29.4.15

Αλέξη χάσαμε…



(Προ)χθες είχαμε γιορτή. Θα την γιορτάζουμε κάθε χρόνο γιατί έτσι πρέπει.
Είναι η αποκαθήλωση της Αριστεράς.
Αυτής της Αριστεράς που επαγγέλθηκε ο Τσίπρας, με την οποία κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, του υφάρπαξε την ψήφο, συνεχίζει να τον εμπαίζει και την ίδια στιγμή οδηγεί τη χώρα σε μια ανεπανάληπτη τραγωδία.



(Προ)χθες ήταν η απομυθοποίηση του Βαρόνου Μινχάουζεν σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.
Πράγματι η συνέντευξη είχε μεγάλο ενδιαφέρον και την παρακολούθησαν χιλιάδες Έλληνες. Συριζαίοι βαμμένοι, ψηφοφόροι του Τσίπρα που τον πίστεψαν προεκλογικά, περίεργοι για το τι θα έλεγε έπειτα από τρεις μήνες απραξίας, εξοργισμένοι Έλληνες που καταστρέφονται και θέλουν από κάπου να πιαστούν.
Αν όλοι αυτοί περίμεναν να ακουμπήσουν στον ώμο του πρωθυπουργού καλύτερα να το ξεχάσουν…



Ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε πόσο «λίγος» είναι ακόμη και για μια Ελλάδα που έχει «μικρύνει», τουλάχιστον ως προς τις απαιτήσεις της από το πολιτικό σύστημα.
Ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι είναι ο αρχηγός μιας στημένης και καλά οργανωμένης «απάτης» που ξεκίνησε από το 2012 και ολοκληρώθηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου.
Ίσως ποτέ άλλοτε, ακόμη και από τις πιο κακές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τόση κυνικότητα και ταυτόχρονα με τόση ασάφεια δεν είδαμε τη διάψευση των προσδοκιών των πολιτών.
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε σκληρά μέτρα προκειμένου να κλείσει η συμφωνία. Κι αν αυτή δεν κλείσει τότε… ας αποφασίσει ο λαός με δημοψήφισμα.
Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να πληρώσουμε και φέτος ΕΝΦΙΑ, αυτόν τον κακό φόρο που επέβαλε ο κακός Σαμαράς και για τον οποίον εν πολλοίς έπεσε η κυβέρνηση.
Θα τον πληρώσουμε εκτός κι αν πιάσει ο Τσίπρας τους στόχους που έχουν τεθεί. Με λίγα λόγια, σιγουράκι ο φόρος αφού όχι μόνο στόχους δεν θα πιάσει αλλά θα είναι πολύ χειρότερη η οικονομία φέτος.
Το προαναγγέλλουν όλοι, Έλληνες και ξένοι, ότι το τρίμηνο της αφασίας οδήγησε τη χώρα σε βαθιά ύφεση, την κατανάλωση στα Τάρταρα, την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο ναδίρ.
Μα καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε 36% γιατί ο κόσμος πίστευε ότι δεν θα ξαναπληρώσει το φόρο αλλά θα πληρώσουν οι πλούσιοι και οι έχοντες μεγάλη περιουσία; Το τεράστιο ψέμα αποκαλύφθηκε.
Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ισχύσουν οι φοροαπαλλαγές που είχε υποσχεθεί, να μην αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, να μη μειωθούν οι φόροι και να μην αυξηθούν οι μισθοί.
Μα καλά για όλα αυτά δεν έγινε πρωθυπουργός;
Για όλα τα παραπάνω δεν ψήφισε ο κόσμος ΣΥΡΙΖΑ αγανακτισμένος από την προηγούμενη κυβέρνηση;
Αυτή ήταν η μεγάλη αλλαγή, η επανάσταση της Αριστεράς;
Ο Τσίπρας δεν έλεγε ότι θα πρωτοτυπήσει και θα εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε;
«Τι να κάνουμε δεν σκίσαμε με τη μία το μνημόνιο» παραδέχθηκε.
Μα γι’ αυτό δεν σε ψήφισε ο κόσμος κύριε ψεύτη;
Για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αυτές που χαρακτήριζε πραξικόπημα επί ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ήταν μεγάλη ανάγκη να τις εφαρμόσει αλλά δεν προτίθεται να συνεχίσει να το κάνει.
Ο ψεύτης σε όλο του το μεγαλείο.
Απέφυγε συστηματικά να απαντήσει γιατί η Μέρκελ του λέει «όχι», γιατί οι δανειστές δεν χορεύουν στο ρυθμό που αυτός δίνει. Τι να απαντήσει άλλωστε; Παραπέμπουμε τον κόσμο στα όσα έχει πει προεκλογικά.
Όταν υποσχόταν ότι η Γερμανία θα υποκύψει, ότι οι Ευρωπαίοι θα τρομάξουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Podemos, όταν έλεγε ότι ο Ντράγκι θα τους δώσει άφθονο χρήμα, αλλά τώρα τον ξεγέλασε.
Και πάμε στο τελικό σημείο, στο δημοψήφισμα. Είναι το μόνο που δεν το είπε προεκλογικά. Είναι η… έκπληξη δημοκρατίας που θέλει να κάνει στον ελληνικό λαό. Θα πάρει σκληρά μέτρα, που δεν θα έχουν καμιά σχέση με τις ψεύτικες υποσχέσεις, με σκοπό να κλείσει τη συμφωνία.
Αν τα δεχθούν οι δανειστές έχει καλώς, πάμε παρακάτω στη νέα διαπραγμάτευση για τα επόμενα χρόνια, που σημαίνουν νέα μέτρα.
Αν πάλι τα μέτρα που ζητούνται είναι φρικτά τότε… ας αποφασίσει ο λαός. Δηλαδή η κυβέρνηση που εξελέγη πριν μερικούς μήνες αισθάνεται άβουλη, αδύναμη και παραδεχόμενη ότι όσα είπε προεκλογικά ήταν ψεύτικα. Και ρίχνει την ευθύνη στον κόσμο.
Είναι η πιο «βρόμικη» πρόταση που έχει γίνει ποτέ και δείχνει τον πολιτικό κυνισμό του κ. Τσίπρα. Άλλωστε, αν δε μπορεί να κυβερνήσει ας παραιτηθεί, να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και να μαζέψει το χάλι της Αριστεράς.
Όμως, ακόμη και το δημοψήφισμα αποτελεί μια μεγάλη παγίδα για τον ελληνικό λαό.
Είναι η νέα μεγάλη κοροϊδία που στήνει ο κ. Τσίπρας, το νέο τζογάρισμα που κάνει στις πλάτες του κόσμου.
Γιατί ας σκεφτούμε σοβαρά: Τι θα προσφέρει το δημοψήφισμα; Ακόμη κι αν ο κόσμος επιλέξει να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ με μεγάλες θυσίες, πώς ο κ. Τσίπρας θα αντέξει να ψηφίζει τόσο σκληρά μέτρα στη Βουλή; Πώς θα τολμά να κυκλοφορεί χωρίς να τρώει ξύλο;
Τι θα κάνει με τους βουλευτές τους και τα ακραία στελέχη του;
Ο κ. Τσίπρας με τη χθεσινή συνέντευξή του επιβεβαίωσε ότι είναι… άλλος.
Δεν είναι ο Αλέξης ο Τσαβεστής. Δεν είναι ο Τσεγκεβαριστής, δεν είναι ο λαοπρόβλητος πολιτικός που ο κόσμος τον ακλούθησε τυφλά.
Είναι ο «Μερκελιστής», ο σκληρός νεοφιλελεύθερος που προσκυνά τους δανειστές. Είναι όλα αυτά που κατηγορούσε τους προηγούμενους που καταδικάστηκαν από τον κόσμο.
Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, λέει ο λαός.
Στην περίπτωση του Τσίπρα χάρηκε μόλις τρεις μήνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου