21.3.15

Ο ΣΥΡΙΖΑ της «επανάστασης» μας τέλειωσε…



Από το πρωί της Παρασκευής το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου φόρτωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με non paper.
Αυτά έδιναν οδηγίες για το πώς θα στηρίξουν στα τηλεπαράθυρα τα όσα αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες.



Και φυσικά ήταν σε ένα κλίμα αντίστοιχο μ' εκείνο που είχαν οι Έλληνες στα αλβανικά βουνά.
«Αέρα», φοβήθηκαν οι δανειστές, υποχώρησαν εντελώς, ο Αλέξης κόλλησε στον τοίχο την Μέρκελ και η Γερμανίδα πήγε σε μια γέφυρα των Βρυξελλών κι έπεσε από την απόγνωση.
Παράλληλα, σύμφωνα με τους βουλευτές, τέλειωσαν τα μνημόνια, τέλειωσε η πέμπτη αξιολόγηση και η Ελλάδα είναι πλέον πολύ μακριά από την τρόικα...


Προφανώς πρόκειται για μια επικοινωνιακή αντεπίθεση η οποία γίνεται σχεδόν από όλες τις κυβερνήσεις που θέλουν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι και να παρουσιάσουν ένα ναυάγιο ως τεράστια επιτυχία.
Αν διαβάσει κανείς τον ξένο τύπο και ακούσει τι είπαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα διαπιστώσει την πραγματική αλήθεια.
Τι τελικά συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες, τι κέρδισε και τι όχι.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
1.Αναμφισβήτητα ο κ. Τσίπρας κέρδισε να πείσει τους δανειστές ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και να ανοίξει ο δρόμος για χρήματα από το «πακέτο Γιούνκερ» που θα δοθούν για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας. Με την αίρεση της συμφωνίας βεβαίως που θα προβλέπει μέτρα από την πλευρά της Ελλάδας.
Είναι το γνωστό «πακέτο Γιούνκερ» το οποίο έχει παγώσει για την Ελλάδα εξαιτίας της παλινωδίας της κυβέρνησης. Ας μην το κάνουν μπαϊράκι οι Συριζαίοι και μιλάνε για τεράστια επιτυχία.
2.Ο πρωθυπουργός μπορεί να λέει ότι δεν υπήρξε ναυάγιο. Δεν επήλθε η ρήξη, ευτυχώς για την Ελλάδα. Κι αυτό είναι θετικό πέραν πάσης αμφιβολίας. Μέχρι εδώ τα καλά.
3.Ο Αλ. Τσίπρας ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι σε αυστηρή εποπτεία. Αποδέχθηκε ότι πρέπει να καταθέσει συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις κι αν δεν το κάνει τότε θα σφίξει οριστικά το σχοινί και θα επέλθει πιστωτική ασφυξία,
4.Αποδέχθηκε επίσης ότι η λίστα που θα κατατεθεί στο Γιούρογκρουπ ουσιαστικά θα συνταχθεί από τα τεχνικά κλιμάκια τα οποία δεν ήθελαν να δουν οι υπουργοί στην Αθήνα.
Η κυβέρνηση χάνει το πλεονέκτημα να επιλέξει αυτή τα μέτρα που θα προτείνει και δίνει ισχυρό ρόλο στην τρόικα μέσω των κλιμακίων. Δεν το λέμε εμείς, το λέει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ας τη διαβάσουν οι Συριζαίοι πριν κάνουν πανηγυρισμούς.
5.Ο κ. Τσίπρας απέτυχε να αποσπάσει κάποια υπο-δόση από τα 7,2 δισ. ευρώ που μας χρωστάνε. Δεν του έκανε τη χάρη η Μέρκελ.
Επίσης απέτυχε να πείσει τον Μ. Ντράγκι να αυξήσει το πλαφόν στην έκδοση εντόκων που είναι 15 δισ. ευρώ.
Συμπερασματικά. Αποδέχθηκε την αξιολόγηση και την υποχρεωτική λήψη μέτρων και δεν πήρε ούτε φράγκο.
6.Δεινή είναι η ήττα που υπέστη ο πρωθυπουργός και σε ότι αφορά τον κ. Βαρουφάκη.
Όλοι του την... έπεσαν για την παρουσία του κ. Βαρουφάκη στα κανάλια και την εν γένει στάση του στις διαπραγματεύσεις. Κατά τη γνώμη μας, ο υπουργός δεν θα μακροημερεύσει στο υπουργείο του, στο οποίο έτσι κι αλλιώς δεν πατάει και πολύ. Αν δεν γίνει τώρα η απομάκρυνσή του θα γίνει σίγουρα εκεί γύρω στον Ιούνιο όταν θα υπογραφεί το νέο μνημόνιο.
7.Τέλος, ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε κι ο ίδιος τον εκτροχιασμό της κυβέρνησής του που από τις 20 Φεβρουαρίου παίζει παιχνίδια καθυστέρησης. Το ερώτημα είναι γιατί έπρεπε να καταρρεύσει η χώρα, γιατί να χαθούν δισεκατομμύρια, να παγώσουν τα πάντα προκειμένου ο πρωθυπουργός να ξεχάσει τους λεονταρισμούς και να επιστρέψει στον ρεαλισμό;
Θα υπάρξει άραγε τιμωρία για το έγκλημα αυτό;
Συμπέρασμα των διαπραγματεύσεων: Ο ΣΥΡΙΖΑ της «επανάστασης», ο ΣΥΡΙΖΑ της προεκλογικής Ελλάδας, αυτός που έλεγε ότι δεν θα υποκύψει, ότι θα αλλάξει την Ευρώπη, ότι θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι άλλοι, μας τέλειωσε.
Το χθεσινό τραπέζι των «8» έδειξε ότι ο Αλέξης είναι μόνος εναντίον όλων σαν μαθητούδι που πήρε το μάθημά του.
Το πήρε άραγε ή θα έχουμε νέα επεισόδια; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου