18.5.15

Εάλω και πάλι το κράτος…



Πρώτοι διδάξαντες ήταν μετά το '81 οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ, με τις ορδές τους, που επονομάστηκαν από τους αντιπάλους τους πρασινοφρουροί.
Την τακτική αυτή ακολούθησαν και οι κυβερνήσεις της ΝΔ που ακολούθησαν. Μεγάλα υπουργικά συμβούλια για να βολευτεί το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής ομάδας και από εκεί και κάτω η πληθώρα των γενικών γραμματέων και των ειδικών συμβούλων.
Και φυσικά οι διοικητές οργανισμών και των κάθε λογής κρατικών επιχειρήσεων.




Σε αυτό το κράτος, που σε επίπεδο αξιωματούχων, ήταν και είναι μεγαλύτερο από αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών, όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι διέθεταν αυτοκίνητο και οδηγό.
Τα κάθε λογής κρατικά αυτοκίνητα έφτασαν αισίως στις 45.000.
Όλα αυτά στην εποχή των παχέων αγελάδων. Λίγοι περιορισμοί έγιναν, όταν η κρίση μας κτύπησε κατακούτελα...



Όμως μπορεί κάποιοι να απόκτησαν αυτοκίνητα μικρότερου κυβισμού, όμως ορισμένοι άλλοι, αγόρασαν από κονδύλια, που μέχρι τώρα αγνοούνται, δύο πανάκριβες τεθωρακισμένες λιμουζίνες αξίας 750.000 η κάθε προκειμένου να στρογγυλοκάθονται σ αυτές οι κατά τα άλλα εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας στην κυβέρνηση.
Τα καμώματα των παλιών είναι γνωστά σε όλους. Όμως οι καινούργιοι άλλα μας είπαν και άλλα έκαναν. Και ο λόγος δεν αφορά τις εξαγγελίες για δραστικό κούρεμα του χρέους, ούτε για το μνημόνιο που θα καταργούσαν με ένα νόμο, αφορά την εν γένει συμπεριφορά τους από τότε που ήρθαν στην εξουσία.
Ο λόγος πολιτικάντικος παλιάς κοπής, δυστυχώς από πρόσωπα, που για πρώτη φορά ανέλαβαν την εξουσία στα χέρια τους με επιχειρήματα κενά περιεχομένου, μια και στην κριτική απαντούν με το παρελθόν, αντί ως όφειλαν, να μιλούν και να οραματίζονται το μέλλον.
Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες ελάχιστες και τα ανθρωπιστικού περιεχομένου μέτρα στο 10% των εξαγγελθέντων τον περασμένο Σεπτέμβρη.
Την ίδια ώρα, από την πρώτη κιόλας στιγμή, έκαναν με κόλπα τα ίδια με τους προηγούμενους.
Μας είπαν ότι θα ορκίσουν δέκα υπουργούς, τους έκαναν 13. Οι επί πλέον τρεις για να στελεχώσουν το Μέγαρο Μαξίμου, και ταυτόχρονα διόρισαν 20 Αναπληρωτές, που στην πράξη σημαίνει 33 υπουργοί, μια και οι τελευταίοι έχουν αυτοτελείς αρμοδιότητες.
Αν προσθέσουμε του 6 συν ένας πρόσφατος επτά υφυπουργούς φτάνουμε αισίως τους 40 και Υπουργικό Συμβούλιο μαζί με τον Αντιπρόεδρο και τον Πρωθυπουργό, φτάνουμε στο γενικό σύνολο 42.
Αλλά ο κυβερνητικός πληθωρισμός στα χρόνια της οικονομικής δυσπραγίας δεν σταματάει εδώ. Είπαν και διαφήμισαν τον περιορισμό των γενικών γραμματέων. Όμως οι θέσεις δεν περιορίστηκαν μια και καθιέρωσαν για πρώτη φορά νέα πρόσωπα στη δημόσια διοίκηση, αυτά των αναπληρωτών γενικών γραμματέων. Ακόμη δεν λείπουν και οι ειδικοί γραμματείς που είχαν προαναγγείλει την κατάργησή τους.
Για αναβάθμιση των γενικών διευθυντών και ιεραρχία ούτε λόγος.
Μια καινούργια πατέντα διορισμών κομματικών φίλων είναι αυτή των γενικών επιθεωρητών Παιδείας και Υγείας από πολιτικά πρόσωπα.
Οι «ημέτεροι», άσχετοι με τους χώρους εποπτείας, κάλυψαν όλες αυτές τις νέες θέσεις.
Τα κόλπα των παλιών κάνουν οι νέοι προκειμένου να διορίσουν δικά τους πρόσωπα και σε άλλες θέσεις κλειδιά, όπως αυτή του επικεφαλής της κατά τα άλλα «μη κομματικής» νέας ΕΡΤ. Την Τρίτη ψηφίστηκε ο νόμος και στο άψε σβήσε την Πέμπτη, παραμονή Πρωτομαγιάς προκήρυξαν τη θέση με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων την Δευτέρα.
Η τράπουλα φυσικά είναι σημαδεμένη ως προς το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ινία της νέας ΕΡΤ, μια είναι ήδη εκ των προτέρων γνωστό ότι για  τη θέση αυτή προορίζεται πρόσωπο, που εργάζεται σε εφημερίδα που είναι κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως συνέβη και με τους προηγούμενους οι μύριοι  κομματικοί καταλαμβάνουν το κράτος.
Όσο για τα ταλαντούχα παιδιά αυτής της χώρας, που σπούδασαν έκαναν μεταπτυχιακά μιλούν ξένες γλώσσες, δεν έχουν σε αυτή τη χώρα καμιά ευκαιρία, μια και οι θέσεις καταλαμβάνονται και πάλι από τα «δικά μας» παιδιά.
Τι κρίμα ένας νέος σαραντάρης πρωθυπουργός, να ανέχεται και να υιοθετεί τέτοιες παλιομοδίτικες πρακτικές, που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή της καταρράκωση.
Ταυτόχρονα δεν λένε κουβέντα ούτε για την μείωση του αριθμού των βουλευτών, που δεν χρειάζεται καν συνταγματική ρύθμιση, ούτε για την μείωση των αποζημιώσεων τους των 6.000 ευρώ μηνιαίως, που προσβάλει βάναυσα ανέργους, μισθωτούς των 480 ευρώ καθώς και συνταξιούχους των 460 ευρώ.
Κι αυτά την ώρα που επιβάλλει το κόμμα να αποδίδουν στα ταμεία του το 40% αμοιβών τους.
Τι κρίμα να έχουν εγκαταλείψει ήδη τη χώρα την τελευταία τριετία πάνω από 200.000 νέοι επιστήμονες, που αποτελούν την αφρόκρεμα, μια και βρήκαν απασχόληση εκτός Ελλάδος σε συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού, προκειμένου να προσφέρουν εκεί την εξειδικευμένη τους γνώση.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της, που η αξιοπρέπεια τους, που πολλοί επικαλούνται, αλλά δεν την πιστεύουν, δεν τους επέτρεψε να αναρριχηθούν μέσω του κομματικού σωλήνα των κομμάτων της εξουσίας, κανέναν δεν απασχολεί σε αυτή την καθημαγμένη χώρα.
Δυστυχώς όλοι παλιοί και νέοι με αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά τους βλάπτουν το ίδιο την πατρίδα μας, γι αυτό το λόγο επιμένουν με τον ξύλινο λόγο τους να  χρησιμοποιούν μισή αλήθεια και πολύ ψέμα στα επιχειρήματα τους.  

Τάσος Παπαδόπουλος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου