31.3.15

Σαμαράς: Η μόνη λύση στα αδιέξοδα…



Μια ματιά στις εκλογές στη Γαλλία θα πρέπει να ρίξει τάχιστα η Νέα Δημοκρατία και να βγάλει τα συμπεράσματά της.
Τηρουμένων των αναλογιών και των πολιτικών δεδομένων, υπάρχουν ορισμένα σημεία που ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του οφείλουν να δουν με προσοχή.




Για σκεφτείτε όμως τι ακριβώς πάει να γίνει στη Γαλλία.
Ο φόβος μιας ακροδεξιάς Προέδρου, της Μαρίν Λεπέν, συσπειρώνει τη δεξιά της χώρας η οποία και χθες θριάμβευσε και πιθανότατα να νικήσει στις Προεδρικές εκλογές…



Στη Γαλλία έχουμε μια σοσιαλιστική κυβέρνηση η οποία εξελέγη προκειμένου να… σώσει τη χώρα από την κακή δεξιά.
Ο Ολάντ τα έκανε θάλασσα από τους πρώτους μήνες και με το ζόρι κρατιέται στην εξουσία. Μάλιστα είναι ο Πρόεδρος με τη χαμηλότερη δημοτικότητα ενώ η κυβέρνησή του με το ζόρι κρατιέται στην εξουσία. Η οικονομία καταρρέει, η χώρα έχει πάψει να είναι ισχυρή ενώ σειρά εσωτερικών προβλημάτων όπως το μεταναστευτικό οδηγούν τους πολίτες προς τα δεξιά.
Εκεί καραδοκεί η κόρη του Λεπέν η οποία παρά τη σοφτ πολιτική που ακολουθεί δεν παύει να είναι ένα ακροδεξιό, σκληρό κόμμα με πολύ ακραίες θέσεις σε μια σειρά θεμάτων. Και είναι και το κόμμα που έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα βγάλει τη χώρα από το ευρώ.
Χρησιμοποιώντας λαϊκίστικο λόγο και υποσχόμενη μια…Γαλλία για τους Γάλλους αυτό που κάνει είναι να ψαρεύει στα θολά νερά της κοινωνίας που αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων.
Και ξαφνικά από το πουθενά έρχεται ο Νικολά Σαρκοζί. Ο «τελειωμένος» της γαλλικής δεξιάς που εμφανίζεται και μέσα σε λίγους μήνες ανατρέπει τα πάντα και θριαμβεύει στις εκλογές.
Το σπουδαιότερο είναι ότι αν δεν υπήρχε ο Σαρκοζί θα ήταν η Λεπέν αυτή τη στιγμή που θα πανηγύριζε.
Ο πρώην Πρόεδρος επανήλθε και κόβει την επέλαση της ακροδεξιάς στην εξουσία και γι’ αυτό οι Γάλλοι θα πρέπει να τον ευγνωμονούν. Πιθανότατα να μην είναι καλός πρόεδρος ο Σαρκοζί και ίσως να είναι κι αυτός ακραίος. Όμως, ο κόσμος ψήφισε τη γαλλική δεξιά για να μην αναγκαστεί να ψηφίσει τη γαλλική ακροδεξιά.
Τηρουμένων όπως είπαμε των αναλογιών για μεταφέρετε το σκηνικό στην Ελλάδα με παραλλαγές.
Οι… Ολάντ της Ελλάδας τα έκαναν θάλασσα, ήρθε ο Σαμαράς και κυβέρνησε, ηττήθηκε και ξαναήρθαν οι παραλλαγμένοι Ολάντ. Δηλαδή ο Τσίπρας και η παρέα του τους οποίους να θυμίσουμε ότι αποθέωσε η Μαρίν Λεπέν.
Με τα δεδομένα να δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πάει για φούντο την Ελλάδα και το φόβο ότι η ελληνική ακροδεξιά, δηλαδή η Χρυσή Αυγή, θα αυξήσει τα ποσοστά της, η μόνη σωτηρία για τη χώρα είναι ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ανακόψει το ρεύμα του κόσμου προς τα άκρα.
Το ανάχωμα σε μια πλημμύρα που μπορεί να έλθει και σύντομα, είναι η ΝΔ.
Προς θεού, κανείς δεν είναι σίγουρος και δεν εύχεται η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να αυξήσει τα ποσοστά της.
Όμως, ο άκρατος λαϊκισμός της, η αποτυχία του πολιτικού συστήματος και η ταχύτατη απογοήτευση του κόσμου από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσει τους πολίτες σε πιο ακραίες επιλογές.
Η ΝΔ πρέπει λοιπόν ιδεολογικά να είναι έτοιμη να δεχθεί ξανά τον κόσμο που θα πιστέψει σ’ αυτήν και δεν θα θέλει να φτάσει στα άκρα της Χρυσής Αυγής.
 Όχι, ο Σαμαράς δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει Σαρκοζί.
Είναι όμως ένα καλό παράδειγμα ο Γάλλος για το πώς τα αδιέξοδα που δημιουργούν λαϊκίστικα κόμματα, μπορούν να οδηγήσουν στην ενίσχυση ξανά της δεξιάς που σέβεται τους ανθρώπους, τις δουλειές τους, τις επιχειρήσεις, τον νοικοκύρη. Που θέλει τάξη στη χώρα του κι όχι μπάχαλο.
Ένα κόμμα φιλελεύθερο και με ευρωπαϊκό προσανατολισμό που θα βάλει ξανά τη χώρα στις ράγες της ομαλότητας.

1 σχόλιο:

  1. Το έγκλημα του Σαμαρά είναι ότι -για να επιβιώσει πολιτικά ο ίδιος- προσπαθεί ακόμα και σήμερα να διχάσει τους Έλληνες. Και δεν είναι ο μόνος. Οι ολιγάρχες προτιμούν να διαλύσουν την χώρα παρά να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν. Ελπίζω αυτή τη φορά οι Έλληνες να μην τσιμπήσουμε. Αυτή τη φορά να κοιτάξουμε το κοινό καλό και να μην φάμε τη φόλα της διχόνοιας που επιθυμούν να μας ταΐσουν οι Σαμαράδες και οι ολιγάρχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή