22.4.15

Εγκαταλείπει το πλοίο ο Τσίπρας;



Και ξαφνικά, η λαοπρόβλητη και ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κλυδωνίζεται.
Φήμες αλλά και δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο πότε για εκλογές, πότε για δημοψήφισμα, πότε για σχέδιο ανατροπής και πότε για εκλογές με λίστα και το μπόνους των 50 εδρών στις αρχές Ιουνίου.



Μα που είναι η επανάσταση που θα έφερναν;
Μα που είναι οι πανηγυρισμοί στα Προπύλαια (χωρίς τους καταληψίες από πίσω γιατί τότε ήταν μπροστά και κουνούσαν σημαίες);
Που είναι ο Τσίπρας περιχαρής να αγκαλιάζεται με τη Δούρου και να ετοιμάζονται να καταλάβουν με τον Λαφαζάνη τα Χειμερινά Ανάκτορα;
Μα που είναι οι χοροί και τα νταούλια που θα έπαιζαν και θα χόρευε η μαντάμ Μέρκελ;


Που είναι οι συμμαχίες με τους Ευρωπαίους για να τσακίσουν τους Γερμανούς; Που είναι τα ρούβλια και τα γιουάν που θα έσωζαν την Ελλάδα;
Που είναι η περήφανη πολιτική που δεν θα υπολόγιζε μνημόνια και δεν θα υποτάσσονταν στους δανειστές;
Όλα ξεχάστηκαν και τώρα στη δύσκολη στιγμή τα ποντίκια ετοιμάζονται να την κάνουν από το καράβι.
Όχι, τι νομίζατε εσείς που ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ και μαυρίσατε τον Σαμαρά; Ότι τιμωρείτε τη ΝΔ και δίνετε ελπίδα στην Ελλάδα; Δυστυχώς στηρίξατε άθελά σας την καταστροφή και τους ολετήρες που ακόμη και συμφωνία να καταφέρουν να κάνουν θα έχουν προκαλέσει ανήκεστο βλάβη για την οποία θα πρέπει να λογοδοτήσουν.
Έρχονται «γουνάκια» κύριοι, κι αυτό δεν είναι διχαστικό μήνυμα.
Κάνετε τόσο κακό επί τρεις μήνες που δεν είχε ξαναγίνει τα τελευταία πέντε χρόνια. Κάποιος θα πρέπει να πληρώσει τα δύσκολα χρόνια που έρχονται για το λαό.
Και τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δορυφόροι του διαδίδουν διάφορα. Τα οποία ουσιαστικά συγκλίνουν σε ένα και μόνο στοιχείο. Επιχείρηση απόδρασης από τον Τιτανικό που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Είτε πάει ο Τσίπρας σε δημοψήφισμα για να φορτώσει το βάρος στο λαό.
Είτε τον… ρίξουν διάφοροι που ακούγεται.
Είτε πάει σε εκλογές με λίστα για να διώξει τους «γουναράδες» και τους μπαχαλάκηδες η ουσία είναι απλή.
Οι δειλοί με την πρώτη τουφεκιά την κάνουν από τη μάχη και αφήνουν συντρίμμια. Για να έρθει κάποιος άλλος να μαζέψει τα αποκαΐδια της φωτιάς που αυτοί άναψαν. Όμως, ο κ. Τσίπρας έκανε τις επιλογές του και δεν ξέρουμε αν έχει πλέον άλλο χρόνο να αλλάξει την κατάσταση.
Μπορεί απλά να ψάχνει την οδό διαφυγής για να διασώσει το πολιτικό του κεφάλαιο. Άλλωστε είναι 40άρης, αδιάφθορος, φρέσκο πρόσωπο, έχει χρόνια μπροστά του. Μόνο με το να γλιτώσει τα δύσκολα έχει πολιτικό μέλλον, αλλιώς θα είναι απλά ένας 40άρης άνεργος πρωθυπουργός.
Το βασικό όμως δεν είναι η τύχη του κ. Τσίπρα. Το σπουδαίο είναι η τύχη της χώρας.
Ποιος θα έρθει να διαχειριστεί τη χρεοκοπία που χτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Ποιος θα αναλάβει τον «μουτζούρη»;
Ποιος θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά;
Εδώ είναι τα δύσκολα.
Οι επόμενοι μήνες θα είναι ίσως οι κρισιμότεροι της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου