13.5.15

Ας γίνει με το καλό η κωλοτούμπα, και τα βρίσκουμε αργότερα…



Τίποτα δεν περιγράφει καλύτερα το σουρεαλιστικό  αλαλούμ που ζούμε, από αυτή τη περίπτωση που έσκασε χτες, με την «ψεκασμένη» υποψήφια για την αντιπροεδρία του ΕΦΕΤ.




Μια περίπτωση που απλά δείχνει το μέγεθος της βλακείας που μας δέρνει ως λαό, από τη στιγμή που ένα κόμμα, το οποίο μάλιστα συγκυβερνά, έχει στις τάξεις του, και μάλιστα προτείνει για υπεύθυνη θέση μια … βαρεμένη, που σε άλλες χώρες (των βελανιδοφάγων) θα την μάζευαν οι αρμόδιοι με απόχη (για το καλό της).
Στα καθ ημάς όμως πολιτεύεται, και μάλιστα επιτυχώς.



Παράλληλα, η εν λόγω περίπτωση δείχνει και το δράμα που περνάει ο Αλέξης, όταν αναγκάζεται να κάνει τα στραβά μάτια σε τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις ανισορροπίας, προκειμένου να μη διαταράξει τις σχέσεις του με τον συγκαμένο κυβερνητικό του εταίρο, ο οποίος έχει, λένε,  κόκκινες γραμμές, που προς το παρόν είναι αόρατες και μάλλον τις κρατάει σε εφεδρεία.
Αυτά όλα όμως είναι δευτερεύοντα.
Το γεγονός ότι μέσα σε τρεις μόλις μήνες έχει διοριστεί ο κάθε πικραμένος συριζαίος και ψεκασμένος σε θέση της κρατικής νομενκλατούρας, με μόνο προσόν το ότι είναι αφισοκολλητής ή γκόμενος(α) κάποιου μεγάλου δεν είναι τόσο σημαντικό όσο είναι οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Τις οποίες μάλλον οι ξένοι εταίροι διασκεδάζουν, αφού πλέον πήραν χαμπάρι ότι έχουν να κάνουν με κλιμάκιο κλόουν, και όχι με σοβαρούς πολιτικούς που εκπροσωπούν μια σοβαρή χώρα της Δύσης.
Οπότε, άσχετα αν ο πολύς Μπαρουφάκης αποφάσισε να συμμαζευτεί, και έβαλε το πουκάμισο μέσα στο παντελόνι, οι κακοί ξένοι (να’ ουμ) συνεχίζουν να μας πρεσάρουν, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η Ελλάδα έχει λεφτά μόνο για καμιά δυο ακόμη εβδομάδες (το παραδέχθηκε και ο Γιάνης), και μετά αρχίζουν τα όργανα…
Χώρια που μας τρολάρει και ο Σόιμπλε, σπάζοντας πλάκα μαζί μας, και προτείνοντας στον Αλέξη να κάνει δημοψήφισμα!
Αντιστρέφοντας δηλαδή τους όρους,  ή σημαδεύοντας αυτός εμάς με το υπερόπλο (κατά Φίλη).
Και τι κάνουν οι γερμανοφάγοι συριζαίοι, που τρεις μήνες τώρα μας και τους (εταίρους) απειλούσαν με δημοψήφισμα; Βάζουν την Αυγή, να γράφει για στυγνή απειλή Σόιμπλε,  που εκβιάζει την χώρα μας με δημοψήφισμα!!!!
Τέλος πάντων, προσωπικά δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από το τσίρκο που μας κυβερνάει (ούτε από την Αυγή), και άρα αμαρτίαν ουκ έχω.
Ας πρόσεχαν όλοι εκείνοι οι ανόητοι που ψήφισαν Σύριζα για να πάρουν αυξήσεις, και για να καταργηθούν οι φόροι.
Βέβαια μπορεί να συμβούν και τα δυο… ποιος ξέρει; Με τις αυξήσεις να είναι σε ανυπόληπτες δραχμές, και οι φόροι να μην υπάρχουν, αφού για να υπάρχουν προϋποτίθεται ότι θα υπάρχει και κράτος… κάτι που ο Σύριζα επιδιώκει.
Οπότε, μην πτοείστε αδέλφια… είναι νωρίς ακόμη. Εξάλλου, είπαμε, ο Αλέξης έχει σχέδιο… χικ. 

Πάντως για μένα, αυτή η ιστορία με τις καθαρίστριες και τα πανηγύρια που στήθηκαν για χάρη τους, όπως επίσης και η επαναπρόσληψη των αργόμισθων της ΕΡΤ, οι δυο αυτές δηλαδή προτεραιότητες του φιλολαϊκού Σύριζα, σε συνδυασμό με την (στην ώρα της) αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ, παρά την ανθρωπιστική κρίση που μας μαστίζει (κατά Αλέξη πάντα), σημαίνουν ένα πράγμα μόνο: Ότι ο Αλέξης ετοιμάζει τη μεγάλη κωλοτούμπα!
Τον «έντιμο συμβιβασμό» όπως τον έχουν ονομάσει οι κολλητοί του, και για την αποδοχή του οποίου θα πρέπει να μειώσει τις αντιστάσεις στη κοινωνία και στο κόμμα του, και να χαϊδέψει αυτιά.
Και αυτό έκανε… γλείφοντας τις καθαρίστριες και τους μοντέρ βάρδιας της αμαρτωλής ΕΡΤ,  βαρώντας παράλληλα προσοχές στους τοκογλύφους του ΔΝΤ.
Από κει και πέρα απομένει να δούμε το κατά πόσο επαναστάτες είναι πραγματικά όλοι αυτοί οι εκ του ασφαλούς αντάρτες (βολευτές) του Σύριζα, και αν θα καταψηφίσουν το νέο πιο σκληρό μνημόνιο που μαγειρεύεται, ή θα κάνουν την ανταρσία τους.
Κρίνοντας όμως από το γεγονός ότι τρεις μήνες τώρα έχουν κάνει γαργάρα την κάθε κυβίστηση του Αλέξη, χώρια τις ανεξέλεγκτες παπαριές του συγκαμένου, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι όλοι αυτοί οι δραχμαζάνηδες, Διαμαντόπουλοι, Γαϊτάνηδες και λοιποί τσιρκολάνοι θα κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο, αρκεί να πέφτει ζεστό το βουλευτικό παραδάκι στη τσέπη τους.
Και όσο για κάτι σαλεμένους στυλ Ραχήλ, ή χολερικούς στυλ Μηλιού, ή χλιμίτζουρες στυλ Μιχελογιαννάκη, που απειλούν με καταψήφιση του ΕΝΦΙΑ (και απεργίες πείνας), να τους θυμίσω (αν δεν το ξέρουν) ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ψηφισμένος νόμος του κράτους εδώ και ένα χρόνο, άρα οι λεονταρισμοί τους είναι μούφα και πείθουν μόνο κάτι ημιμαθείς οπαδούς του χάους, που τους ψήφισαν για να… νομοθετούν!
Το τελικό συμπέρασμα;
Μόλις μπει οριστικά το αυγό στο κώλο, και το κράτος δεν θα έχει πλέον ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του, και προκειμένου να μη φάνε το ξύλο της αρκούδας οι «σωτήρες» μας, και να μη μείνει ο 40χρονος και άρα νεότατος ακόμη Αλέξης στην ιστορία ως ο απόλυτος «καταστροφέας» της πατρίδας, θα γίνει η περίφημη κωλοτούμπα, με την υπογραφή του πιο σκληρού μέχρι σήμερα μνημονίου, η οποία όμως επικοινωνιακά θα περάσει ως μεγάλη νίκη απέναντι στους κακούς τοκογλύφους τους οποίους κατατρόπωσαν ο Μπαρουφάκης με τον Ταμτάκο.
Ας είναι… αρκεί να μην καταλήξουμε Αλβανία του Ενβέρ, όπως θέλουν αρκετές συνιστώσες.
Κι ας έχουμε τον κάθε ψεκασμένο  διοικητή Οργανισμού, και τον κάθε ξάδερφο Γενικό Γραμματέα υπουργείου, κι ας έχουμε χιλιάδες αργόμισθους στην ΕΡΤ και στις «υπηρεσίες καθαριότητας» του υπουργείου Οικονομικών.
Χαλάλι… Αφού εκεί μας κατάντησαν…
Έτσι κι αλλιώς, άσχετα με το μπάχαλο που ζούμε σήμερα,  τα πράγματα κάποτε θα μπουν στη θέση τους, και οι μελλοντικοί ιστορικοί θα αποδώσουν τις ανάλογες ευθύνες.
Και εκεί θα φανεί ο πραγματικός ρόλος του Αλέξη και του φίλου του μπούλη.
Στα βιβλία της ιστορίας.
Μόνο που τότε θα είναι αργά για τις ανάλογες μούντζες…
Ας είναι λοιπόν… ας γίνει η κωλοτούμπα και τα βρίσκουμε αργότερα.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου