχεση, όπως ότι κατάργησε τα μνημόνια και την τρόικα, ενώ τα υπέγραψε και τα δύο μπροστά στα μάτια όλου του πλανήτη, αυτό είναι ένα ψέμα γκεμπελικού τύπου.
Και τούτο, όχι μόνο γιατί το κυβερνητικό κόμμα αρνείται ένα προφανές και διεθνώς πασίγνωστο γεγονός, αλλά γιατί απαιτεί να επιβάλει με το ζόρι αυτήν την απάτη στη χώρα μας, αλλάζοντας το όνομα των πραγμάτων που αποδέχτηκε. 
Τα γκεμπελίστικα ψέματα γίνονται πολύ ανησυχητικά, από την ώρα που οι εμπνευστές τους απειλούν τα κανάλια που τα βγάζουν στη φόρα, λέγοντας ότι συνωμοτούν για να ρίξουν με πραξικόπημα την κυβέρνηση για λογαριασμό των δανειστών, ενώ ταυτόχρονα αρχίζουν να ποδοπατούν το κοινοβούλιο, αρνούμενοι να περάσουν από αυτό, την τεράστιας σημασίας συμφωνία που υπέγραψαν. 
Όταν ο λαός πιάνει ένα υποτιθέμενο φιλικό του κόμμα να λέει ένα τέτοιο ψέμα, πρέπει να ψάχνει όλους τους βασικούς ιχυρισμούς του.
Ο πιο βασικός ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ και των φασιστών αντιευρωπαίων υποστηρικτών του (ΑΝΕΛ, “Χρυσή Αυγή”) είναι ότι την ασύλληπτη ανεργία και την πείνα την έχουν φέρει και τη δυναμώνουν οι ευρωπαίοι δανειστές και τα μνημόνια τους. 
Η αλήθεια είναι ότι τα μνημόνια τα έφερε μια καταστροφή που προηγήθηκε από αυτά και που συνεχίστηκε μετά από αυτά.
Πρόκειται για την καταστροφή της σύγχρονης μεγάλης παραγωγής, ιδιαίτερα της βιομηχανικής παραγωγής, από ένα πολιτικής προέλευσης μακρόχρονο σαμποτάζ, επικεφαλής του οποίου ήταν κι είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ (προηγούμενα σαν ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και πιο πριν σαν κομμάτι του ψευτοΚΚΕ).
Αυτό το σαμποτάζ γινόταν και γίνεται με περιβαλλοντικά, αρχαιολογικά, γραφειοκρατικά, εργατικά, δήθεν αντικαπιταλιστικά προσχήματα και στην κρίση με αύξηση της τιμής της ενέργειας. 
Σε αυτό το σαμποτάζ συμμετείχαν ανώτατα πολιτικά στελέχη των δύο υποτιθέμενων φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ιδιαίτερα οι πρωθυπουργοί Α. και Γ. Παπανδρέου, Σημίτης, Καραμανλής ο Β΄, και ο Σαμαράς.
Οι σαμποτέρ έκαναν αυτό το έγκλημα γιατί ήθελαν να σύρουν την Ελλάδα πίσω από το άρμα της φασιστικής “ορθόδοξης” Ρωσίας και να την παραδώσουν στη δεύτερη, με αποικιακούς όρους.
Γι αυτό δυνάμωσαν με σκανδαλώδεις συμβάσεις ακόμα και μέσα στην κρίση, μια δεμένη με τη Ρωσία κρατικοδίαιτη ολιγαρχία (Μπόμπολας, Κόκκαλης, Κοπελούζος, Μυτιληναίος, Βγενόπουλος κλπ) την ώρα που χτυπούσαν και χτυπούν με κάθε τρόπο όλη την υπόλοιπη αστική τάξη.
Ήταν το σαμποτάζ που δημιούργησε ένα χρόνιο πελώριο εμπορικό έλλειμμα, που με τη σειρά του δημιούργησε το πελώριο χρέος, και τη χρεωκοπία του 2009. 
Αυτό έφερε τα μνημόνια και όχι οι μίζες των πολιτικών, όπως λέει στο λαό η ψευτοαριστερά και όλα τα φασιστοειδή, αυτά κυρίως από αντικοινοβουλευτικό μένος.
Αν οι κλεψιές των πολιτικών προκαλούσαν χρεωκοπίες, τότε η πιο χρεωκοπημένη χώρα θα ήταν η υπερπλεονασματική Κίνα. 
Επίσης, στην Ελλάδα ο κύριος όγκος της κρατικής κλεψιάς γίνεται μέσω της διεφθαρμένης γραφειοκρατίας του δημοσίου, η οποία παραμένει αλώβητη επειδή επίσης την προστατεύουν συνδικαλιστικά και πολιτικά όλα τα κόμματα, ιδιαίτερα η ψευτοαριστερά και οι φασίστες. 
Το πιο ξεδιάντροπο “επιχείρημα” του ΣΥΡΙΖΑ και των φασιστοναζί είναι ότι οι ευρωπαίοι δανειστές, κυρίως οι Γερμανοί, μας φέρανε τα μνημόνια για να καταστρέψουν και μετά να αγοράσουν φτηνά την Ελλάδα.
Όμως, αυτοί που αγοράσανε μέσα στην κρίση τζάμπα τομείς κλειδιά της χώρας είναι οι Ρώσοι και οι Κινέζοι κρατικομονοπωλιστές, μαζί και το ρωσόφιλο Κατάρ, ενώ η Γερμανία έχασε κάθε νέα επένδυση (Ζίμενς, φωτοβολταϊκά στην Κρήτη) και όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες φύγανε.
Είναι η Ρωσία που αγόρασε το βασικό πακέτο και τώρα ελέγχει την Τράπεζα Πειραιώς (Νέσις).
Μέσω της Πειραιώς η Ρωσία κατάπιε χωρίς διαγωνισμό την Αγροτική Τράπεζα που ελέγχει το γεωργικό κεφάλαιο, ενώ το Κατάρ έγινε κυρίαρχο στην Άλφα.
Η Ρωσία αγόρασε και αγοράζει εργοστάσια δεμένα με την αγροτική παραγωγή (Δωδώνη, ΣΕΚΑΠ), αγόρασε ξενοδοχεία (στα νησιά, αλλά ιδιαίτερα στη Χαλκιδική, δίπλα στο Άγιο Όρος το οποίο εποφθαλμιά), ποδοσφαιρικές ομάδες (ΠΑΟΚ), τον κρατικό τζόγο (ΟΠΑΠ) κλπ.
Η σύμμαχός της Κίνα, αφού είχε αρπάξει τις προβλήτες του Πειραιά, χάρη στην κρίση τώρα, κατάπιε άλλο ένα πελώριο κομμάτι του λιμανιού πάμφθηνα, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ αμέσως αποδέχτηκε. 
Τα χρόνια της κρίσης χωρίς ποτέ κανένα τάχα πατριωτικό κόμμα της “αριστεράς” και του φασισμού να διαμαρτυρηθεί, η Ρωσία, αφού είχε ελέγξει το φυσικό αέριο, επέβαλε σε αυτό τις πιο ψηλές τιμές στην Ευρώπη.
Τέλος, χάρη στην κρίση, Ρωσία, Κίνα και το σύμμαχο της Ρωσίας, Κατάρ, αγοράζουν την καλύτερη τουριστική γη. 
Επειδή δυνάμωσε στο έπακρο το σαμποτάζ από ΣΥΡΙΖΑ, ΓΑΠ και Σαμαρά, μετά το 2009 πήγε στα ύψη η ανεργία.
Οι σαμποταριστές λένε ότι έπεσε η παραγωγή λόγω της μείωσης της κατανάλωσης του πληθυσμού.
Αυτό ισχύει μόνο αρχικά, γιατί στη συνέχεια δυναμώνει η εξωτερική κατανάλωση, δηλαδή οι εξαγωγές, που μόνο στην Ελλάδα δεν αυξήθηκαν, ενώ οι άλλες υπερχρεωμένες Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία βγήκαν από τα μνημόνια επειδή ανέπτυξαν τη βιομηχανία τους και τις εξαγωγές πάνω στην κρίση.
Μόνο στην Ελλάδα παρά τα άθλια μεροκάματα δεν τραβήχτηκε νέο παραγωγικό κεφάλαιο στη βιομηχανία.
Δεν είναι το μνημόνιο που ματαίωσε την εκτροπή του Αχελώου, το εργοστάσιο του χρυσού στη Χαλκιδική, πελώριες ξενοδοχειακές επενδύσεις (πιο χαρακτηριστική αυτή της Μονής Τοπλού). 

Το πρώτο που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις ήρθε στην εξουσία στην καταχρεωμένη χώρα, ήταν ότι ματαίωσε την πελώρια έρευνα για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και στο Λιβυκό, σταμάτησε την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, ακύρωσε όλα τα ρυθμιστικά σχέδια και όλες τις άδειες για τεράστιες τουριστικές επενδύσεις.
Ακόμα και αν το χρέος μηδενιζόταν, πάλι η χώρα μας δεν θα ορθοποδούσε, γιατί λόγω σαμποτάζ θα δυνάμωναν τα χρονιάτικα πρωτογενή ελλείμματα. 
Ήδη, αντίθετα από όσα λένε οι ρωσόδουλοι όλων των κομμάτων, ιδιαίτερα οι ναζιστές της ΧΑ που μιλάνε για τοκογλύφους, η Ελλάδα πληρώνει μικρό ποσό κάθε χρόνο για τοκοχρεωλύσια σε σχέση με το χρέος της.
Αυτό, γιατί οι δανειστές επιμήκυναν την εξόφληση του ελληνικού χρέους στα 30 χρόνια, και μείωσαν τα επιτόκια πιο χαμηλά από όσο δανείζονται και οι περισσότερες δανείστριες χώρες. 
Οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει για καιρό μέσα σε μια Ευρώπη ελεύθερου ανταγωνισμού και ταυτόχρονα να είναι αποικία του ρώσικου και εν μέρει του κινέζικου κρατικού αποικιακού μονοπώλιου, που θα αφήνουν ελάχιστα λεφτά μέσα στην Ελλάδα, σε σχέση με όσα θα ληστεύουν καταστρέφοντας με βία τους ντόπιους και τους δυτικούς ανταγωνιστές τους.
Αυτή η πολιτική σημαίνει τελικά έξοδο από το Ευρώ και ως τότε διαρκή σύγκρουση με την ΕΖ από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαιτεί διαρκώς δανεικά, αλλά ταυτόχρονα θα την ενοχοποιεί στα μάτια τού όλο και πιο εξαθλιωμένου λαού, ώστε αυτός να πέσει με ορμή στην αγκαλιά της Ρωσίας.
Για αυτό η κυβέρνηση έχει αυτή τη συμπεριφορά του θρασύ ζητιάνου, που τελικά την απομονώνει από όλη την ΕΖ παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει σαν κύριο εχθρό τη Γερμανία για να δημιουργήσει ρήγμα στην ΕΕ σύφωνα με τα ρώσικα συμφέροντα. 
Ο ελληνικός λαός πρέπει να αντισταθεί στη σαμποταριστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που στην πράξη την υποστηρίζουν όλα τα αντιευρωπαϊκά φαιο-”κόκκινα” κόμματα, αλλά και οι ψευτοευρωπαϊκές επίσης ρωσόφιλες ηγεσίες της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, αφού στέκονται δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ στη “διαπραγμάτευση”.
Αυτή δεν είναι διαπραγμάτευση, είναι μια προβοκάτσια σε βάρος της χώρας, είναι δυνάμωμα του οικονομικού σαμποτάζ με το διώξιμο των καταθέσεων, το διώξιμο των σύγχρονων παραγωγικών επενδύσεων και το πάγωμα της αγοράς.
Αυτό είναι πορεία προς την έσχατη ανεργία και πείνα, προς την εθνική υποδούλωση και υποχρεωτικά προς τη φασιστική δικτατορία. 
Καλούμε όλους τους αριστερούς και δημοκρατικούς ανθρώπους, όλους όσους στα αλήθεια πονάνε αυτή τη χώρα, να δυναμώσουν την ΟΑΚΚΕ και να τη βοηθήσουν να συγκροτήσει ένα πλατύ δημοκρατικό και αντιφασιστικό μέτωπο, που θα ματαιώσει αυτή την εφιαλτική προοπτική".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου