14.4.15

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα….



Πάει κι αυτό. Πάσχα ήταν και πέρασε.
Και τι Πάσχα; Όλα τα είχε…
Τον Αλέξη να παρακολουθεί σεμνά τον επιτάφιο, το άγιο φως, τον συγκαμένο ντυμένο διάκονο με χρυσά άμφια να το περιμένει στο αεροδρόμιο, χιλιάδες ψητά αρνιά, τον συγκαμένο πάλι με στρατιωτικό τζάκετ να τα σουβλίζει, και μετά με λαμέ κοστούμι να τα μασουλάει, την Κουντουρά να χορεύει τσάμικα,  κλπ κλπ.




Υπάρχει πολλή ευλάβεια, και πολλή εθνικοφροσύνη, κι αυτό βγαίνει προς τα έξω…
Βέβαια, τόσα αρνιά είχαν να σουβλιστούν από τον στρατό…  από την εποχή της χούντας… αλλά έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Κάνουν τον κύκλο τους.
Ας είναι καλά η αριστερή μας κυβέρνηση με τον πάντα μπροστάρη υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κόκκινο Πάνο (όνομα και πράγμα μιας και μπούκωσε από τα πολλά αρνίσια μπούτια που κατέβαζε δυο μέρες σερί, χωρίς να πάρει ανάσα).
Και οι υπόλοιποι ότι φάγαμε φάγαμε…


Το μόνο που περιμένουμε τώρα είναι να έρθει το καλοκαιράκι μπας κι αρχίσουν επιτέλους τα μπάνια του λαού, και ξεχαστούμε. Διότι από κυβερνητικό έργο (εκτός από τις σούβλες) δεν…
Λόγια του αέρα ψηφίσαμε.
Όσον αφορά στα πολιτικά και οικονομικά θέματα δηλαδή, άκρα του τάφου σιωπή.
Η Πρώτη Φορά Αριστερή και άφθαρτη κυβέρνηση συνεχίζει τον κατήφορο σφυρίζοντας αδιάφορα, και η αντιπολίτευση ρίχνει που και που καμιά μπαλωθιά για τη τιμή των όπλων.
Και στο ενδιάμεσο ο άλλοτε περήφανος λαός, που παρακολουθεί μελανιασμένος τον ολισθηρό δρόμο που επέλεξε με τη ψήφο του, αλλά και οι … λαθρομετανάστες που βρήκαν επιτέλους τη γη της επαγγελίας, όπου μέχρι και ψητό αρνάκι τους προσφέρουμε (χώρια τον ήλιο) επειδή μας προτίμησαν ως προορισμό (ο Καμίνης θα βάλει, λένε, και ξαπλώστρες στην Ομόνοια για την ηλιοθεραπεία τους).
Ο δε Πάνος, που κάποτε άστραφτε και βρόνταγε για τα «εθνικά» ζητήματα, και που επί Σαμαρά ήταν όλο κόκκινες γραμμές, τώρα ποιεί την νήσσαν, ασχολούμενος με τα στρατιωτάκια του, την ώρα που καραβιές ολόκληρες «παλιννοστούντων» Σουδανών και Σομαλών φτάνουν καθημερινά στα «πάτρια εδάφη»! Αυξάνοντας τους δείκτες του τουρισμού μας… 
Μπούκωσα αφού...
Βέβαια, ο πατριώτης Πάνος έχει βάλει και τώρα κόκκινες γραμμές, λένε. Ακούγεται μάλιστα πως χθες βράδυ, ανάμεσα στις σόδες που κατέβαζε, διαμήνυσε με στόμφο στη κυβέρνηση ότι «μέχρι εδώ»… το πολύ πολύ, λέει,  να δεχτεί συνολικά ως τρία εκατομμύρια «ψυχές». Όχι παραπάνω… γιατί θα το κάνει Κούγκι!
Και μετά συνέχισε και πάλι με τις σουρωτές, μπας και συνέλθει από τα επτά κιλά κατσικάκι που καταβρόχθισε από μόνος του γιορτάζοντας το άγιο Πάσχα των Αιλλύνων.
Η δε αρμόδια για την «μεταναστευτική πολιτική» (χα χα χα) κα Τασία δήλωσε ότι δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, όπως διαδίδουν τα παπαγαλάκια του Σαμαρά, και όσοι υπάρχουν είναι μόνο τα πρωινά στις πλατείες διότι … «λιάζονται»!
Ναι στα σοβαρά έτσι είπε. Όπως είχε πει κάποτε ότι όσοι απελευθερώνονται από τα κέντρα κράτησης δηλώνουν διεύθυνση κατοικίας για να τους βρίσκουν οι αρχές, και δεν είναι χύμα στο κύμα όπως λένε οι συκοφάντες μνημονιακοί μισάνθρωποι !!!!!
Εν τω μεταξύ το κυβερνητικό επιτελείο (χωρίς την αρμόδια υφυπουργό) ετοιμάζει, λένε, σχέδιο διαχείρισης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, με κεντρικό άξονα μάλλον τη φαεινή ιδέα του Φλαμπουράρη να τους «δώσουμε όλους ελληνικά διαβατήρια»! Αρκεί να τους βρούνε οι αστυνομικοί στις διευθύνσεις που δήλωσαν…. Μπουχαχαχα……
Οι νοήμονες πολίτες παρακολουθούν ανήμποροι τη συνεχή διολίσθηση των πάντων, από μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε θαύματα και πραγματοποιεί σαμποτάζ… άλλη λέξη πιο κατάλληλη δεν βρίσκω για να περιγράψω την παταγώδη αποτυχία των μαθητευόμενων (δήθεν αριστερών) μάγων του Σύριζα, που αλά μπρατσέτα με τους ψεκασμένους μας οδηγούν στη καταστροφή.
Οι συνειδητοποιημένοι συριζαίοι όμως πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Μιλώ για αυτούς του 3-4%, που επιτέλους βλέπουν το όραμά τους για ολικό και γενικευμένο μπάχαλο να πραγματοποιείται.
Διότι αυτό που θέλανε γίνεται. Πάμε ολοταχώς προς χρεοκοπία, πλην όμως απελευθερώθηκαν οι λαθρομετανάστες, νομιμοποιήθηκαν ντε φάκτο οι καταλήψεις, βγήκε (φωτογραφικός) νόμος για την απελευθέρωση του Ξηρού, και όπου να’ ναι θα μπουν στη φυλακή οι προδότες που μας έφεραν το μνημόνιο.
Τι το καλύτερο για όλους αυτούς που έτσι στα ξαφνικά, από το πουθενά, χάρη στη παγκόσμια οικονομική κρίση που μας τύλιξε, έγιναν κυβέρνηση! Ούτε στον ύπνο τους δεν το φαντάζονταν πριν μερικά χρόνια, τότε που μας κοιτούσανε στα μάτια μπας και τους λυπηθούμε και περάσουν το 3% και μπουν κι αυτοί στη βουλή.
Τώρα όμως… ποιος τους πιάνει;
Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, έχουν κι αυτοί τους νταλκάδες τους.
Ξέρετε τι είναι να είσαι πούρος αριστερός, αντιεξουσιαστής, Μαοϊκός, κλπ και μια φορά στις χίλιες που σου κάθεται το λαχείο να κυβερνήσεις, να σου τύχει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο συγκαμένος, που παρέα με τον Τέρενς και τον Νικολόπουλο σε εκπροσωπούν;
Ε αυτό πια δεν τρώγεται… άσχετα αν κάνει τη πάπια ο Λαφαζάνης.
Βέβαια, θα μου πείτε έχουν πάρει μεταγραφή την Ραχήλ, η οποία εξελέγη παμψηφεί με αριστερό κόμμα!!!!! Ιδού πεδίο λαμπρό για την ψυχιατρική, ή αντικείμενο διατριβής για την ψυχολογία του όχλου.
Και μιας και μίλησα για ψυχιατρική, μου αρέσει που πολλοί πέφτουν από τα σύννεφα με την συμπεριφορά της Προέδρου (μία είναι η Πρόεδρος) σε βενζινάδικο της Αιδηψού.
Εγώ χωρίς να είμαι ψυχίατρος, ούτε καν νοσηλευτής με σπουδές σε ΙΕΚ, και είχα καταλάβει ότι η  κυρία αυτή δεν παίζει με ολόκληρη τη τράπουλα… ότι της λείπουν χαρτιά. Αυτοί που την εξέλεξαν (και για ΠτΒ) δεν το είχαν αντιληφτεί;
Και εκτός από certifiable (γκουγκλάρετέ το όσοι δεν γνωρίζετε τον όρο) η κυρία αποδεικνύεται και σπαγγοραμένη. Αλλιώς πως εξηγείται το να έχει τόσα πολλά χρήματα (όπως όλοι οι κορυφαίοι συριζαίοι) αλλά να μην δίνει μερικά ευρώ για να έχει κάλυψη από οδική βοήθεια; Μα τόσο σφιχτή;

Και εν πάση περιπτώσει, ο Τσε Ντουντούκας τι κάνει; Μόνο μεγάφωνα ξέρει να κουβαλάει; Από λάστιχα και φούιτ δεν κατέχει το παιδί;
Τέλος πάντων, μπορεί εγώ ο ποταπός να λέω και να γράφω τις κακίες μου, όμως τουλάχιστον ο Δρ Μπαρουφάκης παλεύει για το καλό μας. Για το σκίσιμο του επαχθούς μνημονίου.
Τι; Βαρούσε προσοχές στη Λαγκάρντ υποσχόμενος να είναι καλό παιδί και να μη παραλείψει να πληρώσει ούτε μια δόση από αυτά που μας φέσωσαν οι σαμαροβενιζέλοι;
Πέφτω από τα σύννεφα…
Θα μου πείτε τι περίμενες; Να σκίσουν το μνημόνιο;
Μα αυτοί ούτε τα διόδια δεν τολμούν να μειώσουν…
Τέλος πάντων, θα τα λύσει όλα ο Στρατούλης, που έλεγε και η Γιούλα Μπουρδόλη πριν την εξαφανίσουν κι αυτήν… Ίσως και ο Μπαρουφάκης, αν βρει χρόνο από τις συνεντεύξεις, τις διαλέξεις, και τις φωτογραφήσεις.
Βέβαια έχει κι αυτός τώρα τον προσωπικό του ενδοοικογενειακό νταλκά, και ποιος τον σώζει από τη κρεβατομουρμούρα; Τις δόσεις και τα μνημόνια θα σκέφτεται;
Βλέπετε, η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει ως πρωτεργάτης υπουργός, απελευθερώνει τους δολοφόνους της 17Ν με φωτογραφικές διατάξεις, άτομα δηλαδή που μεταξύ άλλων σκότωσαν τον πρώην πεθερό της συζύγου του, η οποία εκτός από αδήλωτα στην εφορία και στον ΕΟΤ ενοικιαζόμενα ρουμς του λετ, έχει και δυο παιδιά με τον γιο του εκτελεσθέντος … εγγόνια του δηλαδή.
Άρα η κυβέρνηση του Γιάνη απελευθερώνει τους καταδικασθέντες εκτελεστές του παππού των «παιδιών» του! Μπέρδεμα…
Τόλμη και γοητεία… Δυναστεία… σε μια πιο βλαχομπαρόκ βαλκάνια εκδοχή.
Να δείτε που στο τέλος θα γυριστεί και καμιά ταινία με σκηνοθέτη τον Πάντζα.
Στο ρόλο του Δρος Μπαρουφάκη εκείνος ο σκληρός Άγγλος με τη φαλάκρα που όλους τους δέρνει. 

Όσο για τον Αλέξη, ιδανικός στο ρόλο του θα ήταν ο Τζανετάκος, αλλά δυστυχώς μάλλον γέρασε, οπότε  πάμε για λύση Τομ Κρουζ.
Για τη Ζωζώ δεν χρειάζεται σκέψη. Ο διάσημος σαγόνας είναι ότι πρέπει…
Και για τον Σκουρλέτη καλός θα ήταν ο Ντένζελ Ουάσιγκτον… του μοιάζει.
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα… δεν λέω!

Strange Attractor

ΥΓ- Αληθεύει ότι ο Πάνος έβγαζε σέλφι με τα κοκορέτσια;
ΥΓ2- Τελικά το είπε ο Φλαμπουράρης και το' κανε: Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβ. εκπροσώπου, η Ελλάδα θα δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους (λαθρο)μετανάστες για να πάνε όπου στο καλό στην Ευρώπη θέλουν.
Μας βλέπω εκτός Σέγκεν ως αύριο το πρωί... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου