11.5.15

Τον ΕΝΦΙΑ τον γράφω, κάνω ένα μπάφο!



Αφού δεν πρόκειται να γλιτώσουμε από τα Μνημόνια, ας αποποινικοποιήσομε την κάνναβη, να ωφεληθεί και η ελληνική οικονομία!
Οι υπέρμαχοι της κίνησης για την αποποινικοποίηση μιλούν για την προοπτική μιας εθνικής βιομηχανίας παραγωγής κάνναβης, με εκτιμώμενο ετήσιο τζίρο της τάξης των 2,5 δις ευρώ ετησίως και σαράντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.




Η 1η γιορτή της Κάνναβης στην Ελλάδα είναι γεγονός και πραγματοποιείται σήμερα 9 Μαΐου στην Πλατεία Συντάγματος απέναντι από τη Βουλή.
Θα συμμετάσχουν δεκάδες φορείς, ανάμεσα τους η Νεολαία και ο Τομέας Δικαιωμάτων το ΣΥΡΙΖΑ…



Είναι η λύση για όλα τα προβλήματα:
Τον ΕΝΦΙΑ τον γράφω, κάνω ένα μπάφο!
Και «α» και «ου», μαστούρα ναι παντού!
Το Athens Cannabis Protestival έχει βασικό σύνθημα «Φτου Ξελευθερία» και αίτημα την αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών και τη νομιμοποίηση της θεραπευτικής και ψυχαγωγικής χρήσης/αυτοκαλλιέργειας κάνναβης, φιλοδοξώντας να εξελιχθεί σε μια ογκώδη συγκέντρωση διεκδίκησης, μεταξύ άλλων, του «αναφαίρετου δικαιώματος που έχει το κάθε άτομο από την αρχαιότητα να διαλέγει το ευφορικό του μέσο». Άλλωστε η αφίσα της διοργάνωσης είναι εμπνευσμένη από την αρχαιοελληνική μελανόμορφη αγγειογραφία με τη θεά Αθηνά σε μια αιρετική απεικόνισή της να καλλιεργεί το φυτό της κάνναβης περνώντας το μήνυμα: «Συν Αθηνά και χείρα κίνει».
Βασικοί χορηγοί της 1ης Γιορτής Κάνναβης είναι δύο μεγάλες διαδικτυακές ισπανικές πλατφόρμες πώλησης σπόρων του φυτού.
Οι ιστοσελίδες cannabiseeds.com και pyramidseeds.com, με πρόσβαση στις καλύτερες τράπεζες σπόρων στον κόσμο, όπως διαφημίζουν, και μότο «Πλέον, κανένας σπόρος δεν χάνεται - όλοι βρίσκουν τον παραλήπτη τους!!!», προσφέρουν «ασφαλή και διακριτική αποστολή σε όλη την Ευρώπη», αναμένοντας να ανοίξει και η ελληνική αγορά.
Θα είμαστε ο σπόρος (κάνναβης) που δεν πεθαίνει!
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι διοργανωτές της 1ης Γιορτής Κάνναβης δεν ξεχνούν να υπενθυμίσουν στον κ. Τσίπρα την υποστήριξή του στις θέσεις τους κατά το παρελθόν. «Γνωρίζουμε την ευαισθησία σας γύρω από το θέμα. Έχετε άλλωστε, όπως και χιλιάδες άλλοι, συνυπογράψει τα αιτήματά μας, την έκκληση για τον εξορθολογισμό των πολιτικών για τα ναρκωτικά, την οποία καταθέσαμε στη Βουλή στις 25 Ιουνίου 2010 ».
Η επιστολή αυτή, με αποδέκτη τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ανέλυε το προτεινόμενο αντιαπαγορευτικό πλαίσιο, το οποίο περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, την αποποινικοποίηση της χρήσης όλων των ψυχοτρόπων ουσιών και τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας μικρού αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης για προσωπική χρήση».
Επιπλέον, δεν παραλείπουν να υπενθυμίσουν τους στενούς αγωνιστικούς δεσμούς που συνδέουν τον ΣΥΡΙΖΑ με το κίνημα.
«Είναι γνωστό επίσης ότι η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις αντιαπαγορευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνουμε τα τελευταία χρόνια, όπως και τη φετινή διαδήλωση-συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στις 9 Μαΐου, στην οποία σας προσκαλούμε για να σας ενημερώσουμε από κοντά».
Το περίγραμμα των ευνοϊκών συγκυριών ολοκληρώνεται από το γεγονός ότι «υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο Νίκος Παρασκευόπουλος που το 2011, ως πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, είχε παρουσιάσει στο Κοινοβούλιο ένα αρκετά θετικό νομοσχέδιο που (ενώ σήκωνε βελτιώσεις) ουσιαστικά αποποινικοποιούσε τη χρήση ουσιών, έκανε την προσωπική καλλιέργεια κάνναβης ατιμώρητο πταίσμα και ενίσχυε τα προγράμματα μείωσης της βλάβης».
Σε αυτή τη συλλογιστική, οι υπέρμαχοι της αποποινικοποίησης της κάνναβης προτείνουν στον κ. Τσίπρα ένα μοντέλο όπου η νόμιμη χρήση της κάνναβης να εστιάζει «στο δικαίωμα της ελευθεροχρησίας και της αυτοκαλλιέργειας, καθώς και στη μη κερδοσκοπική συλλογική διάθεση που να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένη συλλογική ζήτηση μέσα από τη θεσμοθέτηση των κοινωνικών λεσχών κάνναβης»!
Ο θεσμός των ΚΑΠΗ που υπάρχει ήδη, θα μπορούσε να λειτουργήσει και προς αυτή την κατεύθυνση.
Ας κόψουν επικουρικές, ας κόψουν κύριες συντάξεις, με ένα τσιγαριλίκι, οι συνταξιούχοι θα διευρύνουν τους ορίζοντες τους.
Συνεχίζουν: «Δεν θέλουμε να αναπτυχθούν μονοπώλια είτε από την αγορά (π.χ. όπως στα τσιγάρα και το αλκοόλ), είτε από το κράτος (με αδειοδότηση συγκεκριμένων μεγάλων εταιριών και υψηλή φορολόγηση) σε ό,τι αφορά τη θεραπευτική και ψυχαγωγική χρήση.
Δεν θέλουμε ένα εμπορευματοποιημένο μοντέλο, αλλά να διασφαλιστεί ο κοινωφελής χαρακτήρας του φυτού».
Πάμε φουλ για υπογραφή του τρίτου ή τρίφυλλου Μνημονίου.
Η θρησκεία είναι το όπιο των λαών και ο μπάφος το όπιο των υποτελών.
Με τη γενίκευση της χρήσης της θα παραχθούν πολίτες έτοιμοι για όλες τις αναγκαίες προσαρμογές. Στον ΦΠΑ, στο επίπεδο διαβίωσης, στην εκπαίδευση, στην περαιτέρω φτωχοποίηση ευρύτερων μαζών του λαού.
Οι «φυσικοί» πολιτικοί σύμμαχοι αυτών των μαζών μπορούν με άνεση και αποτελεσματικότητα να τις χαλιναγωγήσουν ...

Μ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου