9.4.15

Ζούμε σε καθεστώς υπαρκτού σουρεαλισμού…



Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πλέον νουνεχής ή σώφρων άνθρωπος, που να μην έχει καταλάβει τα αδιέξοδα στα οποία περιήλθε η χώρα εξαιτίας της κυβέρνησης Σύριζα, που μας κατσικώθηκε για ένα γινάτι του κυρ Φώτη (να τα θυμόμαστε αυτά).
Απλά, προς το παρόν, οι νουνεχείς αποτελούν μειοψηφία.
Μόλις όμως κοπάσει ο ήχος από τα κλαρίνα, φύγει η τσίκνα από τα αρνιά του συγκαμένου, και πέσει η πραγματική λόρδα, τότε τα ξαναλέμε.



Σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα μέτωπα, η Ελλάδα έχει οπισθοδρομήσει τουλάχιστον κατά δεκαετίες.
Το Πρώτη Φορά Αριστερά κινδυνεύει να γίνει Τελευταία Φορά Αριστερά ή Ποτέ Ξανά.
Και πολύ πιθανό αυτό να ήταν το αρχικό σχέδιο του Αλέξη, όπως είχα γράψει πιο παλιά, που σε καμιά περίπτωση δεν είναι μαρξιστής, και η Αριστερά που πρεσβεύει είναι γιαλαντζί.
Πιο πολύ για συνειδητό πράκτορα των «Εγγλέζων» τον κόβω, όπως έλεγε ο Μάρκος Βαφειάδης για τον Νίκο Ζαχαριάδη, παρά οτιδήποτε άλλο…



Το σκεπτικό μου ήταν ότι ο μόνος τρόπος για να απαξιωθεί παντελώς ο μαρξισμός ως εργαλείο ανάλυσης και ανατροπής είναι να απαξιωθεί στα μάτια μια ολόκληρης γενιάς που δεν είχε ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να διαβάσει Μαρξ, Λένιν, κλπ.
Και που αν την πείσεις ότι Αριστερά σημαίνει ατιμωρησία, μπαχαλάκηδες, έλλειψη λογοδοσίας, ανοιχτές φυλακές, διαδηλώσεις, ισοπέδωση, κατάργηση της αριστείας, θεσμική απουσία κινήτρων, κρατισμός με φουλ συνδικαλιστικά προνόμια, λαθρολαγνεία, κλπ κλπ τότε αργά ή γρήγορα μια ολόκληρη κοινωνία θα τη σιχαθεί και άρα θα την αποφεύγει μετά βδελυγμίας.
Κι ένα γρήγορο πέρασμά της από το Μαξίμου θα επιταχύνει την αηδία προς αυτήν.
Με αποτέλεσμα να βγουν κερδισμένοι αυτοί που ανέκαθεν κάνανε κουμάντο σε παγκόσμιο επίπεδο, χωρίς πλέον κανέναν φόβο ανατροπής.
Αυτό μοιάζει να εφαρμόζει εδώ και χρόνια ο δήθεν αριστερός Σύριζα του ημιμαθή Αλέξη.
Ο οποίος με μόνο εφόδιο το «αγωνιστικό» παρελθόν του ως καταληψίας, κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός, και κάποιοι εξίσου ημιμαθείς να τον χαρακτηρίζουν … Τσε των Βαλκανίων.
Και για να το πετύχει, εκτός από τη συγκυρία της κρίσης που του έκατσε, υποσχέθηκε κάθε είδους ανέφικτο πράγμα, το οποίο όμως πίστεψε ένας ολόκληρος λαός που ακόμη και σε νορμάλ εποχές τελούσε σε πνευματική βυθιότητα χάρη στη κυριαρχία του τίποτα και του καθεστώτος τηλεοπτικής δημοκρατίας που είχαμε.
Και έτσι φτάσαμε στο σήμερα.
Με μια κυβέρνηση καθρέφτη της ανεπάρκειας του λαού.
Με πρόεδρο της Βουλής μια «πιστοποιημένη» περίπτωση, και με υπουργούς τον κάθε ζαλισμένο πρώην συνδικαλιστή, αργόμισθο, επιτήδειο, εκατομμυριούχο, που δηλώνοντας Αριστερός απέκτησε τα εχέγγυα για να μας κυβερνάει.
Και που έχοντας βγάλει τα λεφτά του έξω (ή κρύβοντάς τα στον απορροφητήρα) το παίζει εκ του ασφαλούς οπαδός της περήφανης δραχμής.
Και γι αυτό πάμε κατά διαόλου εδώ και δυο μήνες, με τη κυβέρνηση να ψήνει αρνιά, να οργανώνει καρακιτς φιέστες, την ώρα που η οικονομία έχει διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη και η ανεργία βαράει κόκκινα.
Όπου αντί για τους ζουρνάδες που θα άκουγε και θα χόρευε η Μέρκελ, ακούμε εμείς κλαρίνα (που τα παίζει μετά χαράς ο Μπαρουφάκης) του συγκαμένου υπουργού της Άμυνας.
Και να θεωρεί μέγιστη επιτυχία ότι ΘΑ πληρωθεί τελικά η δόση στους μέχρι πρότινος «τοκογλύφους».
Τα άλλα περί σκισίματος του μνημονίου, περί 751 ευρώ, περί αυξήσεων,  κλπ πέρασαν στις καλένδες. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Μέχρι και η ανθρωπιστική κρίση πέρασε σε δεύτερο πλάνο, με μόλις 98(!)  νοικοκυριά να ηλεκτροδοτούνται δωρεάν, ενώ τα 500 εκατομμύρια που μας περίσσευαν πάνε στα αμερικανάκια, για να μας αναβαθμίσουν αεροσκάφη της εποχής του Βιετνάμ, που μας πούλησαν κάποτε μεταχειρισμένα.
Εδώ φτάσαμε στο σημείο ο αρμόδιος υπουργός να βγάζει κάθε τόσο επίσημη ανακοίνωση για το αν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του  μήνα…
Για τέτοια πετυχημένη διακυβέρνηση μιλάμε.
Χώρια οι δεκάδες καταλήψεις κτιρίων κλπ κάθε μέρα από τους αντιεξουσιαστές μπαχαλάκηδες, που βρήκαν επιτέλους ελεύθερο γήπεδο για να παίξουν, αφού τόσο ο υπουργός Προ Πο όσο και ο της Δικαιοσύνης τους χαϊδεύουν κανονικά, αν δεν τους στηρίζουν ενδόμυχα.




Και να σημειώσουμε εδώ, για κάποιους που ακόμη θεωρούν ότι ο Σύριζα διαθέτει και σοβαρούς στις τάξεις του, ότι μίλησε επιτέλους ο σοβαροφανής κ. Παππάς, ο κολλητός του Αλέξη, και τι είπε; Ότι τους μπαχαλάκηδες τους βάζει η Δεξιά ή η Νέα Δημοκρατία, για να πολεμήσει την … αλλαγή!
Και ήρθε και η πνευματική διανόηση του τόπου για να επιβεβαιώσει την αρλούμπα του Παππά, εξ ονόματος της Άντζης Σαμίου….
Μιλάμε για την πλήρη διαστρέβλωση της αλήθειας, για το μαύρο που γίνεται άσπρο ανερυθρίαστα, και για πραγματοποίηση μπροστά στα μάτια μας του 1984 του Τζορτζ Όργουελ, σε μια βαλκάνια και σαφώς πιο μίζερη εκδοχή του.
Βέβαια, επιμένω ότι είναι τόση η ζαλάδα του λαού μας, που αν γίνονταν σήμερα εκλογές, ο Σύριζα θα έπαιρνε 45%. 

Πως και γιατί μη ρωτάτε… δεν είμαι ψυχίατρος.
Πάντως υποψιάζομαι ότι έχει κάτι να κάνει με το σύνδρομο της Στοκχόλμης.
Από κει και πέρα, νομοτελειακά, όλες αυτές οι αστοχίες της κυβέρνησης, που φλερτάρει περήφανα με την χρεοκοπία μας, αργά ή γρήγορα θα έχουν ως αποτέλεσμα να αγριέψουν τα πράγματα.
Ειδικά αν μείνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι χωρίς χρήματα για έναν ή δυο μήνες.
Και στη συνέχεια όχι μόνο θα διολισθαίνει σταθερά η δημοφιλία της κυβέρνησης, αλλά κατά το φθινόπωρο μεριά την βλέπω να ψάχνει για ελικόπτερα διαφυγής (αν υπάρχει κηροζίνη).
Εκτός αν στο μεσοδιάστημα, λίγο τα αρνιά που υπόσχεται ο συγκαμένος, λίγο κανένα δανεικό από την … Ινδία (πάλι ο συγκαμένος), λίγο κανένας σοβαρός εισαγγελέας που θα δώσει εντολή για εγκλεισμό κάποιων θεσμικών παραγόντων σε δωμάτια με λαστιχένιους τοίχους (για το καλό τους), βελτιώσουν τη κατάσταση, και φτάσουμε στα Χριστούγεννα με την ίδια κυβέρνηση. Και με τους διεθνείς κερδοσκόπους να τρίβουν τα χέρια τους.
Πάντως, αν κρίνω από την μετεωρική άνοδο και πτώση (που είχα προβλέψει από εδώ μέσα) του Δρος Μπαρουφάκη, κάτι ανάλογο θα δούμε και με την κομπανία των πολιτικών απατεώνων που σήμερα παριστάνει ότι μας κυβερνάει…
Θα έχουν άσχημο τέλος… να μου το θυμηθείτε.

Strange Attractor


1 σχόλιο:

  1. πολύ καλό το σχόλιο Γιώργο,συμφωνώ και επαυξάνω!Θα κλάψουν μανούλες,αυτό που φοβάμαι είναι ότι με τις μαλακίες που κάνει ο Τράμπ μην πάρει αέρα ο σχιζοφρενής ψευτοσουλτάνος και μας δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα στο Αιγαίο και μετά τον οικονομικό εξευτελισμό υποστούμε και αυτή την ξεφτίλα.Οι κυβερνώντες ζουν στον ρυθμό του Σπίρτζη κόβουμε κορδέλες σε έργα που δεν έχουν τελειώσει για να ανεβαίνει το λίμπιντο του Αλ6.Με εκτίμηση Γιώργος Νικόλαος Ασημακόπουλος............

    ΑπάντησηΔιαγραφή