15.5.15

Ανορθολογισμού το ανάγνωσμα…



Από τους μυριάδες μυριάδων ορθόδοξους χριστιανούς που έχουν κοινωνήσει, ουδείς ασθένησε από AIDS. Αυτό ας το θεωρήσουμε βέβαιο, παρότι δεν υπάρχουν σχετικές στατιστικές.
Και δεν υπάρχουν, επειδή ουδείς λόγος συντρέχει να εκπονηθούν, όπως δεν συντρέχει πια λόγος να κάνεις πειράματα για να αποδείξεις πως η Γη κινείται.




Οι γιατροί, όσοι τέλος πάντων προλαβαίνουν να ενημερώνονται για την πρόοδο στον τομέα των σπουδών και του επαγγέλματός τους και δεν βρίσκονται συνεχώς στο τηλεοπτικό μετερίζι τους (και σε δεύτερη μοίρα στο κοινοβουλευτικό), ξέρουν ότι ο ιός ΗΙV δεν μεταδίδεται με το σάλιο.
Ούτε με τον ιδρώτα, τα δάκρυα, το φιλί, τη χειραψία, την αγκαλιά.
Δεν είναι θαύμα λοιπόν η μη μετάδοσή του διά της μεταλήψεως. Φυσική είναι. Και επιστήμη…



Μολαταύτα, ο κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης, γιατρός άνθρωπος και επί σειρά ετών βουλευτής (στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και με μια μικρή στάση στη ΔΗΜΑΡ), θαυματολογεί.
Ισχυρίζεται ότι πρόκειται για θαύμα. Οτι η μεταλαβιά είναι ιοκτόνος.
Διατείνεται μάλιστα πως υπήρξε αυτόπτης μάρτυς του θαύματος, «όταν στο Νοσοκομείο Παίδων όλοι οι γιατροί τρελαθήκαμε που μια καθηγήτρια της Ιατρικής είπε ότι θα κοινωνήσει μαζί με τα παιδάκια που είχαν AIDS».
Την πιθανότητα να ήξερε η καθηγήτρια κάτι παραπάνω (επιστημονικό) από τον ίδιο δεν την υπολόγισε.
Αυτός, θαύμα ήθελε να δει και θαύμα είδε.
Αλλωστε λέει ότι έχει δει και λείψανα να θαυματουργούν. Εξ ου και η εναντίωσή του στην αποτέφρωση. Για να μη χαθούν μέσα στις στάχτες πιθανοί μελλοντικοί άγιοι.
Ούτε η Εκκλησία δεν προβάλλει τέτοιο επιχείρημα, που διαλύει τη σκέψη.
Χρόνια και χρόνια πολεμούν οι γιατροί, οι ασθενείς, οι άνθρωποί τους να βγάλουν από το AIDS τη σφραγίδα του Απόλυτου Κακού και της Θεϊκής Τιμωρίας που του φόρτωσαν εξαρχής άνθρωποι μάλλον κακοήθεις παρά ανενημέρωτοι.
Χρόνια και χρόνια πολεμούν τις βλακώδεις προκαταλήψεις και τη λειψή γνώση, εξαιτίας των οποίων εκτοπίζονται στο περιθώριο και αντιμετωπίζονται σαν αμαρτωλοί παρά σαν ασθενείς.
Κι έρχεται πότε ένας κ. Λοβέρδος (που ως υπουργός Υγείας διαπόμπευσε τις οροθετικές γυναίκες), πότε ένας κ. Μιχελογιαννάκης, για να ξαναταΐσουν λόγω ή έργω τις εντελώς παράλογες φοβίες.
Ο λειψανολάτρης βουλευτής δεν είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος ενός ανορθολογισμού που ροκανίζει τα λίγα που με κόπο και χρόνο κατακτήθηκαν. Υπάρχουν και οι βέβαιοι πως η Ελλάς ψεκάζεται από σκοτεινές δυνάμεις, όπως η υποψήφια βουλευτίνα των ΑΝΕΛ που διεκδίκησε την αντιπροεδρία του ΕΦΕΤ. Υπάρχουν οι πιστοί του δόγματος ότι όλες οι γλώσσες κατάγονται από τα ελληνικά, ότι η επαρχία Γιουνάν της Κίνας είναι αμιγώς ελληνική και ότι ο Αρης κατοικείται από Δωριείς.
Και υπάρχουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, ακρότατοι ανορθολογιστές που πρεσβεύουν ότι πούρος πατριώτης είσαι μόνο αν τυγχάνεις και ψηφοφόρος των ναζιστοφρόνων φιλοχιτλερικών.
Ελεος…

Παντελής Μπουκάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου