10.5.15

Τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα για να εξιλεωθούν οι κλόουν;



Δεν έχω να εισφέρω κάποια «σοφή» ιδέα. Ούτε καν πρωτότυπη.
Επισημαίνω απλώς τη γνωστή σε όλους αρχή του «τυχοδιωκτισμού των σταδίων». Ότι δηλαδή, για να απεμπλακεί κάποιος από τις συνέπειες μιας τυχοδιωκτικής συμπεριφοράς, επιλέγει ένα ανώτερο στάδιο τυχοδιωκτισμού.



Και έρχομαι αμέσως στην εφαρμογή της «αρχής» αυτής: Ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε αντιπολίτευση, ακολουθώντας με επιτυχία όλες τις συνταγές του τυχοδιωκτισμού. Δεν θα αραδιάσω γνωστά πράγματα.
Θα επισημάνω μόνον ότι υποσχέθηκε ρητά δια του προέδρου του, ό, τι ήθελε να ακούσει ο «κάθε πικραμένος»...


Έφθασε να μας διαβεβαιώσει ότι είχε τον τρόπο να κάνει την Κα Μέρκελ να συμφωνήσει στα πάντα, τις δε αγορές να χορεύουν στους ρυθμούς που θα έπαιζαν τα νταούλια και οι ζουρνάδες μας.
Με άλλα λόγια, υποσχέθηκε με τον τρόπο του, «λεφτά με το τσουβάλι». 
Με ταυτόχρονη βεβαίως κατασυκοφάντηση, όποιου δεν συμμεριζόταν τα τυχοδιωκτικά αυτά παραληρήματα. Και για όσους δεν καταλάβαιναν από «λόγια», είχαμε και τη φυσική βία, όπως αντισυγκεντρώσεις, γιαουρτώματα, λιντσαρίσματα κ.ο.κ. 
Και όπως ήταν φυσικό, με όλα αυτά τα «προσόντα», θριάμβευσε στις εκλογές. Έλα όμως που σήμερα βρίσκεται όμηρος του εκλογικού του θριάμβου. Και αυτό για ένα και μόνο λόγο: Διότι στο ίδιο αδιέξοδο οδηγεί πάντα, ο θρίαμβος του τυχοδιωκτισμού.
Γι’ αυτό, είναι συνήθεις οι καταστροφές, μετά από κάθε παρόμοια επιτυχία. 
Βεβαίως, θα μπορούσε τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να αναγνωρίσει την πραγματικότητα, δικαιολογούμενος πως όλα όσα μας έλεγε «..ήταν ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή μας».
Και εμείς, για να τον διευκολύνουμε, θα κάναμε ότι δεν ακούσαμε. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί. Διότι δια μιας θα αποκαλυφθεί η μαζική εξαπάτηση. Και αυτό θα είναι η αυτοκαθαίρεσή του, από τον «θρόνο» της επιτυχίας του. Άσε που για να αναγνωρίσει κανείς τις ευθύνες του, πρέπει να διαθέτει ωριμότητα  και σοβαρά υπολείμματα ήθους.
Και αυτά τα είδη είναι άγνωστα στον κόσμο του τυχοδιωκτισμού. 
Οπότε, μία μόνον, συνεπή με τον εαυτό του διέξοδο, έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, για την απόδραση από την ομηρία του.
Την αναβάθμιση του τυχοδιωκτισμού του. Αυτό ακριβώς επιχειρεί με το δημοψήφισμα που υπόσχεται, ως νέα παροχή στο «λαό του». 
Και πρόκειται για αναβάθμιση του τυχοδιωκτισμού, διότι, όπως σχεδόν ομόφωνα επισημαίνεται, η κατάρρευση θα έρθει με μόνη την προκήρυξη του δημοψηφίσματος και ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το ερώτημα. Δεν θα χρειαστεί δηλαδή να πραγματοποιηθεί η εκστρατεία προς την Άγκυρα, ούτε το πέρασμα του Σαγγάριου, για να ‘ρθει η καταστροφή.
Δεν είναι τυχαίο ότι  κάθε ανόητος και ανεύθυνος παληκαρισμός για δημοψήφισμα – χωρίς καν να είναι σίγουρη η προκήρυξη – προκαλεί εκροή τραπεζικών καταθέσεων, ακυρώσεις τουριστικών κρατήσεων, πάγωμα κάθε οικονομικής δραστηριότητας κ.ο.κ. 
Και με τον κυνισμό που τους διακρίνει θα το επιχειρήσουν, αδιαφορώντας για την καταστροφή που θα επιφέρουν, διότι ελπίζουν ότι υπάρχουν κάποιοι, που στο τέλος θα τους σώσουν. Είναι όσοι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας, οι οποίοι θα δώσουν  αγώνα για θετική ψήφο. 
Για την αποτροπή του λοιπόν, ένας μόνον τρόπος υπάρχει: Πριν την προκήρυξή του, να δηλωθεί ότι εδώ δεν υπάρχουν «χρήσιμοι ηλίθιοι». Να κηρύξει δηλαδή προκαταβολικά αποχή από τυχόν δημοψήφισμα, όλη η δημοκρατική αντιπολίτευση.
Έστω και αν κληθούμε να ψηφίσουμε ότι είμαστε πλούσιοι, νέοι, ωραίοι και αθάνατοι. 
Οπότε θα γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι, αν το αποτολμήσει, θα το διεξαγάγει μόνον με τα λείψανα του σταλινισμού, τους ψεκασμένους και το ναζιστικό υπόκοσμο.
Με άλλα λόγια, θα πάει αναγκαστικά μόνον με τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις, που είναι ταγμένες με το «Κούγκι». Πράγμα που σημαίνει ότι η βέβαιη «νίκη» τους στο δημοψήφισμα, δεν θα είναι καν διαχειρίσιμη, αφού θα είναι πύρρειος. Πραγματικό δηλαδή Κούγκι.
Όπως όμως μας ενημερώνουν οι γελοιογράφοι και οι σατυρικές εκπομπές, μπορεί να είναι πρωταθλητές του τυχοδιωκτισμού, αλλά «κορόιδα» δεν είναι. Άρα, επ’ ουδενί θα θέλουν να κυβερνήσουν τα ερείπια της χώρας, που θα έχουν προκαλέσει μάλιστα οι ίδιοι. Άσε που πιθανόν να έχουν ακουστά ότι  και τη Μικρασιατική καταστροφή – αυτή που θα μας φέρουν ίσως δεν θα είναι μικρότερη –  την προκάλεσαν κάποιοι με τα ίδια ακριβώς προσόντα.
Ήτοι, με «νωπή εκλογή» και μετά από δημοψήφισμα. Και εν τούτοις, δεν απέφυγαν τη γνωστή δίκη των έξι.
Έτσι λοιπόν, αν είναι βέβαιοι ότι θα απόσχει η ευρωπαϊκή παράταξη, δεν θα το αποτολμήσουν.
 Εξαγγελία λοιπόν αποχής τώρα από το τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα, για να μην έρθει αύριο ως τραγωδία.

Κώστας Κούρκουλος


Υ.Γ. Άσε που με την αποτροπή του δημοψηφίσματος, μπορεί να προκύψει και κάποιο παράπλευρο κέρδος για τη χώρα.  Δηλαδή να σοβαρευτούν και επί τέλους να κυβερνήσουν, παύοντας να υποδύονται τους αντιπολιτευόμενους κλόουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου