18.3.15

Πολυτεχνείο και δημοσιότητα…



Στη ζωή κάποιοι ανάμεσά μας θεωρούν ότι δικαιούνται το δικό τους… Πολυτεχνείο. Αλλος στις καταλήψεις του σχολείου, άλλος στον αποκλεισμό του πανεπιστημίου, άλλος στις πορείες και στους δρόμους, άλλος με την κουκούλα και τη μολότοφ.




Επίσης, κάποιοι ανάμεσά μας διεκδικούν πεισματικά τα 15 λεπτά δημοσιότητας που δικαιούνται.
Αλλος παίρνοντας μέρος σε τηλεπαιχνίδια, άλλος κάνοντας κατάχρηση της πανεπιστημιακής και ακαδημαϊκής ιδιότητας, άλλος «φτύνοντας» από τηλεοράσεως τους πολιτικούς και εσωκομματικούς του αντιπάλους κι άλλος κυνηγώντας από πίσω τους δημοσιογράφους, για να τους κάνει να τον… κυνηγήσουν...


Με βάση αυτούς τους ορισμούς ο Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης είναι δύο σε ένα.
Μόνο που ταυτόχρονα είναι και υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας. Μιας χώρας που σε αυτή τη φάση τόσο οι ψευτομαγκιές των κυβερνώντων όσο και η υπερβολική δημοσιότητα τη βλάπτουν. Κι αυτό διότι βρίσκεται στριμωγμένη στα σχοινιά και προσπαθεί να συνεννοηθεί με αυτούς που για να λύσουν τέτοια θέματα χρειάζονται σιωπή και διακριτικότητα.
Για να πείσουν –όσοι θέλουν- την δική τους κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα δικαιούται τη στήριξη. Και να «παρασύρουν» τους υπόλοιπους.
Ο Βαρουφάκης κοντεύει να τους τρελάνει –με την κακή έννοια- όλους. Πρώτα κάνει τη φωτογράφηση στο «Paris Match» και μετά υποστηρίζει ότι δεν του άρεσε, αλλά το έκανε για τη… συνέντευξη.
Στη συνέχει παρακαλάει τα συνεργεία να τον αφήσουν να περπατήσει ήσυχα στη… λίμνη Κόμο.
Την επομένη διατυπώνει υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για έντυπα που τον… κράζουν.
Και φτάνουμε στο βίντεο με τη χειρονομία, πραγματική ή παραποιημένη.
Το χειρότερο των τελευταίων εβδομάδων για την Ελλάδα είναι ότι την ώρα που η κυβέρνηση επικαλείται τις εκλογές και τη λαϊκή βούληση –λες και είμαστε η μόνη χώρα στο βόρειο ημισφαίριο που κάνει εκλογές- στην Ευρώπη έχουν αρχίσει αφενός να μας παίρνουν στο ψιλό (τα χιουμοριστικά ρεπορτάζ και σχόλια για την Ελλάδα δεν έχουν τέλος) και αφετέρου να μας βαριούνται (όπως δείχνουν δημοσκοπήσεις στη Γερμανία και αλλού).
Οπως έλεγαν και οι παλιοί της πολιτικής, άπαξ και σε πήρε στο ψιλό το καφενείο, η διαδρομή εξόδου από το προσκήνιο έχει ξεκινήσει.

Γιώργος Μητράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου