8.5.15

Βρετανία: Αν κερδίσουν οι Συντηρητικοί, θα φάω το καπέλο μου!



Οι προεκλογικές δημοσκοπήσεις στη Βρετανία προέβλεπαν έναν σφιχτό αγώνα, που θα κρίνονταν στο νήμα.




Καθώς όμως έκλειναν οι κάλπες, και βλέποντας τα αποτελέσματα των exit polls, πολλοί ήταν εκείνοι που σοκαρίστηκαν… κυριολεκτικά.




Κι αυτό διότι όλα δείχνουν μια καταιγιστική νίκη των Συντηρητικών του David Cameron, και μια οδυνηρή ήττα για τους Εργατικούς του Ed Miliband.
Οι πιο αδικημένοι όμως, από τα αποτελέσματα, είναι μάλλον οι Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί, που συμμετείχαν σε κυβέρνηση συνασπισμού το 2010, και που τώρα μάλλον αποδεκατίζονται.
Αν είναι σωστά τα exit polls, το συγκεκριμένο κόμμα θα περιοριστεί στις 10 έδρες από τις συνολικά 650, ενώ το 2010 είχε κερδίσει 62.
Ο πρώην αρχηγός του κόμματος και νυν επικεφαλής του προεκλογικού του αγώνα Paddy Ashdown, εξέφρασε την απόλυτη έκπληξή του όταν πληροφορήθηκε τα πρώτα αποτελέσματα.
Μιλώντας στην εκπομπή του Andrew Neil στο  BBC είπε: «Αν τα exit polls είναι σωστά, θα φάω το καπέλο μου δημοσίως στην εκπομπή σου»!
Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν έχει καπέλο, ο απογοητευμένος πολιτικός του απάντησε πως όχι, αλλά «θα αγοράσω ένα για να το φάω…»!


Απόδοση: S.A.


ΥΓ-Στα καθ ημάς, οι Αν Ελ προειδοποιούν αυστηρά τον Τσίπρα: "Όλα κι όλα. Έχουμε κόκκινες γραμμές. Αν οι λαθρομετανάστες ξεπεράσουν τα 5 εκατομμύρια, θα θέσουμε θέμα στο υπ. συμβούλιο"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου