16.4.15

Περί Τασίας… και λοιπών «δικαιωματιστών».



Περισσότεροι από 300 παράνομοι μετανάστες αποβιβάζονται -κατά μέσο όρο- καθημερινά στο λιμάνι του Πειραιά με τα πλοία της γραμμής.
Πρόκειται για το νέο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την αθρόα εισροή μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου οι οποίοι, με βάση τις πολιτικές της νέας κυβέρνησης, λαμβάνουν αδιακρίτως άδεια παραμονής έξι μηνών, μπαίνουν από τα νησιά στα πλοία και ξεχύνονται στους δρόμους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. 




Προηγήθηκε το επεισόδιο με τις δύο κυρίες-στελέχη της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν εγκατασταθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και -στο όνομα της αναπληρώτριας υπουργού Χριστοδουλοπούλου- υπαγόρευαν σε ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. τη νέα μεταναστευτική πολιτική.
Όταν το εν λόγω έγγραφο διέρρευσε και προκλήθηκε πολιτικός θόρυβος, το Μαξίμου μίλησε για προβοκάτσια και τον λογαριασμό πλήρωσε ο αρμόδιος υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ…



Η ανάθεση στην κυρία Χριστοδουλοπούλου του τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής, είναι κλασικό δείγμα της τακτικής του Αλέξη Τσίπρα να τηρεί τις εσωκομματικές ισορροπίες. 
Το κράτος όμως, δεν είναι ο κομματικός μικρόκοσμος.
Με το ίδιο κριτήριο επέλεξε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την προεδρία της Βουλής.
Όπως σχολίασε ανώτατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «η Ζωή δεν είχε κρύψει τον άκαμπτο και συγκρουσιακό χαρακτήρα της. Την ευθύνη για όσα συμβαίνουν την έχει ο Τσίπρας και όχι αυτή. Δεν χρειαζόταν και πολύ μυαλό για να προβλέψεις πώς θα εξελίσσονταν τα πράγματα».
Η κυρία Χριστοδουλοπούλου, για να επιστρέψουμε σ’ αυτήν, ανήκει στην ομάδα των δικαιωματιστών του ΣΥΡΙΖΑ.
Υποστηρίζει την πολιτική ανοιχτών συνόρων, την κατεδάφιση του φράχτη στον Εβρο, την υποδοχή και ένταξη και όχι τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών και την παροχή ιθαγένειας όχι μόνο σε όσους αλλοδαπούς έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά και σε όσους μένουν εδώ αρκετά χρόνια.
Μπορεί αυτές οι απόψεις να είναι σχετικά δημοφιλείς στην Κουμουνδούρου, αλλά -όπως προκύπτει και από δημοσκοπήσεις- μόνο μία αμελητέα μειονότητα της κοινωνίας τις συμμερίζεται.
Στη συντριπτική πλειονότητά τους οι πολίτες, αλλά και όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, τις θεωρούν εθνικά επικίνδυνες.
Για όσους όμως έχουν αυτοαναγορευτεί πρωτοπόροι και θεωρούν ότι καθοδηγούν τις μάζες, η γνώμη των πολιτών δεν έχει μεγάλη σημασία. Θεωρούν ότι η υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ για να τερματίσει τις μνημονιακές πολιτικές προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία στην Κουμουνδούρου να επιβάλει τις απολύτως μειοψηφικές απόψεις της εκμεταλλευόμενη την εξουσία.
Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν και τη δεδομένη αντίθεση των ΑΝ.ΕΛ.
Ποντάρουν στην απροθυμία του Πάνου Καμμένου να θέσει σε δοκιμασία τον κυβερνητικό συνασπισμό και θεωρούν πως τα σχετικά νομοσχέδιά τους θα περάσουν με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Μπορεί λόγω της αντίδρασης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη να μην υλοποιήθηκε η δεδηλωμένη πρόθεση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου να κατεδαφιστεί ο φράχτης στον Εβρο, αλλά οι δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ δεν το βάζουν κάτω.
Ετοίμασαν νομοσχέδια για μαζική νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών και μαζική παροχή ιθαγένειας.
Τα «χαρμόσυνα» νέα για τη νέα μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας κυκλοφόρησαν γρήγορα από τα κυκλώματα των διακινητών.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο τρίμηνο του 2015 να έχουμε τριπλασιασμό των μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα από το Αιγαίο. Η δε απελευθέρωση όσων κρατούνταν στην Αμυγδαλέζα, χαιρετίστηκε ως μεγάλη νίκη από τους δικαιωματιστές.
Πιθανότατα, όμως, η Αμυγδαλέζα να ξαναγεμίσει, αφού τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχουν πλημμυρίσει από τις νέες μαζικές παράνομες εισροές μεταναστών.
Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι θα νοικιάσει άδεια σπίτια, ξενοδοχεία και δημοτικά κτίρια για να φιλοξενήσει τους παράνομους μετανάστες!
Δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός ότι η Πολιτεία δεν δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον για τις πολλές χιλιάδες Ελλήνων αστέγων της πρωτεύουσας.
Αλλά όταν κάθε μήνα εισέρχονται χιλιάδες νέοι παράνομοι μετανάστες, που τελικώς καταλήγουν στο Λεκανοπέδιο, είναι προφανές ότι ακόμα και εάν η κυρία Χριστοδουλοπούλου εφαρμόσει το σχέδιό της, θα εξασφαλίσει φιλοξενία μόνο για ένα μικρό αριθμό.
Με άλλα λόγια, το πρόβλημα θα παραμείνει άλυτο και θα οξύνεται.

Σταύρος Λυγερός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου